Translate

vineri, 23 noiembrie 2012

Jurnal de Black Friday innorat

Azi-dimineata , pe la ora 7 cand am dat drumul la televizor (ca avem cateva momente in care ne putem uita si la altceva decat la desene animate!), poporul american era deja sculat si aliniat (sau imbulzit) la usile magazinelor, gata de asalt. Cand s-au deschis usile au navalit sau s-au prabusit inauntru, iar cei care prinsesera locuri in primele randuri, aveau o asemenea satisfactie pe chip incat am avut senzatia ca diavolul isi bate joc de oameni. Este Black Friday...nu in magazine, cat mai ales in mintile bulversate ale unora. N-am avut inca timp (si nici acces la calculator) sa ma uit prin oferte...Dar voi face si asta ca sunt tare curioasa. Ma feresc mai mult de ispite caci este imposibil sa nu ma tenteze ceva. De obicei prostioare de care nici macar nu am nevoie imediat!

Pana atunci ma ocup insa de ceva care sa imi abata gandurile de la eventualele chilipiruri. Am hotarat sa diversific putin obiectele pe care le decorez si sa mai fac niste farfurii de sticla. Acum ceva timp am cumparat o farfurie simpla de sticla dintr-un menaj de cartier. Era ultima si am luat-o, v-am si aratat-o la vremea aceea. Am vazut cat de usor se lucreaza si am pornit sa mai iau cateva...Surprizaaaa!!! N-am gasit in tot orasul farfurii de sticla incolora, peste tot numai de-alea fumurii, iar prin astea nu se vede servetelul ca il aplic pe spatele farfuriei. Am bantuit orasul in lung si-n lat...Puteam sa comand de pe site-ul de unde iau materialele dar sunt un piculet cam scumpe. Din oras luasem farfuria cu 3,5 lei. Dupa zile intregi in care am vizitat toate "38000" si "menajurile" pe care le stiam, m-am intors la origini, adica de unde o cumparasem pe prima. Am luat de acolo inca 3 (ultimele!), dar mai mici. Vanzatoarea mi-a spus sa caut la un supermarket (nu zic numele!) dar acolo le voi gasi cu 7, 8 sau 9 lei. Si-atunci am stat ca prostu' si m-am intrebat...daca acolo sunt 8 lei, iar dincoace sunt doar 3,5 lei, cu cat le da fabricantul de fapt? Si ce adaos practica magazinele? Asta o sa va spuna ce reprezinta de fapt reducerile de Black Friday...si sa nu credeti ca vinde cineva in pierdere, adica cu mai putin decat ia de la furnizor.

 

2 comentarii:

  1. Au inceput si romanii "manelisti" sa se isterizeze la diverse actiuni, gen Black Friday.... Din punctul meu de vedere, care activez in domeniul IT, pot sa va spun ca nu merita sa cumparati cu aceasta ocazie, ci, mai degraba la reducerile de sarbatori, sau in ianuarie la lichidarile de stoc. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mda, cred ca sunt alte perioade mult mai propice achizitiilor...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.