Translate

joi, 16 august 2018

Cum te pot intineri culorile

Culoarea parului, a hainelor, a accesoriilor... Este evident ca o culoare bine aleasa te poate arata mai tanara, mai slaba, mai nonconformista sau, dimpotriva, daca nu stii ce vrei, poate fi un dezastru pentru imaginea ta. Si asta fara ca macar sa-ti dai seama!

Este adevarat ca fiecare avem anumite preferinte in materie de culori. Dar una este sa-ti placa o culoare cand achizitionezi obiecte de decor pentru casa si alta este sa o porti efectiv in tinutele de zi cu zi. Si cum durerea cea mare, mai ales la femei, este trecerea timpului, o provocare si mai mare este gasirea acelei nuante care sa ne intinereasca macar cu cativa ani.
Ca sa vedem ce functioneaza, trebuie sa analizam intai ce au tinerii si noi, adultii, nu avem. Pai, ei au pielea intinsa, frageda, translucida, ochii, parul, sprancenele sunt pigmentate mai puternic, exista un contrast mai mare intre culori, totul este proaspat, neted, ferm conturat.
Nu va mai recunoasteti in descriere? Cred si eu! Pielea incepe sa imbatraneasca de pe la 20 de ani, dupa 30 totul se decoloreaza si incepe sa...cada, contururile se estompeaza, contrastul se dilueaza. Hm. Si totusi specialistii ne asigura ca, alegand culorile potrivite, putem trage varsta in jos cu cel putin 10 ani. Asa sa fie?

Sunt sigura ca va mira, dar toata lumea poate purta ROSU. Rosu curat, culoarea de baza adica, nu nuantele mai ciudate. Daca v-ati ferit de rosu pana acum, trebuie sa va schimbati atitudinea. Dar nu daca aveti peste 60 de ani si ati trecut in categoria "seniori"! Aceasta este o varsta mai dificila, unde intervin si alte probleme in alegerea nuantelor potrivite.
Oprah Winfrey - 64 de ani

Mai usor cu NEGRU. Negrul este o non-culoare, absoarbe lumina si din acest motiv nu e bine sa stea aproape de fata voastra. Va va ofili cu totul! Daca purtati o rochie neagra, de exemplu, aveti grija sa aiba decolteu, adica sa existe o portiune de piele la vedere intre material si zona fetei. Sau sa aveti un colier mai deschis in jurul gatului. Bineinteles ca nu ma refer aici la hainele de doliu, Doamne fereste!
Audrey Hepburn

Daca vi s-a spus in trecut ca nu va sta bine cu o anumita culoare, trebuie sa stiti ca asta este inexact. Culorile au zeci de nuante, trebuie doar sa gasiti acea varianta care va avantajeaza, asa ca incetati cu afirmatii de genul "nu-mi sta bine in galben, in albastru, in maro..."
Invatati sa va folositi de culorile neutre. Nu sa abuzati de cremuri, bejuri sau mai stiu eu ce, doar sa va folositi de ele. Unii arata chic in bej, iar altii arata oribil. Asta presupune sa stiti sa adaugati accente mai vii prin accesorii si sa nu va lasati indusi in eroare de cei care va asigura ca nu trebuie sa iesiti din zona de confort a culorilor pale.
Maye Musk
TURCOAZ! Mor dupa culoarea asta! Dar nu la haine, habar n-am de ce. Si totusi aduce luminozitate oricarui ton de piele, daca nimeresti nuanta potrivita, evident. Dar am avut candva o bluza intr-o minunata nuanta de turocoaz si chiar ma simteam perfect in aceasta, ma placeam, cum s-ar zice. Daca aveti o piele deschisa, uitati-va la venele vizibile ce nuanta au, daca sunt mai verzui sau mai albastrui, si gasiti astfel nuanta de turcoaz care va prinde. Daca aveti pielea de culoare medie sau inchisa, va vine bine orice turcoaz.
Courtney Cox-54 de ani
In concluzie: cand va duceti la cumparaturi, incercati sa nu ascultati sfaturile vanzatoarelor. Ele incearca doar sa va faca sa va luati ceva, cu orice pret, rareori sunt bine intentionate. Am vazut odata intr-un magazin cum o doamna iesise din cabina de proba intolita intr-o rochie care ii plesnea pe fund, iar vanzatoarea o asigura ca ii vine perfect. Mdeh... Mai bine va luati o prietena buna cu voi daca vreti o parere dezinteresata.

Un comentariu:

  1. Si mie imi place turcoazul. Nu as purta bej, galben. Sunt blonda si nu ma avantajeaza deloc.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.