Translate

duminică, 13 iulie 2014

Jurnal de weekend - Chestii care m-au pus pe ganduri

1. A murit Emil Bobu !
Am fost foarte surprinsa. Nu stiam ca mai traieste!
2. Maria Dragomiroiu si-a ondulat parul.
Ciudat! Eu credeam ca s-a tuns dupa cum scriau la stiri, ca si-a schimbat look-ul radical. La ea nu mai era look, era fixatie, ca arata in acelasi fel de sute de ani. La varsta ei nu mai merge cu pleata pana la posterior, zau ca nu o inteleg! Acum arata si mai bizar, cu pleata lunga si valurita, plus ca isi arata urechile. E aproape indecent!

3. Cineva mi-a spus ca fac farfurii urate si ar trebui sa le decorez mai modern.
Asta m-a lasat un pic fara replica. Persoana a folosit exact cuvantul "urate". Nici macar nu era o critica constructiva. Pana acum cativa ani acceptam critici pentru ceea ce faceam, apoi am imbatranit si m-am sictirit de amabilitatea unora. Imi dau seama si singura unde gresesc. Intai am vrut sa-i servesc persoanei o rautate la schimb, apoi am realizat ca am in fata un om care nu stie sa faca nimic, nu incearca nimic, nu-si doreste nimic, nici macar nu exceleaza ca gospodina, inteligenta sau umor sau orice altceva i-ar da personalitate. Asa ca am lasat-o in plata Domnului...
4. Fata aceea din Suceava care a avut mare succes la americani cu panseurile ei motivationale.
 Asta se leaga oarecum de intamplarea de dinainte... Am intrat si eu pe stire si am citit cele 15 reguli "inventate" de romanca pentru o viata reusita. M-a surprins platitudinea asa-ziselor invataturi. Bineinteles ca numai la naivii de americani putea sa mearga asa ciorba de idei rasuflate. La articol erau tot soiul de comentarii care scoteau in evidenta acelasi lucru, ca o domnisoara de 27 de ani n-avea cum sa descopere esenta intr-o viata atat de scurta decat probabil daca era reincarnarea lui Buddha. Apoi mi-am dat seama ca succesul fetei nu consta in profunzimea gandirii, ci in faptul ca a luat niste idei, le-a "ambalat" frumos si a ajuns celebra in vestita America, hipnotizandu-i pe aceia cu vorbaria motivationala. Si am zis pana la urma "Bravo ei!". Uite ca a incercat ceva si i-a iesit. Spre deosebire de alte cateva "meleoane" de romanasi care nu incearca nimic, dar sunt foarte buni critici.
5. Mi-am luat hamsteri.
Chiar doi, ca sa-si tina de urat. Doi baieti, ca sa nu existe urmasi greu de plasat. Sunt hamsteri pitici rusesti, niste aia cat juma' de deget, rotunzi si dragalasi. La casa, in timp ce plateam, vanzatoarea m-a intrebat daca vreau...certificat de garantie. Am ramas cu gura cascata. Adica ce inseamna asta? Inseamna ca ma programez la doctorul veterinar recomandat de magazin, le fac un control sa vada in ce stare sunt si daca moare vreunul in rastimp de sapte zile, magazinul mi-l inlocuieste. Gura mea era cascata in continuare... Am evaluat cat m-a costat damblaua cu hamsterii si mi-am zis ca un consult la doctor ar creste cheltuielile mai mult decat merita. Am zis "da, da..", am luat hartia, v-am zis ca eu nu ma pun cu nebunii, si am plecat acasa. Ca orice soareci, hamsterii mei au dormit toata ziua in casuta lor, iar seara, cand am stins lumina s-au trezit brusc la viata. Cum sa pun geana pe geana cand dansii huruiau prin vas, scurmau asternutul, racaiau la colturi? Chiar si cand se scarpinau cu viteza bateau cu labutele in peretele de plastic, exasperandu-ma. Dupa vreo ora, m-am ridicat, am luat vasul in brate, l-am dus in bucatarie si am tras usa. Uite asa am aflat ca am o problema...
6. Doctorii morti nu mint.
Am citit cel mai bun articol despre sanatate pe care l-am descoperit de cativa ani incoace. Va invit sa-l lecturati cu rabdare, il gasiti AICI . Unii dintre cei mai cunoscuti doctori sau specialisti autori de carti pentru sanatate, nutritie, stil de viata, au murit surprinzator de devreme. Ai zice ca oamenii astia stiu ce vorbesc. Dovada ca nu stau bolile de care sufera ei insisi. In realitate lucrurile sunt mai simple decat am crede. De ce nu ne deschide nimeni ochii?

2 comentarii:

  1. Cine o fi zis ca pictezi urat, cred ca era cam chioara. Si eu sunt mioapa si totusi tu faci arta, plus ca e greu sa faci asa ceva. M-ai dat gata cu hamsterii, cred ca cel mic e mai mult decat incantat!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Să-ţi trăiască hamsterii! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.