Translate

joi, 24 mai 2012

L’Oreal Paris Menexpert


M-am gândit să scriu ceva despre o gamă bărbătească.
Deoarece este binecunoscută incapacitatea bărbaţilor de a pune în cuvinte senzaţiile pe care le au, am zis că trebuie să se găsească totuşi cineva care să descrie nişte produse destinate sexului masculin. Intâmplător am în casă de ceva vreme trei produse din gama L’Oreal Paris Menexpert, inventate special pentru cei care caută şi altceva în rafturi decât lame de ras, spumă de ras şi aftershave…asta ca să ne limităm la partea de deasupra buricului şi anume care este capul.
Cele trei produse pentru metrosexuali (cine nu ştie ce înseamnă să nu se gândească la vreo prostie, e vorba doar de bărbaţii care obişnuiesc să se preocupe ceva mai mult de îngrijirea propriei persoane, se duc la frizer şi vor freze speciale, se dau cu gel luminiscent în păr, îşi fac manechiura şi pedichiura, se soilesc cu smacuri pe corp, chestii de-astea) aflate în posesia mea sunt: Hydra Energetic crema, eye roll-on si balsam dupa ras.


Al meu soţ, ca un adevărat metrosexual ce este, nu s-a uitat la ele vreo juma de an, deşi se văita tot timpul că ce i se usucă lui faţa după ras, că îl ustură, că îl mănâncă, până m-am enervat într-o zi şi l-am întrebat de ce nu foloseşte balsamul şi crema după ras de la L’Oreal. Luat pe nepregătite, a clipit nedumerit la mine, moment în care mi-am dat seama că habar n-are la ce folosesc flacoanele pe care le pusese bine la păstrare în dulap. I-am desigilat ambalajele, i-am arătat cum şi cât se dă şi ce frumos miros toate. Ei, despre balasamul după ras n-a avut nimic de comentat, la crema de faţă a făcut o grimasă uşoară, dar la gelul de ochi n-a mai suportat şi a zis că e o prostie. Metrosexual sadea ! Una peste alta, după un timp de utilizare, mi-am luat inima în dinţi şi l-am întrebat ce părere are despre produse...Din păcate în afară de o gâjâială tristă, un oftat melancolic şi un zâmbet lătăreţ n-am obţinut altceva, dar vă spun ca ştiu limbajul semnelor şi asta e de bine, adică i-a plăcut experienţa. Bineînţeles că eu m-am servit cu gelul de ochi şi parţial din celelalte două, aşa că sunt în măsură să vă spun câte ceva despre ele.
Am spus că e vorba despre o gamă numită Hydra Energetic. Caracteristica principală este prezenţa vitaminei C si sistemul ADS (Active Defense System), o găselniţă care cică întăreşte rezistenţa naturală a pielii în faţa agresiunilor cotidiene şi are ca rezultat calmarea acesteia.
Crema de faţă este la flacon cu pompiţă, 50 ml, şi are o frumoasă culoare « bleo » deschis, precum şi un excelent miros bărbătesc care persistă mult timp pe piele. Combate cele 5 semne ale oboselii masculine (se dă o schemă pe ambalaj cu locul unde apar semnele astea !): apariţia cearcănelor, riduri, tentă ternă, pierderea tonusului, tensiune. Se aplică după ras şi « stinge » focul, cum se exprimă amuzant producătorii, în franceză evident că în româneşte nu există explicaţii. Crema este hidratantă (pentru 24 de ore, zic ei !), fără efect gras. Deoarece nu-mi place că persistă aşa mult mirosul şi nu-mi inspiră încredere, eu am folosit-o pe gât şi decolteu. Este extrem de plăcută deoarece are textură uşoară şi intră repede în piele şi o folosesc în continuare.  
Balsamul după ras este un gel non-gras ce combate uscăciunea, energizant, cu efect de înviorare, cu aceleaşi caracteristici ca şi crema, doar că dă senzaţia de răcorire... tot pentru a stinge focul. Ambalajul are 100 ml iar produsul miroase incitant, chiar mai bine decât crema mi s-a părut mie. Răcorirea este dată de prezenţa extractelor de frunze de mentă şi hamamelis. Restul ingredientelor sunt comune, adică ceva chimicale. Pot să certific toate cele de mai sus pentru că l-am încercat şi pe-ăsta. De notat că a dispărut mai repede din tub decât crema, deci soţul meu l-a agreat cel mai tare.
Preferatul meu este însă eye roll-onul. Este o invenţie minunată pentru ochii obosiţi. L-am confiscat cu totul pentru că nu am avut niciodată aşa ceva. Este un dispozitiv ca un tub cu o biluţă în vârf pe care o plimbi în jurul ochilor, eliberează gelul şi face masaj în acelaşi timp. Are 10 ml, o consistenţă apoasă şi este excelent pentru zilele toride. Lasă o pregnantă senzaţie de umezire a pielii. E foarte plăcut să tot faci masaj cu bila care e de metal şi e rece, deci şi răcoreşte. E tot cu vitamina C dar de data asta nu mai are parfum, deci e mai adecvat unei pieli sensibile.
Per ansamblu gama Hydra Energetic mi-a plăcut foarte tare…ca şi cadou pentru un bărbat este foarte potrivită. Miroase cu adevărat frumos şi are câteva proprietăţi care pot rezolva cu succes problemele specifice sexului masculin. Poate fi folosită şi de femei dacă faci abstracţie de parfum şi de persistenţa lui. Roll-onul pentru zona ochilor este preferatul meu şi cred că îl voi mai cumpăra.
Preţuri online : crema – 47 lei, balsamul- 39 lei, roll-on- 44 lei.

Un comentariu:

  1. Imi place ca un barbat sa fie ingrijit, dar nu stiu daca mi-ar placea sa am un metrosexual langa mine, sa fie mai obsedat decat mine in privinta aspectului si spun asta, fiindca in anturaj aveam cativa prieteni baieti, care mergeau pana si la tratamente cosmetice, pensat, ras...In schimb, nu mi se pare nimic neobisnuit sa ai grija de freza ta, m-am obisnuit deja cu al meu. O sa-i recomand produsele :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.