Translate

duminică, 12 mai 2013

Jurnal de weekend

Weekendul l-am petrecut in casa ca, asa cum am mai spus, am avut ceva probleme cu o raceala. De fapt e o sinuzita Che Guevara (adica rebela) care imi da de furca in ciuda tuturor tratamentelor la care am supus-o. Stati linistiti ca la doctor nu m-am dus. Dat fiind faptul ca sinuzita nu are mai mult de 6 luni, nu am considerat ca e cazul sa ma adresez unui specialist. O duc pe picioare cum se zice, daca ma simt nasol iau un Paracetamol Sinus. Ce ne-am face in general fara paracetamol, nu stiu, ca a ajuns panaceu universal. Sper sa nu le dea prin cap astora din UE sa ne interzica si paracetamolul pe motiv ca are prea multe efecte secundare. Are, dar ia durerea cu mana! In paranteza fie zis, si acum vorbesc foarte serios, daca aveti tensiunea "depasita" sa nu cumva sa luati paracetamol sau aspirina ca maresc tensiunea cat ai zice peste. Eu am tensiunea mica tot timpul si, in zece minute, simt cum paracetamolul mi-o aduce la normal, ma incalzesc si ma ia cu somnolenta.
Ei bine, constienta fiind ca atata paracetamol nu e in regula, iar antibiotice nu mai vreau sa iau, am trecut pe metode naturiste. Am marit doza de vitamina C, am luat suplimente cu zinc, am facut terapia cu ulei. Cu rezultate bunicele, as zice. De cateva zile pun zeama de lamaie in nas ca m-a invatat cineva.... De regula, in loc sa ma duc la doctor, caut pe internet. Asa am mai aflat ca si cataplasmele cu hrean ras fac minuni (desi poate da alergii si te umfli), dar si ceaiul de musetel baut cu o lingurita de miere si una de otet din mere (se pot face si inhalatii). Voi incerca, deocamdata am patit-o cu zeama de lamaie ca n-am diluat-o (cica poti s-o amesteci cu cateva picaturi de ulei de masline). Acuma, nu stiu daca ati facut vreodata chestia asta, dar zeama de lamaie ustura cand o pui in nas. Totusi este cea mai buna metoda naturala de a te desfunda, este grozava! Totul e sa nu o scapi spre gat, adica sa o inspiri, mai ales daca ai probleme si mucoasa e sensibila. Eu am exagerat si ieri seara am avut senzatia ca imi smulge cineva cu un cleste amigdala dreapta. Pret de o juma de ora m-a usturat atat de tare incat intrasem un pic la banuieli. Dar dupa-aceea m-am simtit alt om! Cred ca imi prajisem amigdala si partial creierul deoarece vedeam viata in roz ceea nu mi s-a intamplat niciodata de cand ma stiu. Tehnica e sa inmoi degetul un pic in zeama si sa ungi putin nara pe dinauntru. Dupa care nu respiri vreo 10 minute (hi,hi). Deoarece am stat in casa, n-am ajuns la mitingul aviatic de la Strejnic, de langa Ploiesti. Au ajuns insa ai mei, motiv pentru care v-am pus o poza de la acest eveniment. Este singura in care se vede un avion, in celelalte se vede doar cerul perfect albastru. Desi acrobatiile nu au facute cu supersonice, se pare ca avioanele sportive au fost totusi prea rapide pentru viteza de reactie a sotului meu. La final va arat cele doua farfurii nascute ca Phoenixul din propria cenusa, adica dupa experienta cu lamaia care m-a transformat in alt om. Mai inspirat.


18 comentarii:

  1. Lasa a eu am fost cu sinuzita la doctor si nu mi-a trecut. am inghitit tone de pastile si am facut nshpe tratamente. nimic. m-a vindecat un amic. dupa ce am ras de el vreun an, ca credeam ca face misto de mine, am zis ca oricum am incercat tot ... de ce n-as incerca si asta. Apa de mare. da, da, stiu ca suna ciudat :)) si mie mi-a sunat pana am incercat. oricum l-am lasat pe el sa faca primul ca sa fiu sigura ca nu face misto de mine :)) daca nu ajungi la mare curand ... iar acum ca incepe sezonul nici nu te sfatuiesc :)) vezi la farmacie daca exista pe post de sprei nazal. eu am cumparat de afara, dar ma gandesc ca trebuie sa fie si la noi. si faci Pufff! Puff! de cateva ori pe zi. si vezi cum trece cu timpul. eu am fost intr-un noiembrie la mare, cand am facut prima data, si am tras pe nas, de acolo ... din balta :)). dupa o saptamana ... tras pe nas apa de mare de cateva ori pe zi, m-am intors acasa alt om. sincer si fara nici un misto.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorry, dar de apa de mare am trecut demult...folosesc inca Nazomer, vezi ca exista in farmacie si combinat cu propolis si cu Echinaceea daca nu stii inca produsul.

      Ștergere
    2. Nu stiu ca eu nu ami am nevoie, din fericire. o cura pe an de apa de mare si n-am probleme tot anul.
      dar tu esti sigura ca e sinuzita? sa nu fie vreo rinita alergica ca si de la aia te infunzi. Te-ai diagnosticat singura? :)

      Ștergere
    3. Pai aia e ca nu ma infund! Alergica sunt la hartie dar nu ma tine mai mult de o zi cate o criza. Sinuzita da, e diagnosticata, imi da migrene si restul...Dar numai in iarna asta am fost asa nauca, in alti ani n-am avut cine stie ce suferinta.

      Ștergere
    4. Poate ca ai dezvoltat si alte alergii intre timp. eu, de ex, fac alergie la polen ... de anul trecut. toata viata nu am avut nimic, anul trecut m-am saturat de vizite la medic. medic, care mi-a zis candid... sa ma rog sa ploua.

      Ștergere
    5. Uite ca mai recomanda si ei de-astea naturale. Trebuia sa faci un foc in mijlocul sufrageriei, sa-ti pui o patura in cap si sa faci dansul ploii. La mine e mai greu ca la serviciu lucrez numai cu hartoage. Incerc sa nu le misc prea tare.

      Ștergere
  2. Draga mea pentru sinozită am citit undeva că
    este bună zeama de varză crudă,câte două picături
    în fiecare nără(nu am făcut că nu am avut nevoie).
    Să ai o duminică frumoasă și sănătate multă!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nu stiam, eu o combin cu bitter suedez si pun comprese pe sinusuri.

      Ștergere
  3. parerea mea ? mergi la un specialist bun , nimic nu trece asa...am 3 operatii la sinusuri in 15 luni , ultima in martie..nu-ti doresc sa se acutizeze si sa vezi ce inseamna...deci...specialist bun si tratamentul tinut ca lumea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit toate confesiunile de pe net, toata lumea zice ca tratamentul traditional nu rezolva nimic. Chiar ai facut 3 operatii?!!!

      Ștergere
  4. Te-ai drogat cu zeamă de lămâie încât ai ajuns să vezi viaţa în roz? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o revelatie ca daca o bei normal n-are efect, trebuie neaparat s-o tragi pe nas. Asta suna a altceva, nu?

      Ștergere
  5. Imi pare rau ca ai asa probleme cu sinuzita!
    Ce-mi pare bine ca o asezonezi cu o doza de umor, care te ajuta sa treci peste aceste momente chinuitoare.
    Bun! Deci cind mi-o fi mai greu, sa incerc niste lamaie pe cale nazala ... si asa nu fumez. :)
    Iti doresc saptamina usoara si sanatate din plin!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai bine te duci tu frumusel la medic. Esti stiu ca la sinuzita e bine sa iti faci operatie. Cu cat mai repede cu atat mai bine, altfel risti sa iti revina mereu. Ai grija sa nu tragi curent imediat dupa operatie. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Însănătoșire grabnică. Papă mai multe fructe și legume....Bye :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa incerc si eu metoda aia cu prajitul creierului, poate vad in sfarsit viata mai spre roz. Faina poza cu avionul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu de la mama mea..ca e foarte bine sa tragi pe nas apa cu sare, asta daca iti faci curaj. Cica i-a zis un doctor:)))

    RăspundețiȘtergere
  10. ce belea poate fi sinuzita asta! ....insanatosire grabnica, si fara complicatii!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.