Translate

joi, 15 noiembrie 2012

Vampirismul energetic la plante



Astãzi e ziua mailurilor interesante, categoric!
De data aceasta e vorba despre vampirismul energetic. La plante!!!! Am pus atâtea semne de exclamare pentru cã eu, ca tot omul iubitor al lumii vegetale, credeam cã plantele sunt prin excelenţã benefice...Bine, cu unele excepţii pomenite şi în Fengshui, legat de plantele cu ţepi care atrag energia negativã, gen cactuşi. Sau bradul adus în casã de sãrbãtori...
Textul primit de mine pe mail reprezintã de fapt un extras dintr-o carte scrisã de Mihail Platonov. Am cãutat repede pe net şi am gãsit cã este vorba despre “Vampirii şi donatorii casei-secretele protecţiei energetice” , are 136 de pagini, se gãseşte la preţul de 20 lei, alãturi de alte carţi ale autorului, pe www.eusunt.ro . Pare interesantã, are capitole care se referã mai ales la animalele de casã.

Ce m-a uimit în legãturã cu acţiunea plantelor asupra casei şi a noastrã?
Sunt pomenite ca vampiri energetici, deci care ne furã energia, urmãtoarele: orhideea şi Monstera sunt cele mai rele, trandafirii, ferigile, lãmâiul este instabil energetic, begonia e bunã când ai musafiri cã absoarbe toatã energia apoi o redã pe cea bunã. Cicã sã pui feriga pe televizor cã preia energia negativã a acestuia. Fãrã plante în dormitor cã noaptea ne absorb energia plus oxigenul cã aşa e ciclul lor vital.

Fiecãrei persoane i se potriveşte o plantã în funcţie de data naşterii. Mie de exemplu mi se potriveşte violeta. Imi plac violetele dar n-am avut niciodatã. Totuşi despre violete scrie cã nu suportã energiile inferioare şi nici familiaritatea. Dacã le atingi se supãrã şi se îmbolnãvesc ! Dar sunt purificatori ai spaţiului. Drãguţ!
Plantele donatori de energie sunt: rozmarinul, zambila, unii cactuşi (!), iasomia (şi este atât de rarã!), aloea, ienupãrul.
Foarte important: florile tãiate ţinute în vaze devin vampiri energetici atunci când încep sa se ofileascã. Atenţie mai ales în cazul în care vã place sã aveţi aranjamente de flori uscate prin casã. Eu am renunţat demult la practica asta din cauza alergiei. Dar tot mã lupt cu bradul de Crãciun, scap de el cât pot de repede...
Ceea ce m-a şocat au fost observaţiile legate de arbori. In principiu toate speciile iubitoare de umezealã, cum sunt salcia, plopul tremurãtor, arinul, frasinul, ulmul, stejarul, se dezvoltã în zone malefice şi sunt vampiri. Coniferele, teiul şi mesteacãnul evitã aceste zone numite geopatogene şi sunt donatori. Chestia asta cu stejarul m-a lovit cel mai tare pentru cã eu iubesc şi admir foarte mult aceastã specie. Chestia cu zonele umede, unde pânza freaticã e aproape de suprafaţã, nu m-a mirat deoarece se ştie cã mlaştinile de exemplu sunt malefice. Cu ocazia asta am fãcut legãtura cu senzaţia neplãcutã pe care o resimt atunci când trebuie sã mã duc în Piaţa Halelor din Ploieşti. Pentru cei care nu ştiu istoria urbei, le voi spune cum clãdirea Halelor şi Palatul Culturii din Ploieşti sunt monumente istorice şi au fost construite acum “ţâşpe” ani prin desecarea întregii zone care era înmlãştinatã. Orice chinez isteţ le-ar fi spus proiectanţilor cã nu se construieşte pe o mlaştinã din cauza energiilor puternic negative din astfel de locuri. Rezultatul este cã astãzi, eu de exemplu, urãsc feroce sã fac cumpãrãturi în zonã, indiferent cât de scãzute sunt preţurile faţã de restul oraşului. Nu pun piciorul în piaţã nici sã mã omori! Am senzaţia cã mã sufoc. Parcul din faţa Halelor e atât de jalnic cã este un exemplu elocvent pentru cele scrise mai sus.... Are câteva conifere cãrora le merge mizerabil dar nimeni nu se întreabã de ce. La fel e Palatul Culturii... o clãdire urâtã, apãsãtoare şi veşnic rece, o simţi din momentul în care îi calci pragul. Si credeţi-mã cã m-am fâţâit ceva pe culoarele acelea. Pur şi simplu are o energie care te dezorienteazã, nu mai gãseşti ieşirea, îţi schimbã starea de spirit. Si au mai şi renovat-o în ultimii ani. Iar acolo lucreazã şi se vânturã un puhoi de oameni... prin Bibliotecã, Muzeu şi Curtea de Apel.
Ce sã te mai miri cã toate merg prost în oraş iar lumea e puţin nebunã.
Partea proastã e cã am plante în dormitor printre care şi un trandafir-vampir. Dar sãracul nu i-a mers prea bine un timp, cred cã îl “vampirizam” eu pe el şi nu invers. Acum ce sã le fac? Imi asum riscul de a fi “vampirizatã” în continuare cã n-am unde sã le pun în altã parte...

2 comentarii:

  1. Hai ca m-ai facut sa rad cu trandafirul-vampir ... pai, pui alaturi un ghiveci cu aloe si se anuleaza reciproc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu daca functioneaza asa principiul cu luatul si datul, daca imi place o floare nu prea stau sa ma gandesc ca e vampir sau nu.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.