Translate

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Jurnal de weekend

Ieri dimineata vuiau stirile ca in incinta rafinariei Brazi de langa Ploiesti s-a gasit un obuz neexplodat, ramas din al doilea razbel, amintire de la americanii frustrati ca dadeam benzina nemtilor in loc sa le-o dam lor. Imi inchipui ce atacuri de panica or fi fost printre amaratii care au descoperit bomba, mai ales ca avea 500 de kile si putea sa rada toata rafinaria daca bubuia. Odata cu rafinaria, ca efect colateral ar fi ras si tot Ploiestiul. In acest fel americanii ar fi putut fi mandri ca si-au atins scopul, chiar si 60 de ani mai tarziu, mai ales ca le-au fluturat budigaii albastri cu stelute in timp ce erau doborati de antiaeriana din Ploiesti.  De la americani avem insa si amintiri frumoase. Platanii seculari din Ploiesti. Nu sunt multi, eu cunosc doar doi, dar imensi, ale caror seminte au fost aduse de peste ocean!

In alta ordine de idei, vineri dimineata, in timp ce motaiam in troleu pe bulevard, mi-a sarit in ochi o imagine supra-realista sau poate chiar asta faceam, visam... Toti castanii sunt inca in faza de inmugurire, inca li se vad crengile intunecate, numai la mijlocul strazii unul singur din sir este verde, verde, plin de frunze destul de mari. Am stat sa ma intreb care o fi misterul de acest singur arbore a intrat in vegetatie mult mai devreme. O fi vreun rebel si putin i-a pasat de vremea carcotasa! Castanii de pe bulevard rezista inca desi sunt sufocati de atata fum de la masini. S-au mai uscat, au imbatranit, i-au mai taiat, i-au inlocuit cu altii, a dat molia minelor in ei, ii cotropesc ciorile in fiecare an, capiindu-ne si pe noi cu croncaneala si gainatul, dar ei rezista! Am o propunere de afacere, apropo de ciori. Daca tot se gainateaza an de an in capetele noastre, distrugand trotuarele si bancile, ce-ar fi sa se gaseasca un intreprinzator care sa valorifice resursa de "guano" de pe bulevard? Ei, ei, ma pricep la idei de afaceri sau nu? "Enterprise" scrie pe fruntea mea.
Deoarece vine Pastele si toti vom sta ghiftuiti in fata meselor, intrebandu-ne ce demon isi rade de noi, facandu-ne sa ne indopam in sfanta zi, m-am gandit sa intensific productia de farfurii. Mi-am cumparat un stoc si lucrez intens. Iata mai jos ce am facut zilele acestea. A, da. Sa stiti ca lacomia este unul dintre cele 7 pacate. Si se bate cap in cap cu sarbatoarea pascala. Asta mi-aduce aminte ca saptamana trecuta parca, vine al meu sot si zice : "Nu luam si noi peste ca e dezlegare la peste?" M-am uitat la el sa vad daca nu cumva isi bate joc de mine. "Dezlegarea e pentru cei care au tinut postul, nu pentru noi, pacatosii". Dar tot am luat peste.

 

16 comentarii:

  1. Si eu cunosc bulevardul castanilor...imi aminteste cu nostalgie de copilarie, era farmecul orasului,
    acum, gara sud arata jalnic, bigul asemenea... intrarea pe bulevard nu mai e asa maiestuoasa...
    nu s-a facut nimic, dar nici intretinut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gara e urata, e o realitate! Si cand te gandesti ce oras bogat e de fapt Ploiestiul! S-au chinuit sa traga sistem din acela de irigatie subteran pentru castani si pe ei ii omoara poluarea...Iar Bigul e plin de colorati si dubiosi. Pacat, intr-adevar.

      Ștergere
  2. Scrii frumos, dar lucrezi si frumos.Imi plac farfuriile pe care le-ai facut.Pana acum nu aveam servetele frumoase.Apoi le-am castigat la 2 concursuri dar tot nu m-am apucat sa lucrez in tehnica decoupage.Deocamdata admir lucrarile altora...Pup pui talentat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi faci sticlarie minunata si fara decupaj, ai mana sigura, mie imi tremura ceva de groaza!

      Ștergere
  3. foarte frumoase,am rectificat greseala,imi cer scuze de incurcatura ,de la oboseala nu am fost atenta,http://andreeabacau.blogspot.ro/2013/04/un-cadou-special-de-la-ingerasul-iulia.html.O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca as manca din farfurii asa frumoase, m-as face dubla :))) numai de dragul farfuriei :)). frumoase tare.

    RăspundețiȘtergere
  5. m-am plimbat pe bulevardul castanilor , de mana cu cineva , de muuuullttt :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai alt loc potrivit si romantic nu gasesti in Ploiesti...toti indragostitii se plimba pe-acolo!

      Ștergere
  6. Şi în Baia Mare avem un bulevard al castanilor. E strada mea preferată.
    Farfuria cu fluturi este minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ma-nsel aveti castanele comestibile pe acolo! Am ravnit ani de zile la castane coapte...Mi-am luat de la un targ si le-am mancat singura, ca un hot, egoista...

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Pai asa ma bine-dispun si eu, scriindu-le. Bine ca au efect si pe altii.

      Ștergere
  8. Enterprise, esti totala. scrii si facu minuni :*
    Tu si mananci din farfurille alea? sau doar le admiri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuu, nu le folosesc. Dar m-a batut gandul sa-mi fac un set de 6 pentru ocazii festive. Deocamdata nu m-am apucat...

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.