Translate

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

The Secret



In sfârşit m-am hotărât să scriu despre acest film incredibil care ridică atât de multe semne de întrebare. Am făcut un efort şi am revăzut documentarul ca să fiu sigură ca pot sa redau exact ideile şi teoria pe care o prezintă. Este un film care poate naşte speranţa, cu condiţia să ai o minte deschisă şi dispusă schimbărilor.
Aşadar, let’s go!

The Secret, secretul, este de fapt un soi de înţelepciune la care puţini au avut acces în decursul istoriei şi doar câţiva aleşi au fost în stare să o aplice. In general vorbim de oameni puternici, avuţi, cu influenţă, care au avut mare grijă să păzească acest secret pe care Ralph Emerson (1801-1882) l-a sintetizat astfel : «  Secretul este răspunsul la tot ceea ce a fost, la tot ceea ce este şi la tot ceea ce va fi vreodată. » de ce e un secret ? Pentru că, în realitate, există suficiente resurse ca să trăim cu toţii confortabil, fericiţi. Dar o populaţie fericită nu convine conducătorilor pentru că nu poate fi controlată.
Documentarul este susţinut şi povestit de oameni cu profesii extrem de diverse. Esenţa a ceea ce încearcă ei să ne transmită este o filozofie de viaţă care ne poate ajuta pe toţi, indiferent ce probleme avem. Filozoful Bob Procter ne spune că toţi trăim datorită aceleiaşi energii universale şi ne ghidăm după aceleaşi legi naturale, extrem de exacte. Dar tot universul şi implicit lumea noastră funcţionează datorită unei singure legi supreme, ATRACTIA. Secretul constă în Legea Atracţiei. Tot ceea ce ni se întâmplă în viaţă, se întâmplă deoarece noi atragem acele lucruri. Totul se întâmplă datorită imaginilor pe care le avem sau le creăm în minte, gândurile noastre creează evenimentele pe care le vom trăi. Infricoşător, nu ? Trebuia să vă povestesc asta de Halloween când toţi ne-am gândit la spirite, zombie şi vrăjitoare...
Oamenii înţelepţi (atenţie, nu am zis geniali sau savanţi căci înţelepciune înseamnă altceva) au descifrat acest proces. O mână de aleşi au condus lumea dintotdeauna şi au concentrat câştigurile băneşti pentru ei. Aceasta nu este o întâmplare ! Tot ce trebuie să faci este să te imaginezi ca pe un magnet, să vizualizezi tot ceea ce îţi doreşti, să ai răbdare să faci asta neîncetat, zi de zi, până se îndeplineşte.
Devii ceea ce gândeşti. Dacă tot timpul te gândeşti ce prost o duci, ce bani puţini ai sau ce persecutat eşti la serviciu, ei bine, exact asta ţi se va întâmpla în continuare.
« GANDURILE DEVIN LUCRURI » e principiul de bază al secretului.
Explicaţia ? Gândurile pot fi măsurate şi au o anumită frecvenţă. Gândeşti ceva şi emiţi acea frecvenţă constant, un puls electromagnetic ce atrage către tine obiectul gândurilor tale. Problema e că oamenii se gândesc tot timpul la ceea ce nu vor, se tem de ceea ce nu vor şi se întreabă cum de li se întâmplă tocmai lor unele fapte.
Scriitori, preoţi, fizicieni, oameni de afaceri, doctori, psihologi, toţi spun că acestea nu sunt simple iluzii, este doar o chestie de fizică cuantică ! Mintea modelează ceea ce percepe. Ai un accident pentru că tu ai atras accidentul, câştigi ceva pentru că ţi-ai dorit suficient de tare şi perseverent acel ceva. S-ar părea că zicala conform căreia de ce îţi doreşti mai tare ceva, de-aia nu se întâmplă este pur şi simplu greşită. Nu vi s-a întâmplat să visaţi cu ardoare la ceva ani întregi şi, exact când eraţi pe cale să renunţaţi sau când vă aşteptaţi mai puţin, vi s-a întâmplat ?!! Eu am păţit aşa ceva, chiar de câteva ori în viaţă. Credem că avem o soartă şi suntem fatalişti, dar felul nostru de a fi şi gândurile noastre ne pot modela destinul.
Bine, veţi spune, cum îţi poţi controla gândurile şi emoţiile ? De fapt sentimentele noastre nu pot fi decât pozitive sau negative. Speranţă-fericire sau mânie-frustrare. Ceea ce simţim acum ne arată ce vom fi în viitor. Exemplele din film sunt elocvente. Câţiva povestitori au avut un trecut plin de întâmplări nefaste, se părea că totul se prăbuşeşte în viaţa lor. Au schimbat totul prin puterea gândurilor pozitive, şi-au atras norocul printr-un simplu exerciţiu de voinţă. Morala ? Nu contează ce ai fost înainte, ce copilărie traumatizantă ai avut sau ce oameni ai întâlnit, cei care se justifică prin trecut se amăgesc singuri deoarece eşti ceea ce vrei cu adevărat să fii în prezent. Sau este dat exemplul unei femei care află că are cancer la sân. In loc să se lamenteze şi să se apuce de tratamente, timp de o lună, susţinută de soţul ei, n-a făcut decât să se uite la filme de comedie, să râdă şi să se distreze. La următorul control s-a văzut că tumoarea dispăruse. Sau ni se spune că, la nivel de omenire, ne gândim prea mult la relele ce ne înconjoară, mass-media vorbeşte tot timpul de războaie, foamete, calamităţi, terorism şi asta face ca aceste lucruri să se întâmple efectiv.
Pe mine acest film mă relaxează şi mă îngrijorează în acelaşi timp. Există câteva probleme pe care nu le explică. De pildă, cum se împacă această teorie cu Divinitatea şi religia, cu principiul « obţii ceva pentru că ai fost suficient de bun ca să meriţi »...Sau cum poate fi compatibilă cu principiul destinului care îţi este scris, pe care nu îl poţi schimba...sau cu teoria reîncarnării, a karmei dusă din viaţă în viaţă, a datoriilor karmice pe care le acumulezi...Mă rog, sunt multe întrebări, dar în ansamblu secretul explică şi de ce unii au succes şi noroc în tot ceea ce întreprind, în timp ce alţii se zbat şi trăiesc o angoasă permanentă.
Eu vă invit să vizionaţi acest documentar şi vă asigur care un efect pozitiv incontestabil asupra psihicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.