Translate

vineri, 15 ianuarie 2016

Cum sa porti alb iarna

Exista pe blogurile/site-urile de fashion din ultimii ani, cu mici variatiuni, articole pe aceasta tema. Adica este musai sa nu te temi de culoarea alba pe perioada iernii si chiar sa optezi pentru tinute pe de-a'ntregul albe. Bineinteles ca outfiturile demonstrative sunt niste rochite/bluzite/pantalonasi/gecute ridicol de subtiri, poate sunt bune in Los Angeles, nicidecum la minus douazeci de grade.

Mi-am amintit de problema aceasta astazi, in timp ce cu greu m-am hotarat sa-mi iau un palton verde mai deschis. Dimineata, in timp ce merg spre serviciu si imi arde de studiat tinuta doamnelor, observ uniforma culoare neagra adoptata in acest sezon de femeile de pe la noi. E practica si e versatila. Mai mult ma deranjeaza ca se poarta la greu scurtele acelea de fas, de obicei cu un cordon in talie. Pe urma imi dau seama ca fasul este cel mai ieftin, nu se compara cu un palton de stofa de cateva milioane.

Dar sa revenim la alb. La noi nici macar la hainele de sub palton nu se prefera albul simplu. Mentalitatea de dincolo este putin altfel. Ceea ce numesc ei "palton", este de fapt un pardesiu mai plinut, nu materialul solid captusit ca pentru un frig siberian.

Ma rog, poate ca strainii folosesc mai mult masinile personale si de aceea cumpara haine mai lejere. Nu agreez fasul pentru ca te face sa arati ca un zeppelin gata de decolare. Ca sa nu mai zic de zgomotul produs la fiecare miscare...fas-fas... Dar am vazut la noi si geaca de fas la peste 700 de lei si chiar am studiat-o cu interes, nu prea intelegeam ce justifica pretul, nici macar oaresce puf de pasare varat in umplutura.
Albul este...imaculat, numai ca are putine sanse sa ramana asa daca circuli pe autobuz. Dar hainutele sunt cochete, stralucitoare si te fac sa arati ca o zana. Si totusi nu cred ca albul caracterizeaza gusturile romancelor. Poate se mai arata cate o indrazneata cu palton/geaca albe, dar curajul se limiteaza la o singura piesa, greu vei vedea alb din cap pana in picioare.



Un comentariu:

  1. Am o haina alba,cu ceva insertii crem :)si nu a patit vreun " accident" cromatic. Daca s-ar pastra curatenia de catre toti...ar fi frumos si in tara..
    in schimb manusile si fularul alb...nu rezista! :) fond de ten...ruj :)))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.