Translate

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Jurnal de weekend pagubos

Am avut o saptamana proasta...
Nu mi s-a intamplat cine stie ce tragedie (Doamne fereste!), dar am avut cateva evenimente suparatoare. Acum doua saptamani ma bucurasem ca cineva imi comandase un set de trei borcane decorate, pe un site pe unde mai pun in vanzare ceea ce fac. Am ambalat cu grija borcanele, ca unul dintre ele era din acela mare de muraturi si le-am dus la posta. Nu expediez decat cu posta ca prin curier este prea scump. De doi ani de cand umblu pe la mesagerie nu mi s-a intamplat sa se piarda ceva sau sa se deterioreze. In cel mult 4 zile coletul ajungea intreg! Stiu ca se povestesc multe intamplari rele despre serviciile Postei Romane, dar eu n-am avut ce sa le reprosez pana acum. In paranteza fie zis, de fiecare data mint putin deoarece nu e voie sa trimiti sticlarie in colete. Pe formularul de expeditie trebuie sa declari altceva, altfel nu-ti primeste pachetul.

Asadar am expediat coletul undeva in tara. Cine a facut treaba asta stie ca te costa ceva transportul plus mandatul postal ca sa-ti vina banii ramburs. Chiar stateam linistita, o anuntasem pe cumparatoare ca i l-am trimis cand, dupa aproape o saptamana, primesc un mesaj de la tipa ca e ingrijorata, ca nu a primit avizul de la posta. Ii spun ca nu-i o problema, sa se duca la posta sa intrebe ca daca a sosit poate sa-l ridice. Mai trece o saptamana, nici un semn de viata de la persoana. Ii dau iarasi mail sa-mi spuna daca s-a rezolvat, nici un raspuns, nimic. Ieri primesc aviz ca mi s-a returnat coletul. Deja ma apucasera nervii. Functionara de la posta mi-a spus ca pachetul a ajuns la destinatie in doua zile (!), a stat in depozit 10 zile si nu s-a prezentat nimeni sa-l ridice. Sa ma loveasca damblaua si mai multe nu! Ca a trebuit sa achit inmagazinajul si transportul inapoi. Si asta nu e tot. Desfac pachetul cu inima stransa si bineinteles, frumusetea de borcan, cel mai mare, era tandari. Cred si eu! Dupa ce fusesera hurducate de colo colo timp de doua saptamani, e de mirare ca nu s-au spart toate. Si uite asa, ca s-o dau pe haz de necaz, m-a costat atatia bani tranzactia asta, de parca mi-as fi cumparat propriile borcane!
Dar mergem inainte...si facem alte borcane. Pe care sper sa nu le mai vand in pierdere ca nu stiu ce afacere mai e si asta.
Saptamana aceasta am schimbat putin stilul de lucru. M-am gandit ca putin romantism nu strica, asa ca am facut chestii cu floricele, mai siropoase. Am descoperit si farmecul stropilor de culoare, asa cum se vad pe farfuria neagra. Inmoi pensula in vopsea si dai cu degetul pe pamatuf. Eu am facut operatiunea in cada si am obtinut o prea-frumoasa spoiala cu stropi aurii drept pe...cada. Dupa care m-a dus capul sa pun niste hartie dedesubt ca sa nu mai stropesc in toate directiile.
Bineinteles ca pozele sunt tot proaste. De fapt imi ies din ce in ce mai proaste, semn ca totusi evoluez intr-o directie.

 

5 comentarii:

  1. Este foarte frumos ce faci tu aici. Poti sa-mi spui te rog ce tehnica este asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere. Se numeste tehnica servetelului sau "decoupage" . Gasesti pe net o gramada de informatii si tutoriale ca este simpla si spectaculoasa. O poti aplica pe orice suport, de la sticla, lemn, ceramica, plastic, textile, am vazut chiar pe sapun si lumanari! E un mod simplu de a infrumuseta obiecte vechi.

      Ștergere
  2. imi pare rau ca ai dat peste oameni care nu fac altceva decat sa si bata joc de timpul , munca si banii tai .eu mam lecuit cu online -o tipa din constanta pe fb avea pagina destinata vanzari hainutelor i ce facea tipa asi lua o haina , papuc ,geanta ,colier nou le facea poze ,le purta de lua dracii si le scotea la vanzare dar cu poze la lucrurile noi noute o intrebai sunt noi , nici nu nega am vazut multe lucruri frumoae pe pagina ei miam zis ca de ce nu sa incerc sa mi eau ,fac comanda dar mam oprit la o suma mica si cred ca am presimtit eu ca ceva nu e in regula .. ajunge coletul dupa de ies de la posta surpiza majora hainele erau atat de purtate si decolorate ca nici la SH nu meritai sa le rasfoiesti , nici o prob ajung acasa fac poza in ziua aia si ai trimit ai cer miii de raspunsuri ptr banii mei munciti si carpele ei si ce sa vezi din partea ei - ma ameninta ca ma blocheaza .ca eu le am decolorat etc . asta ma facut sa nu mai cumpar in viata mea de la oamenii .prin posta sau curier .

    RăspundețiȘtergere
  3. am uitat sa te intreb de ce nu ceri sa ti faca plata mai intai in cont dupa aceea sa le trimiti -nu se poate asa ??? ai fi si tu mai sigura ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi mai sigur dar banuiesc ca ar trebui sa pun clientul sa faca un drum in plus si eu vreau sa aiba cat mai putina bataie de cap.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.