Translate

marți, 12 iulie 2016

Bijuterii si haine de canicula

Ne loveste din nou...EA, CANICULA!
De-abia scapasem de prea multele grade peste limita suportabilului, dar vara e in plina desfasurare, asa ca mai avem de tras.
Astazi dupa-amiaza, venind eu de la serviciu, pe un troleu in care aerul conditionat nu facea fata distractiei, ma gandeam la ce haine sa mai pun pe mine maine, cand se anunta ca ne vom parpali la foc mic.
Nu stiu daca restul lumii sa gandeste la asa probleme grave, dar am observat ca, femeile mai ales, nu par sa ia in seama cateva reguli simple cand vine vorba de infruntat caldura extrema.
De exemplu, n-am inteles niciodata de ce se ambitioneaza si alea tinere, si alea mai coapte sa poarte chestii stranse pe corp. Ba, se poate observa ca tocmai femeile in toata firea isi inghesuie sunculitele in tricouri, bluzite, fustite si blugisori stransi mai neicusorule, de te ia cu sudori numai cand le vezi.

De pensionare nu vorbesc, acelea si-au dat seama demult ca e important sa te simti bine, nu sa arati ca la douazeci de ani. Ori doamnele au pierdut sirul marimilor de cand au trecut pragul adolescentei si nu mai stiu exact in cat incap, ori vor sa fie mai sexoase cu lucruri apropiate de trup. Pai, la 35 de grade mai ai bojocii necesari sa te sugrumi in halul acela? Cand transpiratia tasneste in valuri si din pleoape, ca sa nu numesc alte zone mai intime, nu iti arde mai degraba de confort si sanatate? Ca sa nu mai zic ca hainele largute pot fi extrem de chic, totul e sa stii sa le alegi si sa le combini.
Lasati deoparte poliesterul si matasea, o sa va incingeti de n-o sa mai stiti pe unde mergeti, treceti mai bine la in, vascoza, bumbac. Este momentul sa purtati pantalonii evazati, fustele boho-chic, rochiile cu talia sub san. Sa nu puneti intrebarea despre culoarea neagra. Anul trecut se purtau rochiile negre...Daca sunteti sado-maso, go for it!

Am vazut chiar si incaltaminte nepotrivita, picioare varate in pantofi eleganti sau in adidasi si sa nu-mi spuneti ca exista picioare care nu transpira la asemenea temperaturi de iad.
Una dintre regulile pe care poate nu le-ati constientizat pana acum se refera la bijuterii. Canicula nu este vremea pentru kile de metale atarnate dupa gat, pe incheieturi sau pe degete. Da, si pe degete! Degetele sunt sensibile la supra-incalzire, pe acolo trec ceva vase de sange, nu este cazul sa le acoperiti cu inele mari sau multe care sa se incinga si sa le incinga. La ceafa exista vase de sange importante, la incheieturile mainilor... Este cazul sa renuntati la aur si argint sau gablonzuri si sa alegeti pietrele care sunt racoroase sau piese usoare, colorate, din lemn si margelute. In plus, metalele oxideaza de la pielea transpirata, argintul se innegreste, alte metale pot da iritatii, alergii.
Zic sa ne inspiram de la cei care au de-a face o viata cu atmosfera torida. Pe lalesso.com se gasesc haine de inspiratie africana.


8 comentarii:

  1. Prima rochie imi place cel mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tesaturile fluide imi fac si mie ziua mai buna...in weekend :) e greu sa porti uniforma office..mai cu seama vara :) dar trisam la balerini :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cam ocolit accesoriile in ultima perioada, exceptie fiind esarfele ce troneaza drept turban. Da-i cu apa, cu tinute largi si ici colo cate o inghetata. Rochiile sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar fătuțele alea care poartă bocanci ls 40 de grade, de alea ce să mai zici? stilul rock :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum suporta, eu as merge in picioarele goale, nu e bine sa chinui corpul in halul acela.

      Ștergere
  5. Cea mai buna haina e... umbra. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac rochiile maxi din cele recomandate de tine. Eu nu port alte bijuterii in afara de cerceii mosteniti de maica-mea, pe care rar ii scor din urechi. Nu suport nici parul sa mi-l simt pe ceafa. Ce sa mai zic despre adidasi? Eu nu suport nici balerinii daca nu sunt perforati.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.