Translate

luni, 1 aprilie 2013

Parlez vous bijoux? Episodul 1- Cãldura vine de la Rãsãrit



E ceva ce n-aţi înţeles? Vã trebuie dicţionar?
Pun pariu cã nu, mai ales dacã sunteţi femei…
Am vãzut prin magazinele de bijuterii din Ploieşti care comercializeazã şi piese cu design italian, produse cu un aspect aparte. Cu pietre foarte colorate, montate pe un suport bogat ornamentat, inedit datoritã mixului dintre argintul înnegrit, oxidat, şi placajul cu aur sau cu bronz. Cum mie îmi plac foarte tare culorile puternice, prezenţa pietrelor de mai multe feluri mi-a atras inevitabil atenţia. Bijuteriile au un look vintage, modelele amintind de linia bizantinã. Dar asta nu înseamnã cã sunt neapãrat exclusiviste sau greu de asortat! Sunt versatile, putând fi purtate şi la ţinute casual, dar şi la unele mai elegante. Sunt atemporale, fiind potrivite atât sezonului rece, cât şi celui estival.

Ceea ce am vãzut eu “pe viu”, în magazine era prea puţin, nici nu mi-am imaginat ce bogatã poate fi oferta de  bijuterii de acest gen pânã nu am nimerit pe site-ul OnlineBijoux.

Trebuie sã spun cã de la o vreme mã atrag piesele ceva mai elaborate, iradiind în culorile calde ale pietrelor preţioase. Imi plac şi liniile simple, moderne, dar parcã influenţa orientalã îmi defineşte  mai bine personalitatea, mã exprimã mai bine. Odatã cu vârsta am devenit mai sentimentalã, mai “linã” în relaţiile cu cei din jur şi chestia asta se reflectã şi în gusturile în materie de accesorii. Pentru cã pe OnlineBijoux sunt atât de multe modele de bijuterii, ce pot satisface cele mai variate gusturi, am hotãrât sã vi le prezint în mai multe “episoade”, poate vã ajutã sã alegeţi ceva cu destinaţia “cadouri Paste ” .  Sau, şi mai bine (ca sã fiu puţin egoistã!), lãsaţi-le încolo de cadouri pentru alţii şi luaţi-vã ceva pentru sufleţelul vostru. Meritaţi ceva deosebit! Mai ales cã magazinul are o plajã foarte largã de preţuri în condiţiile în care calitatea se menţine constantã, iar în aceastã perioadã existã reduceri substanţiale la un numãr mare de produse.

 Aşadar, astãzi vã invit sã vã afundaţi în reveria poveştilor orientale, cu ajutorul bijuteriilor patinate, placate cu aur sau bronz, sclipind în culorile de vis ale zirconiilor, smaraldelor şi rubinelor. Monturile rotunde, ţintuite pe toatã suprafaţa cu zirconii mici, albe, scot în evidenţã pietrele mai mari, dând senzaţia de ochi larg deschişi. Finisajele sunt exemplare, simetria este perfectã. Fotografiile nu redau în totalitate complexitatea designului. Dupã cum spuneam, am avut ocazia sa ţin în mânã astfel de piese şi sunt cu adevãrat deosebite! Sunt genul de obiecte pe care le pãstrezi în "cutiuţa cu minuni" toatã viaţa sau le faci cadou fiicei tale când împlineşte 18 ani, când se cãsãtoreşte, când are prima realizare în viaţã. Cu alte cuvinte investeşti în sentimente. 

 Cunosc femei care îşi cumpãrã tot felul de bijuterii ieftine, grosolan lucrate, fãrã personalitate. La capãtul unui an strâng câte o cutie cu obiecte inutile, de care s-au plictisit deja, care nu le mai spun nimic sau nu mai sunt la modã. Sunt resurse financiare pretioase, aruncate cu ţârâita pe câte un capriciu de moment. Am cãzut şi eu uneori în aceastã capcanã. Ajungi acasã şi te întrebi unde ţi-a fost mintea! Si am vãzut femei care afişau zi de zi aceeaşi bijuterie superbã, de care eu, ca privitor, nu mã mai sãturam admirând-o. Chestie de gust şi inspiraţie. Nu cantitatea îţi defineşte stilul.
De-a lungul timpului am vãzut cum se schimbã, uneori radical, tendinţele în moda bijuteriilor, dar unele lucruri nu se demodeazã niciodatã. Sunt pur şi simplu frumoase şi vor fi apreciate întotdeauna.    


9 comentarii:

  1. frumoase. ne faci cadou vreuna? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac toate! Ma duc sa vad mai deaproape! :))
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca nu mai iesi de pe site, e hipnotica argintaria! Si restul...

      Ștergere
  3. Şi mie îmi plac toate, dar mai ales ultimul inel. Şi am mai văzut pe site un pandantiv foaaaarte drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e inel, ultima e bratara! Si mai si! Sunt multe pe site, le-as fi pus aici pe toate...

      Ștergere
    2. Inel am crezut si eu ca este. Chiar ma gandeam cum sa fac sa imi daruiesc unul. ))
      Imi place si modelul primei bijuterii (spune-mi ca e bratara), dar nu imi plac culorile pietrelor.

      Ștergere
    3. Da, e bratara, uita-te pe site ca au si alte modele in stilul acesta. Pietrele nu sunt mari, chiar daca sunt asa colorate, sunt discrete.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.