Translate

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Ceva usurel de weekend!

Sunt unii (care este!) ce se pricep cu adevarat la incaltari...Si sunt celebri fara sa apeleze la kitschuri,  cum mai vezi pe podiumurile de moda, gen pantofi cu talpi suprapuse, arhitecturi inestetice si absolut imposibil de purtat. Dar "batranii" au o linie de la care nu se abat si care le-a adus faima. Sa ne clatim ochii cu "putin" Givenchy, maestrul tocurilor interminabile!

Istoria casei Givenchy incepe in 1952, cu Hubert James Taffin de Givenchy care, la doar 24 de ani, fondeaza propria firma. In 1953 apare primul magazin si tot in acel an se naste prietenia ce va dura 40 de ani cu Audrey Hepburn, o actrita uimitoare ce a devenit ambasadoarea Givenchy atat in filme, cat si in viata reala. In 1954 este lansata prima colectie pret-a-porter - Givenchy Universite - fabricata pe masini importate din SUA, iar in 1958 apare si primul parfum al casei, L'interdit , dedicat nimanui altcuiva decat lui Audrey Hepburn. Campania publicitara al carei chip a fost actrita a fost un gest de prietenie din partea acesteia deoarece  a fost facuta pe gratis, lucru nemaintalnit in zilele noastre. In 1969 a fost lansata o colectie de lux pentru barbati, Gentelmen Givenchy, ale carei linii au impact si in moda din zilele noastre. La sfatul lui Cristobal Balenciaga, Givenchy continua pe linia modei de lux, dar se si diversifica, trecand si la bijuterii, incaltaminte sau tesaturi, pentru a-si consolida afacerea. Hubert de Givenchy s-a retras in 1995, fiind urmat la conducerea casei de John Galliano si de alte nume sonore din moda.
Givenchy a si inovat mult in domeniul croielilor si, mai tarziu, si in cel al incaltamintei, dar a pastrat intotdeauna stilul extrem de elegant si de feminin al anilor '50. Nu cred ca exista femeie care sa nu-si doreasca sa incerce o pereche de pantofi ca cele de mai jos. Poate nu toata lumea s-ar simti confortabil, ca imagine vorbind, in astfel de modele pline de personalitate, dar toata lumea si le-ar dori in dulap.
In mod sigur la asemenea tocuri si astfel de modele s-ar potrivi niste pantaloni stil buisness sau rochii de la Wardrobe-b.ro, va recomand sa incercati combinatia.







5 comentarii:

  1. Ooo, sandalele cu roşu-bej-negru sunt irezistibile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac cei negri cu tinte, mai ales pentru ca realizez ca nu voi purta niciodata nici macar ceva asemanator!

      Ștergere
  2. draguti , primii am vazut in realitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce noroc pe tine! Sunt tare diafani cu dantelaria aceea...

      Ștergere
  3. Superbi, insa mi-au luat ochii prima pereche!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.