Translate

joi, 17 aprilie 2014

Rasfat oriental



Vechile civilizatii sunt intotdeauna fascinante, iar cea din Tibet nu face exceptie. Astfel de lumi reprezinta inceputurile noastre ca societate si sunt un exemplu de lupta si supravietuire dar, mai ales, de acumulare si de folosire a unor cunostinte. Nu este de mirare ca, peste timp, aceste civilizatii au devenit focare de educatie pentru acea parte a globului unde s-au dezvoltat. India, China, Nepalul si Mongolia au fost zonele de influenta pentru stiinta si intelepciunea tibetana. Arta si stiintele ridicate de-a lungul miilor de ani la un nivel greu de imaginat, sofisticat, detaliat, surprinzator, au caracterizat evolutia culturala a populatiei din Tibet. Gramatica, medicina, logica, arta, mestesuguri, filozofie, poezie, metrologie, astrologie sau teatru, toate deriva din aceeasi esenta a Budhismului tibetan.
Mai tarziu insa, atunci cand vestile despre aceasta cultura au razbit si in Europa, ceea ce a uluit cu adevarat a fost sistemul de tratare a afectiunilor umane fizice si psihice, un sistem extrem de diferit de cel alopat practicat in Occident. Viziunea orientala integreaza bunastarea trupului si a sufletului intr-o singura teorie bazata pe experienta transmisa de milenii. Ce rezulta? Nu medicamente bazate pe substante chimice, ci terapii, nu un organism bolnav, ci doar blocaje in modul cum circula energiile.
Medicina traditionala tibetana este la fel de veche ca civilizatia insasi. Oamenii au depins mult timp de resursele naturale pentru a supravietui, dar si pentru a-si vindeca ranile sau bolile. Sa bei apa calda pentru indigestie sau sa opresti sangerarea cu unt topit sunt remedii la indemana oricui, descoperite prin experientele traite in viata de zi cu zi. Dar oamenii din Tibet au avut la dispozitie si un fond extraordinar de plante cu proprietati unice, dezvoltate in conditii deosebite de mediu: altitudine, aer si apa pure. Nu este de mirare ca retetele bazate pe aceste plante sunt folosite si astazi, concurand cu succes medicamentele de sinteza.
Produsele traditionale orientale pot fi gasite astazi in toate tarile, inclusiv la noi, in multe magazine de profil. Din pacate, ca toate produsele cu faima, si acestea pot fi falsificate. Sub eticheta exotica de „oriental” , „tibetan”, „chinezesc”, foarte atractiva pentru cumparatori, se pot ascunde inclusiv ingrediente periculoase, ati citit deja despre cazul ceaiului chinezesc pentru slabire contrafacut din care recunosc ca am consumat si eu o perioada, slava cerului ca n-am patit nimic! Asadar, atentie mare de unde va achizitionati produsele! Eu am descoperit tian.ro, un magazin online cu oferta ce cuprinde cosmetice, produse de ingrijire, dar si produse destinate sanatatii, cu mentiunea ca aici puteti intalni combinatii traditionale tibetane, chinezesti sau chiar mongoleze. 

Seria ALTAI, cu ingrediente provenite din muntii cu acelasi nume, se remarca datorita unor amestecuri de plante afrodisiace destinate aromatizarii vinului fiert. Ei bine, Elixirul Dragostei cu frunze de rozmarin si coacaze, cimbru, salvie, exotica rhodiola rosea sau scortisoara poate transforma o seara banala intr-una plina de romantism. Cred ca ar fi o surpriza placuta pentru partener, in cazul in care va ganditi la un gest mai aparte. Iar daca vinul fiert aromat poate condimenta noptile, pentru dimineti insorite eu mi-as dori ceaiul Parfum de Primavara, un ceai verde chinezesc cu miros floral deosebit. Cu un singur pliculet poti experimenta arome diferite deoarece, de fiecare data cand este introdus in apa fierbinte, genereaza alt parfum.

 Dar sa revin la chestii...sanatoase. Suplimentele bioactive sunt destinate vindecarii, restabilirii functiilor organismului sau intarzierii imbatranirii. Fu-Xing are in compozitie ceai verde, ginseng, o serie de vitamine, seleniu, zinc si revigoreaza, stimuleaza metabolismul, imbunatateste capacitatile intelectuale. Exact ce imi trebuie, ca m-am ingrasat, racesc des si uit tot (ce nu-mi convine)! Gasiti pe site suplimente pentru diverse tipuri de probleme.
Printre produsele de ingrijire am descoperit din gama Tibetan Herbs, un complex de ingrijire a zonei ochilor destinat varstei de 35+  care include doua faze ce se aplica consecutiv: masca modelatoare cu rol de reducere a ridurilor si regenerare si fito-esenta cu uleiuri de muscata, trandafir si lavanda, cu rol de nutritie si hidratare. 

 In compozitia complexului intra si aloe, colagen, angelica, extract de alge si de crizanteme, asigurand netezirea si iluminarea pielii. Mi s-a parut interesant modul de actiune in doua etape si m-au atras extractele de plante in numar mare. Este ceva ce mi-as dori de Iepuras....alooo, se-aude domnu’ Urechila? Oricum, ma atrag multe chestii pe tian.ro, oferta se extinde la make-up, ingrijire corp-par-fata, dar si produse pentru detoxifiere, sanatatea femeilor/barbatilor sau uleiuri de masaj. Va invit sa le descoperiti si sa vedeti cat sunt de interesante!

3 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.