Translate

duminică, 30 octombrie 2016

YO, bro!

"Yo, bro!" il aud pe fiu-meu exclamand, in timp ce eu ghidonez caruciorul de cumparaturi prin inghesuiala din supermarket. Apoi il vad batand palma cu un alt pusti, depistat in multimea disperata. Probabil vreun prieten de prin parc.
Numai ca ceva din replica lui mi-a declansat butonul de alarma...Incremenesc, gandindu-ma intens ce mai aveam pe lista de cumparaturi. In ultima vreme memoria mea colapseaza din ce in ce mai des. Daca nu este un lucru vital, il elimin automat din camera de stocare a creierului. Probabil nu era vital, dar era de dorit deoarece imi sta pe limba si ma chinuie. Ma opresc pe culoarul dintre raioane, despartind fluxul de oameni care vin din spate. Clientii ma depasesc cu un repros in priviri. Ma uit in dreapta - raionul de mezeluri, ma uit in stanga - rafturile cu sucuri...Aha, aha, gata, mi-am amintit. Voiam o sticla de sirop. Yo, bro! Adica sirop YO deoarece ultima oara am avut din cel de soc si ne-a placut teribil.
Alegerea siropului YO are si o alta motivatie. Marca implineste frumoasa varsta de 60 de ani si sarbatoreste cu o provocare (pe care o gasiti pe pagina lor de Facebook): "60 de ani de experiente". Provocarea este adresata iubitorilor de sirop YO. Acestia sunt invitati la degustare si rememorare, dar si la scrierea unor rezolutii de atins pana la implinirea varstei rotunde de mai sus. Pana pe 7 noiembrie puteti sa transmiteti comentariile voastre, iar in fiecare saptamana se face o tragere la sorti. Premiul consta in 6 sticle de sirop YO si o sticluta in care sa va pastrati rezolutiile.


Acuma, ce sa zic? La o marca e grozav sa vezi ca are atatia ani in spate, asta inseamna o evolutie permanenta. La un om inseamna inceputul varstei a treia cu toate tarele ei si uneori imposibilitatea de a mai realiza lucruri la care a visat in tinerete. Si totusi... Cum nu trebuie sa urc muntii, sa traversez inot Canalul Manecii sau sa ajung prim-ministru, cred ca mi-as putea seta cateva chestii mai accesibile. Eu sunt modesta, nu visez sa plec in spatiu desi, daca m-ar invita cineva, nu m-as da inapoi.
Asadar, iata dezideratele mele pana nu ma rablagesc de tot, cu mentiunea ca acestea nu se refera la situatii de familie, astea sunt obligatorii si se subinteleg.

1. Blogul... Cum-necum a ajuns o parte importanta a vietii mele si chiar urmaresc o evolutie pe acest curs. Imi doresc sa trec pe domeniu sau sa imi pun in aplicare ideea de a colabora cu alti oameni pentru un proiect colectiv. Ideea o am, stiu si oamenii, mai ramane sa imi fac timp.

2. Sticlele...E clar ca acest hobby a intrat in viata mea ca sa ramana, am avut prea multe beneficii pe plan psihic ca sa renunt. Telul meu este ca, spre pensie si dupa acel moment de rascruce, sa pun pe picioare o mica afacere pe latura de handmade. Iubesc prea mult aceasta activitate ca sa nu fac din ea o ocupatie permanenta.

3. Yoga...Am practicat Yoga 12 ani si am regretat intotdeauna ca am renuntat la acest "sport" complet. Dar asa au fost vremurile si circumstantele. Aceasta rezolutie tine asadar de sanatatea mea. Ca sa ma reapuc trebuie in primul rand sa revin la silueta de atunci. Chestie de vointa.

4. Natura...Ma credeti sau nu, visez sa adun intr-un soi de album/carte destinata scolilor informatii si fotografii despre ariile naturale protejate din Prahova. Asta din cauza serviciului si a observatiei ca in scoala se teoretizeaza mult si se invata putin. Suna ciudat, stiu.

(Acuma, stand drept si judecand la rece, la cat timp liber am eu in prezent, imi dau seama ca numai pentru primele patru rezolutii s-ar putea sa-mi trebuiasca inca vreo duzina de ani. Asa ca a cincea va fi o rezolutie funny, ba chiar realizabila imediat.)

5. Sa beau o Elderflower Margarita. Pare simplu, dar nu este chiar asa. Reteta presupune sa amesteci o parte suc de lamaie cu doua parti lichior de soc si trei parti tequila. S-ar putea ca atata alcool amestecat sa-mi dea de furca, ca nu sunt bautoare de cursa lunga si nici macar de ocazii prea dese, asa ca imi rezerv dreptul de a modifica reteta si de a folosi YO sirop de soc in loc de lichior.

Daca si voi simtiti nevoia sa va stabiliti prioritatile, luati-va un YO (sunt 11 variante pe piata noastra) si ganditi-va. La trecut, la prezent, la viitorul inca ascuns mintilor voastre, nu conteaza. Conteaza sa fiti hotarati, restul vine de la sine.

11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Pe noi ne-a atras forma sticlei la inceput, apoi varietatea de ingrediente.

      Ștergere
  2. cred ca mi-ar placea Margarita ta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La punctul 5 cât de mari sunt părţile? :)
    Sunt bune siropurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partile pot fi oricat de mari vrei tu, e vorba de raportul dintre ingrediente.

      Ștergere
  4. Cea de-a cincea este o provocare teribila :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e grea, dar imi lasa gura apa, asa ca sper sa o rezolv repejor.

      Ștergere
  5. Sunt foarte bune siropurile astea, exact ca și cele făcute în casă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu le-am incercat..dar daca sunt naturale le trecem pe lista.
    noi de-acu am pus storcatorul de fructe pe blatul principal :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ai dat o idee grozava cu yoga. M-ar tenta si pe mine....

    RăspundețiȘtergere
  8. E o noutate sucul asta, e adevarat ca nici nu incerc din tot ceea ce apare pe piata. Spor in blogging si de asemenea cu yoga. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.