Translate

sâmbătă, 9 iunie 2018

Alte surse de informatii

Lucrurile devin interesante atunci cand institutii ale statului declasifica documente vechi, adica sunt facute publice lucruri tinute la secret timp de zeci de ani. Si mai palpitant este atunci cand aceste institutii sunt cele americane deoarece, de ce sa nu recunoastem, dincolo de ocean se petrec o groaza de evenimente care suscita interesul lumii intregi, acolo se nasc teoriile despre conspiratii si despre musamalizarea unor intamplari spectaculos de incredibile.


Nu stiu daca ati observat, in ultimul timp se vorbeste foarte mult despre Nikola Tesla. Poate este un semn ca oficialitatile se pregatesc sau vor sa ne pregateasca pe noi, publicul larg, pentru ceva dezvaluiri privind activitatea acestui om de stiinta aflat mult inaintea vremurilor sale. Inceputul a fost facut de FBI (SUA-The Federal Bureau Investigation) care a publicat pe site-ul sau o serie de rapoarte privind moartea lui Tesla si ce s-a intamplat imediat dupa aceea.

Pe scurt, se arata cum in seara de 8 ianuarie 1943, Sava Kosanovich, o ruda indepartata, impreuna cu alti doi indivizi au patruns in camera de hotel a cercetatorului, vrand sa deschida un seif, in ideea de a gasi testamentul lui Tesla, totul desfasurandu-se in prezenta mai multor angajati ai hotelului, dar si a unui reprezentant al consulatului iugoslav. In prima faza absolut nimic nu a fost luat din camera, iar seiful a fost inchis cu alt cifru. Sambata dupa-amiaza, potrivit managerului hotelului, doi angajati ai unui serviciu numit "Office of Alien Property" au ridicat de la hotel doua camioane de documente apartinand lui Tesla si le-au transferat intr-un depozit din Manhattan. Aici se gaseau inca din 1934 si alte pachete si recipiente apartinand lui Tesla.
Intr-unul dintre documente, un agent FBI isi exprima ingrijorarea ca biroul numit mai sus ar avea unele interese sa confiste documentele lui Tesla, iar in alta hartie se arata ca nimeni nu a verificat materialele depozitate in Manhattan sau nu a discutat despre mostenirea lui Tesla.
In 1950, agenti FBI l-au interogat pe J.V.Potts, vicepresedintele companiei de depozite unde se aflau bunurile lui Tesla si acesta a relatat ca oricine ar fi dorit sa aiba acces la acestea, ar fi trebuit sa completeze un formular in care sa raspunda inclusiv la intrebarea "care este scopul cererii de a consulta documentele?".
Si paginile cu diverse rapoarte, scrisori, extrase din ziare continua cu sutele, dar ceea ce reiese clar de la inceput este faptul ca nu FBI-ul a intrat in camera lui Tesla dupa decesul acestuia si nu FBI-ul a ridicat documentele, asa cum se vehiculeaza dintotdeauna. Mai interesant este faptul ca Sava Kosanovich se pretindea a fi nepotul lui Tesla, iar FBI il banuia de spionaj in favoarea Axei, interogandu-l de cateva ori pe aceasta tema. Kosanovich a devenit mai tarziu ambasador al Iugoslaviei, iar zvonurile despre rolul sau se bateau cap in cap, ba era comunist, ba era omul lui Tito.
De asemenea, FBI-ul avea sa descopere ca autoritatile navale au realizat microfilme dupa toate documentele lui Tesla. Oricum, daca ai rabdare, poti afla extrem de multe amanunte tulburatoare din dosarele FBI, eu n-am apucat sa citesc tot.

Prin 2017, CIA (Central Intelligence Agency), alt serviciu de legenda si foarte controversat al SUA, a declasificat 13 milioane de pagini de documente din perioada 1940-1990. Asta da productivitate! Va dati seama cam care este volumul de hartii si informatii care sunt inca secrete!
Dar imaginati-va cate subiecte de interes sunt acolo! Discutii despre criminalii de razboi nazisti, despre posibila asasinare a lui Fidel Castro, despre Razboiul Rece, chiar si despre recrutarea lui Uri Geller, celebrul personaj supradotat, care indoia linguri cu puterea mintii. Ba chiar si rapoarte despre observarea OZN-urilor, 1500 fiind numarul lor, dintre care 20% nu au putut fi explicate nicicum.
Dar despre o reteta de cerneala invizibila ce spuneti? Exista si asa ceva.

Se studia si posibilitatea ca oamenii clarvazatori sa poata vedea in viitor si exista un raport surprinzator despre piramidele de pe Marte si o civilizatie disparuta ce ar fi locuit acolo. De fapt, este vorba despre ceea ce un clarvazator descrie din trecutul indepartat al planetei. Totul se petrecea in anul 1984. Clarvazatorul implicat reuseste sa se intoarca cu un milion de ani in timp si descrie fenomene naturale violente, constructii piramidale, ziduri, dar si fiinte umanoide foarte inalte, ciudat imbracate.
Exista o serie de documente referitor la atacurile dramatice asupra Turnurilor Gemene, din 11 septembrie 2001, sunt declasificate 99 de documente referitor la rolul agentiei in publicarea romanului Doctor Zhivago de Boris Pasternak, dupa ce acesta fusese interzis in Uniunea Sovietica.
Sa nu credeti ca cele 13 milioane de pagini din online sunt rodul exclusiv al bunavointei agentiei. De fapt, la inceput, cei interesati trebuiau sa bata drumul pana in Maryland, la sediul CIA, si sa consulte pe computerele locale ceea ce ii interesa. Dupa oaresce somatii publice, CIA a acceptat sa incarce in format electronic documentele. Dar in 2014 dadea un termen de 6 ani pentru digitalizarea hartiilor, asa ca un jurnalist, Michael Best, a pornit o campanie prin care se obtinea un ajutor pentru grabirea acestui proces. Si iata ca s-a facut! N-au iesit la iveala chestii cu adevarat cutremuratoare, dar oricum sunt extrem de interesante.

Asadar, daca aveti rabdare si stiti un pic de engleza, dar si daca va intereseaza cu adevarat misterele istoriei noastre, va recomand site-urile celor doua agentii americane. Veti vedea ca merita sa pierdeti ceva timp citind ce este acolo, lectura va va largi cu siguranta orizontul.


Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.