Translate

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Artă atemporalăV-aţi întrebat vreodată de ce toată lumea e fascinată de comori ? Dincolo de faptul că valorează o grămadă de bani, comorile înseamnă pentru mulţi găsirea unui cufăr cu bijuterii spectaculoase şi mai puţin a unor mormane de bani. Comorile sunt asociate de cele mai multe ori cu bijuterii de aur şi pietre preţioase şi asta din cauza fascinaţiei oamenilor pentru podoabele vechi.
Eu nu prea port bijuterii deşi îmi plac extrem de tare. O bijuterie reuşită e o bucăţică de artă. Surprinzător, gusturile în materie de bijuterii nu s-au schimbat foarte mult în istoria omenirii, un obiect opulent din antichitate este perfect purtabil şi în zilele noastre. Doar tehnologia de fabricare a evoluat, gradul de finisare poate, dar imaginaţia şi frumuseţea sunt aceleaşi. Iată mai jos câteva bijuterii din epoci diferite, dacă nu citeam explicaţiile, nu prea îmi dădeam seama care ar fi epocile acelea. Meşteri talentaţi şi modeşti au făcut lucruri ce au rezistat istoriei, încântându-ne şi astăzi cu originalitatea muncii lor.

cercei epoca bizantina-sec.6 i.c
colier antic-orasul Pompei
inel epoca bizantina
inel egiptean
inel roman sec.4
inel roman cu rhodolit
cercei tibetani
set antic
inel persan sec.13
inel medieval de nunta
inel Anglia 1610
colier Louis Comfort 1900
colier Renee Lalique 1903
cercei cu scarabeu sec.18

2 comentarii:

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.