Translate

sâmbătă, 5 iulie 2014

Jurnal de weekend-Cateva materiale promo

Intotdeauna ma intereseaza cum inteleg altii sa conceapa materialele de informare si promovare, motiv pentru care pastrez intotdeauna in casa sau la serviciu astfel de hartii pentru inspiratie.


Zilele trecute, prin orasul meu au putut fi gasite harti gratuite numite "Redescopera Ploiestiul" cu mentiunea: "Realizata de localnici pentru calatori". Este de fapt un pliant cu doua harti si cateva informatii esentiale despre oras, ceva istorie, transport public, amplasarea institutiilor de cultura. Textul este redactat in romana si engleza. Mi-a placut paragraful numit "trei mituri despre Ploiesti". Citez: "In 1832, la finalul unei vizite in oras, generalul rus Pavel Kiseleff afirma - Voi la Ploiesti aveti doar doua lucruri bune: lautarii si vinul" Plictiseala mare si pe vremea aceea! Bineinteles ca un lucru ne-bun erau rafinariile ce au sufocat urbea in miros de gaz.
Nimic nou sub soare, aseara nu stiam cum sa inchid geamurile mai repede, ca incepuse sa miroasa infiorator, parca cineva uitase un urias aragaz deschis... Pe harta Ploiestiului sunt marcate si statuile. Pai ce? Dupa ce ca e un oras urat, care in 50 de ani nu si-a schimbat centrul neam, sa nu aiba el o puzderie de busturi? Cineva iubeste tare mult busturile, numai ca acestea sunt oribile, nu stiu unde gasesc artistii care le confectioneaza, ca "sculpteaza" e putin prea mult spus fata de rezultatul afisat. N-ai un petic de verdeata, dar ai gaz si statui, emblematic pentru Ploiesti!

Urmatorul material pe care l-am tot tarat de colo-colo prin casa, de vreo luna, a fost cel de la Aqua Carpatica, capatat intr-un supermarket, odata cu o sticloanta de apa. L-am pastrat pentru ca a avut atasate doua testere pentru nitratii din apa. De-abia acum m-am gandit sa testez apa, intai cea de la chiuveta, apoi pe cea minerala. In plicul testerului este o fasie de carton cu un capat bej, il bagi in apa doua secunde, apoi astepti un minut sa vezi in ce culoare vireaza. Cu cat e mai rozaliu, cu atat sunt mai multi nitrati in apa. In apa de la chiuveta, testerul s-a colorat lejer, in apa din bidonul cumparat din magazin a ramas bej. Numai ca trebuie sa fii atent la nuanta de bej. Normal ca se intensifica in contact cu apa, nu trebuie sa confunzi asta cu o colorare data de nitrati.  De-abia cand apare nuanta roz poti sa spui ca este ceva... Poza cu apa de chiuveta nu mi-a iesit, ca ramasese aparatul setat pe "peisaj". Dar aveti foto cu apa din bidon mai jos. Nu va spun ce marca de apa minerala era, n-aveti decat sa va testati singuri apa. Am o dispozitie egoista astazi. Si nu, nu era Aqua Carpatica...

Nu stiu cata lume a avut curiozitatea sa foloseasca efectiv testerele impartite de fetele cu promotia, dar poti obtine rezultate interesante. Si acum ce fac? Nu mai folosesc apa de la chiuveta? De baut nu o beau, dar intra in mancare, nu? Dilema...
Vineri dimineata, frontul atmosferic dinspre munti luase o forma similara acestora. Un efect grandios si simetric, dar pana sa aduc eu aparatul se cam dispersase. Oricum era ceva de genul...


Si, ca la orice sfarsit de saptamana, trebuie sa fac cateva sticle. Iata-le si pe cele de data trecuta!

Vaze obtinute din sticle taiate



14 comentarii:

  1. Sunt uimita de pasiunea ta si asa am inceput sa te urmaresc, dar sa nu spui ce apa nu e buna...Eu beau apa plata, dar nu am testat-o, de unde sa iau testere?Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, cred ca mai bine sa nu stim ce beam. Cu ce m-au ajutat testerele, ca apa de chiuveta tot sunt obligata sa o folosesc.

      Ștergere
  2. Auzisem la Tv ca undeva in tara apa de la robinet era infectata cu hepatita. Nasol. Nu beau decat rar apa de la chiuveta, dar la manacare o folosesc. Vazele sunt deosebite, cum iti faci timp pt toate? Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o punem in mancare mai merge ca fierbem mancarea. Dar cand spalam vasele? Dar cand facem baie sau ne spalam pe dinti? E greu de ocolit apa de chiuveta, mai bine nu ne gandim la asta.

      Ștergere
  3. Interesant articolul tău,din păcate nu am testat niciodată apa pe
    care o folosesc de la chiuvetă,de băut beua apă plată!
    Îmi plac mult vazele tale!
    Duminică plăcută îți doresc!
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca ploieşteancă, şi republicană şi neiertătoare, sari în cârca târgului cu "întoarcere ca la...", cam nerecunoscătoare: busturile ca ...busturile-şi mai bune si mai kitsch,dar ai şi destule statui, unele chiar frumoase (Grupul statuar Caragiale, Statuia Libertăţii, "Calul... şi Mihai- Viteazu"). Unde-i Candiano, esenţa locului? Cât despre apă--beţi "aghiazmă"de la Dealu-Mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuuu...nu Mihai Viteazu' ca are capul prea mare si calul prea mic, e statuie de serie, oribil proportionata! Grupul Caragiale este atractia parcului, se pozeaza toata lumea cu el iar Statuia Libertatii este veche, veche si tocmai de aceea reusita. Mai degraba inlocuim vinul de Dealu Mare cu berica la pet de doi litri, luata la oferta. A degenerat gustul ploiesteanului!

      Ștergere
    2. Nu berica. E cu apa din Prahova si-i plina de nitrati!
      Apropo, il vedeai pe Viteazu cu capul mic si...calul mare?

      Ștergere
    3. Mno, apa de la munte e super-valabila, nu uita ca de aici vine apa Keia. Mihai Viteazu zici ca sta pe ponei, de fapt nu capul ci caciula e varza. Sau poate asa erau caciulile pe vremea aceea si nu stiam eu.

      Ștergere
    4. Nu era ponei; calarea poporul roman in ipostaza de natiune!

      Ștergere
  5. Morcovul, ţelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, cartofii, ardeiul gras au mai mulţi nitraţi decât apa. Utilizaţi testerul şi pentru aşa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa infig testerul in rosia aia cu mot ne-natural, ca tot se agita lumea despre cum se obtine...motul.

      Ștergere
  6. In ce supermarket s-a distribuit testul? Eu n-am gasit asa ceva... De obicei merg la kaufland vest la cumparaturi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ni l-a oferit o don'soara in Kauflandul de langa Gara de Sud.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.