Translate

duminică, 20 mai 2012

Burlesque…ipocrizia umană


M-am uitat pe Cinemax, în această după-amiază, la « Burlesque », un film american pe care nu-l mai văzusem, cu mulţi actori buni dar, mai ales cu extraordinarele Cher şi Christina Aguilera în rolurile principale. Este un film cum numai americanii ştiu să facă, un amestec de music-hall şi intrigă modernă în care cele două (foste !) silfide îşi etalează talentul actoricesc şi vocile inconfundabile.
Filmul a fost făcut în 2010, este atât de recent, şi m-a uimit forma în care erau cele două dive. Aguilera avea un corpuşor tras prin inel iar Cher, înaltă şi perfectă ca întotdeauna, o doamnă cu stil !

Mi-am dat seama cât de dramatic s-au schimbat ambele protagoniste între timp...Aguilera s-a îngrăşat înfiorător de nu o mai recunoşti iar Cher a fost pozată de paparazzi umblând şleampătă ca una care trăieşte pe stradă. Apoi mi-am adus aminte de o altă discuţie purtată zilele acestea în mass-media internaţională despre « halul » (!!!) în care chipurile a ajuns un alt simbol al frumuseţii, indianca Aishwarya Rai, după ce a născut şi n-a binevoit să dea jos instantaneu kilogramele acumulate în sarcină, lezând vederea milioanelor de admiratori cu nişte proporţii indecente ! ( în privinţa asta ar trebui să fim mândri de Nicoleta Luciu care a făcut o droaie de copii, chiar mai mulţi deodată, dar tot vrea să arate mai ceva ca Sophia Loren când o fi la batrâneţe...şezi blând cucoană că nu vei fi niciodată ca Sophia Loren, n-ai genele necesare.
Ipocrizia umană atinge culmi nebănuite şi chiar este un coşmar să fii vedetă şi să ţi se foarfece fiecare pas, îmbucătură, kilogram în plus sau în minus (că nici în minus nu e bine să ai). Sunt sigură că fanii doamnelor de mai sus, cei care le iubesc cu adevărat, se întreabă mai degrabă ce s-a putut întâmpla în viaţa lor de au scăpat frâiele şi s-au abătut de la imaginea perfectă pe care şi-o construiseră. Cu alte cuvinte de ce au redevenit oameni, au coborât de pe piedestal şi s-au neglijat aşa cum facem toţi din când în când. Probabil au obosit să tot fie perfecte ! Si ce-i cu asta ? Nu o să le mai ascultăm muzica sau nu o să le mai vedem filmele din cauza asta ? Au dezamăgit pe cineva ? Oamenii au nevoie de modele ? De ce ?
Eu sigur le voi admira în continuare...
In altă ordine de idei, nu ştiu dacă aţi observat că cei care foarfecă mai abitir înfăţişarea oamenilor frumoşi sunt nişte oameni..urâţi. Mă uit pe E!Entertainment la emisiunile acelea inepuizabile în care câţiva invitaţi desfiinţează toaletele, siluetele şi viaţa personală a artiştilor. Cică macaronarii ăştia sunt critici de modă, antrenori de fitness, actori, adică nişte sateliţi din jurul celebrităţilor. Dincolo de abilitatea lor de a face mişto, dacă vă uitaţi mai atenţi veţi vedea că sunt de fapt o adunătură de femei urâte şi bărbaţi urâţi, iar dintre ăştia jumătate par « să joace în echipa adversă » cum se exprimă americanii ! Ultima oară am văzut un top al vedetelor care au reuşit să îmbătrânească frumos (sau mai puţin). Să te ţii acolo sporovăială ! Au spurcat pe toată lumea.
Nu înţeleg obsesia oamenilor pentru « tinereţe fără bătrâneţe », iar oamenii care nu îşi acceptă vârsta şi se văd tot ca la 20 de ani mi se par cumplit de patetici. Dar ca să ai pretenţia de la alţii să fie ceea ce tu nu mai reuşeşti este de-a dreptul jalnic. Cher a făcut nu ştiu câte operaţii estetice în încercarea de a fenta vârsta şi acum, la 66 de ani, s-a săturat şi a clacat. Imbătrâneşte, so what ?
Mai ţineţi minte cum l-au bârfit pe « Schwartzy » că nu s-a mai ţinut de exerciţii şi că îi pică muşchii... vorbim de un emigrant care a făcut carieră în America, a intrat ca actor în legendă şi a ajuns guvernator al Californiei...da, dar îi pică muşchii !
In schimb e tot o laudă despre familia de import, Bechkamii. Victoria a devenit mândria naţiunii americane după ce englezii şi-au bătut joc la greu de ei fiindcă nu ştiau să vorbească corect. Ingheţată ca un sloi, Victoria e urâtă cu spume, dar are ambiţie, a redevenit slabă ca o coadă de mătură imediat după naştere şi ştie să scoată bani şi din piatră seacă. Ea e un adevărat model !
Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă familiile noastre sau prietenii ne-ar întoarce spatele de câte ori avem o zi proastă şi arătăm ca dracu ? Probabil ne-am da seama cine ne iubeşte cu adevărat şi cine nu, ar fi un exerciţiu fooaaarte interesant !
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.