Translate

vineri, 24 august 2018

Produse naturale pentru o demachiere corecta

Sunt sigura ca nu multe dintre voi iesiti din casa fara sa faceti un cat de mic gest de machiere, fie ca va dati cu ruj, fie ca folositi un produs care mascheaza cearcanele si imperfectiunile tenului, un puf de pudra, un blush care va invioreaza nuanta palida a obrajilor... Nu mai vorbesc de voi, cele care aveti un intreg ritual de "ajustare" a infatisarii, mai ales dimineata, cand plecati la serviciu.

Indiferent cate produse de machiaj folositi pe parcursul zilei sau chiar daca nu folositi niciunul, trebuie sa stiti ca ritualul de curatare de la sfarsitul zilei este obligatoriu. Iar in acest ritual puteti sa introduceti cate etape vreti voi, dar daca e sa o luam ca la carte atunci avem nevoie de unele produse pe care sunt sigura ca le "sariti" uneori la cumparaturi.
Cum ar fi laptele demachiant si lotiunea tonica.
"La ce sunt bune, de vreme ce oricum ma spal cu gel de fata sau cu sapun?" veti intreba.
Ei bine, o femeie care foloseste si fond de ten, si rimel, si creion de ochi, de buze sau altele, va va spune imediat ca utilizarea gelului de fata direct pe machiaj nu are ca efect indepartarea tuturor produselor. Una la mana ca fereasca sfantul sa-ti bagi gel sau sapun in ochi, iar doi la mana, vei vedea ca ramai cu machiajul intins peste tot. Uneori nu se da dus cu apa si nici sa nu va ganditi sa va culcati in starea asta!

In cazul meu se poate spune ca folosesc un minim de produse peste zi, ruj si anticearcan neaparat, un baton corector, foarte rar un creion de ochi sau un fard. Dar nu sar peste demachiere nici sa ma pici ceara, iar unul dintre motive ar fi acela ca am tenul mixt. Dap, un lapte demachiant face oficiul de a te scapa si de surplusul de sebum in care se acumuleaza praf peste zi. Ma sterg cu lapte demachiant si ma racoresc cu ceva lotiune tonica.

Pentru demachiere si curatare perfecta este nevoie de produse specifice, nimeni nu poate contesta aceasta realitate. Daca sunteti si adeptii produselor naturale, atunci Apidava va pune la dispozitie stiinta cosmeticelor obtinute din miere si din alte ingrediente vegetale pretioase, cunoscute pentru beneficiile aduse sanatatii pielii.
Linia de cosmetice a brandului Apidava contine si cele doua tipuri despre care vorbeam: un lapte demachiant si o lotiune tonica.
 
Gasiti pe piata tot soiul de demachiante de la foarte multe firme, dar nu veti gasi prea des unele cu miere si care sa se laude ca nu contin alcool, phenoxiethanol, parabeni si coloranti. Ambele produse se adreseaza tuturor tipurilor de ten, inclusiv cel cu probleme, deoarece au ingrediente potrivite:
- laptele demachiant: unt de shea, ulei de masline, ulei de jojoba, propolis, miere si ceara de albine
- lotiune tonica purifianta: miere, propolis, extract din flori de salcam, ulei de menta

Laptele demachiant este ambalat intr-o sticla de 200 ml cu dispensor care se poate bloca prin rotire.
Miroase placut si are o textura usoara, intra rapid in piele, catifeland-o. Menirea lui este de a curata temeinic impuritatile acumulate peste zi, dar si de a regenera, de a stimula circulatia. Din acest motiv, atunci cand nu umblu mult pe-afara si tenul este mai curat, prefer sa inversez un pic etapele, sa ma spal intai cu gel si apoi sa folosesc demachiantul ca si crema de fata.

Lotiunea tonica este prezentata intr-o sticla de 200 ml, avand un parfum in care se regaseste mirosul pregnant al mentei. Cel mai mult imi place cand sterg cu lotiune resturile de masca de pe fata. In functie de tipul mastii, s-ar putea ca acest proces sa fie greoi. Ei bine, o lotiune simplifica acest lucru.
Lotiunea este inegalabila pe parcursul verii, daca vrei sa cureti transpiratia si sa te hidratezi in miezul zilei. Cea de la Apidava este facuta astfel incat sa previna si problemele unui ten iritabil, deoarece propolisul are si efect antibacterian.
ATENTIE: Lotiunea nu este destinata zonei ochilor, nu o confundati cu o apa micelara. Lotiunea nu necesita clatirea fetei cu apa si o puteti folosi pur si simplu pe tenul curat pentru efectele sale de revigorare si de reglare a pH-ului.

Daca nu v-am convins inca, va spun doar atat: pur si simplu incercati un ritual in care folositi aceste produse, iar diferenta va va arata ce este mai sanatos pentru voi. Mai ales pentru cele care isi simt pielea cam uscata dupa simpla spalare a tenului, recomand folosirea mai intai a laptelui demachiant, care va atenua efectul gelului sau sapunului.

In rest, voi sunteti cele care puteti aprecia ce vi se potriveste cel mai bine, eu va sfatuiesc doar sa nu va cantonati in obiceiuri, atata vreme cat nu incercati si alte variante. O cale optima o puteti gasi numai cautand si experimentand, tactica pe care am adoptat-o si eu de foarte mult timp.


3 comentarii:

  1. Am citit multe recenzii bune despre aceste produse. abia astept s am ocazia sa le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Concluzia postării este foarte corectă: să încercăm mai multe variante de produse cosmetice și să o alegem pe aceea care ni se potrivește cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. folosesc produse de la Apidava, tot ce am incercat mi-a placut, ma bucur ca reusesc performante!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.