Translate

vineri, 13 iulie 2012

Hot or not…life on wheels!


Mintea copiilor este minunată, dar nu şi când se manifestă la adulţi. Din păcate eu şi soţul meu am căzut pradă acestei molime încă de acum câţiva ani când am descoperit maşinuţele Hot Wheels. La început le-am cumpărat pentru copil, bineînţeles. Când ai copii descoperi un întreg univers de jucărele create să-ţi sugă banii din buzunar. Dar cu maşinuţele Hot Wheels a fost altceva ! Deoarece am crescut pe vremea comuniştilor şi cele mai tari jucării pe care le posedam erau nişte chinezării de tablă, de altminteri extrem de trainice şi frumoase, trebuie să recunosc că vederea unor chestii atât de elaborate şi fanteziste ca maşinuţele Hot Wheels ne-a înnebunit de-a dreptul pe amândoi. Parcă ar fi ieşit la lumină toate frustrările pe care le-am avut în copilărie, cu timpul am ajuns să îi cumpărăm copilului mai mult pentru că ne plăceau nouă, nu ştiu cum să vă zic.
In prezent avem o colecţie impresionantă de Hot Wheels-uri şi încă nu ne-am săturat de ele. Hot Wheels este o marcă scoasă de Mattel Inc. şi face furori în toată lumea, deci nebuni sunt pe toate drumurile... Lumea Hot Wheels nu se rezumă la maşinuţe de jucărie, înseamnă şi maşini reale, fantastice, unele au stabilit adevărate recorduri, altele reprezintă concepturi SF extrem de funcţionale, unicate. In spatele jucăriilor se face de fapt cercetare serioasă, există o echipă care testează modele în mărime naturală, există turnee, cascadorii, spectacole, publicaţii.
Emblema colecţiei este o flacără pe care scrie Hot Wheels şi seamănă cu flăcările ce se regăsesc pe Hot Road-urile adevărate. « Roţi fierbinţi » este cel mai inspirat nume ce se putea da acestor maşini fabuloase !
Dar totul începe cu jucăriile care sunt plăcerea copiilor…
Maşinuţele de jucărie sunt de colecţie, sunt făcute din metal şi fiecare model are un nume extrem de inspirat şi atractiv. Pe burta maşinuţei sunt ştanţate sigla producătorului, emblema Hot Wheels şi numele modelului, uneori apare şi anul în care a fost creat modelul. In poze am pus câteva modele inspirate de maşini de epocă şi modele mai vechi. Hot or not ? YEEEESSSS !

 Bone Shaker si Shift Kicker
1186 MU si Mid Mill
'52 Chevy si '67 Pontiac GTO
C31 si '41 Willys
Fast Cash si '40 Ford

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.