Translate

miercuri, 4 iulie 2018

Bijuterii contemporane-flori captive

Nu prea cred ca exista femeie care sa nu iubeasca florile, inclusiv cele ce infrumuseteaza, in modele delicate, hainele si accesoriile de tot felul. Designul floral, in culori vii sau pastelate, va avea intotdeauna succes, deoarece suntem iremediabil indragostite de natura. Vom dori intotdeauna sa aducem natura cat mai aproape si vom asocia mereu florile cu dragostea, feminitatea si visurile noastre.

Dupa aceasta introducere romantica va dati seama ca nu ma voi referi la orice bijuterie cu model floral, ci la unele speciale, care sunt create chiar pe baza florilor naturale de tot soiul. O idee mai frumoasa nici ca am vazut! Nu este vreo noutate in acest domeniu, flori presate au mai fost utilizate pentru realizarea bijuteriilor, dar de aceasta data va arat obiecte care surprind florile viu colorate, in toata splendoarea lor. Le-am spus "flori captive" deoarece se gasesc prinse in interiorul unui material/rasina transparenta sau a unui mic obiect din sticla, exact cum sunt fosilele de insecte prinse in chihlimbar.
Voi incepe cu Gillian Corcoran care a creat "Lost Forest"-Padurea pierduta, o linie de bijuterii ecologice, prietenoase cu mediul. Artista, stabilita in prezent in Dublin, incorporeaza in rasina de pin flori salbatice autohtone, ciuperci si alte curiozitati reprezentative pentru natura din Irlanda.
 
 
RubyRobinBoutique (tot din Irlanda) realizeaza mini terarii din sticla si argint in care se regasesc diafanele seminte de papadie, dar si cristale colorate sau alte flori. De ce papadie? Pentru ca, daca tineti minte, cand vezi plutind o samanta, spui ca ti-a iesit norocul in cale si incerci sa-l prinzi. De aceea, pandantivele lui Ruby se numesc "de pus o dorinta".
 
 
ModernFlowerChild creeaza piese in care florile par sa traiasca, nu vorbim despre plante presate sau uscate. Este nevoie de 2-3 saptamani pentru a finaliza o singura bjijuterie! Asa cum spune creatoarea (stabilita in SUA-Oregon), fiecare bula in rasina, fiecare mica imperfectiune reprezinta o parte a procesului de creatie si un indiciu ca bijuteria este un rezultat unic, irepetabil.
 
 

SunAndStarsJewelry (Rali Angelova) foloseste in special iasomie uscata, o floare pentru care cred ca exista un adevarat cult, din cauza parfumului extraordinar. Pandantivele create de aceasta artista au calitatea ca se pot deschide si pot contine si alte feluri de plante, cum ar fi muschiul uscat.
 
 
 


2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.