Translate

luni, 27 iulie 2015

Bijuterii contemporane - opulenta

Cu siguranta gusturile sunt impartite. Multi prefera stilul minimalist, dar o buna bucata din amatorii de bijuterii adora stilul opulent, nu neaparat in sensul de valoros, cat de incarcat, plin de culoare, cu multe briz/brizuri, chestii care atarna si se balangane, de mari dimensiuni, cu nenumarate amanunte de design. O astfel de piesa trebuie insa purtata cu anumite tinute altminteri, daca ai gusturi prea "colorate" si la imbracaminte risti sa arati ca o sorcova.
So, let's go!
Vicki Sarge este o doamna designer londonez eclectic care nu se teme sa imbine metalele placate cu argint si cristalele Swarovski cu ciucuri si pene. Mda, o adevarata orgie de imaginatie. Aminteste de opulenta orientala, sugereaza decadenta si o oarecare delasare boema, are putin din stilul anilor '70, flower-power combinat cu traditionalismul indienilor nativi din America, influentele antice egiptene si Bizantul cel misterios. Este celebra pentru bijuteriile sale bogat ornamentate.


Morgan Fieschi este o frantuzoaica cu vederi mai altfel cand vine vorba de design de bijuterii. Crede ca jocul sta la baza relatiilor dintre oamenii si foloseste acest concept in bijuterii extrem de colorate si de...jucause, realizand piese unice sau de serie mica din metale pretioase cu imagini deosebite.

Nu ma pot abtine sa va arat urmatorul inel, este de pe harperbaazar.co.uk si are forma unui caleidoscop perfect functional, cu rubine, safire si smaralde. Functional in sensul ca poate fi invartit si poti vedea...stele verzi. Ca in copilarie!
Cu siguranta Sandra Dini stie ce vrea cand vine vorba de inele. Si vrea piese masive, eventual cu mai multe pietre. Inelele ei sunt coplesitoare aproape, nu sunt pentru cei timizi. Nu pot sa spun decat ca VREAU UNUL, unul cu un cuart enorm invelit in fire de metal! Acelea cu micro-mozaicuri sunt o incantare!Intr-o viata viitoare, bineinteles, cand voi avea suficienti bani....Ok, mai am putin si plang in fata calculatorului.



Booon, sa ne stergem lacrimile si sa trecem la urmatorul designer, la fel de exuberant in exprimarea artistica: German Kabirski. Nu e german, acela este prenumele lui. Nu stiu exact ce nationalitate are, la contactul de pe site apare Bangkok-Thailanda. A, si mai are o ciudatenie pe site, o poza cu un gandac rosu (german) care coboara chipurile din dreapta sus. Vrea sa sugereze o legatura dintre numele lui si cea a gandacului german? Ciudata imagine si-a ales. Banuiesc totusi ca are un cuib de pasarele pe la mansarda deoarece are o postare pe blog despre gandacii germani care isi fac veacul prin atelier.
Are de asemenea un apetit pentru inelele supradimensionate, dar stilul lui este mai modern, mai clar, pe alocuri industrial, se vede ca este barbat. Mie imi place primul model, aminteste de o gramada de crengi careia i s-a dat foc si se vad taciunii mocnind pe alocuri.



Agnieszka Winograd este designer de bijuterii de 15 ani si locuieste in SUA. Abordeaza stilul delicat, feminin si pretios in acelasi timp deoarece lucreaza in aur. In sfarsit, am mai gasit si alte piese decat inele!

6 comentarii:

  1. Sunt tare interesante bijuteriile prezentate de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. interesante, dar...putin cam mult pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai de-asta ziceam ca trebuie sa ai un anume stil de viata sau de a te imbraca pentru a purta asa ceva. Daca nu esti obisnuit sa iesi in evidenta sau sa te expui, normal ca fugi de orice extravaganta. Totusi inelele ma atrag teribil, daca ar exista variante ieftine din metal comun, nu m-as da inapoi.

      Ștergere
  3. Da, daca nu obisnuiesti sa porti des asa ceva devin de ocazie si apoi te gandesti ca nu merita. Mi-au atras atentia cel verde floral si inelul albastru. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Unele pot fi chiar extravagante dar e sigur ca exista destule persoane care cumpara si poarta asa ceva altminteri n-ar mai avea succes creatorii.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.