Translate

miercuri, 28 martie 2018

Se poarta "glass skin"

Nu este greu de tradus, ar insemna "piele de sticla", mai pe intelesul tuturor piele cu aspect sticlos.
Cand am citit chestia asta pe niscai site-uri de beauty, am sarit cat colo! In sfarsit, slava Domnului!, cineva s-a gandit la numarul mare de persoane cu ten mixt, care se lupta din greu cu aspectul uleios al fetei. Adicatelea, cineva plictisit de atatea tenuri perfect mate a transformat luciul intr-o moda! Yupiii, ia sa vezi cum umblu eu toata vara fara sa ma mai tamponez in fiecare minutel cu servetelul...

Coperta revistei Vogue

Ok, aspectul de uleios difera putintel de cel sticlos, dar tot straluceste. Nu m-am gandit insa ca exista persoane in extrema cealalta, adica stralucesc doar, eventual, daca transpira pe fata, asa ca au nevoie de o rutina in toata regula ca sa atinga stadiul de bec. Stiti, e ca la par. Il ai lung si drept, il vrei scurt si cret. Esti blonda, vrei bruneta si tot asa... In cazul de fata, alea cu tenul mat vor, frate, dintr-o data, sa aiba luciu. Mai, a naibii fire omeneasca!

Poanta e ca se pierde esentialul. Moda "skin glass" a pornit de la fashionistele din Coreea, adica de la o rasa care, de la mama ei, are tenul ca portelanul, asadar nu e prea complicat sa-l aduca la aspectul sticlos. Pentru restul soiurilor de femei este nevoie de ceva mai multa munca si de niscai tratamente cu produse speciale. Dap, aveam dreptate, moda in cauza presupune sa ai tenul curat, luminos, ca si cum ar fi translucid. Adio pori dilatati!

Pentru asemenea performanta, make-up artistii recomanda o rutina de genul: exfoliere-toner cu vitamina C-crema super-hidratanta-highlighter (cel care va da stralucirea finala a tenului).
Extra-hidratarea este cuvantul de ordine in toata aceasta tevatura. Fetele din Coreea au mai lansat trenduri cu diferite grade de stralucire si albeata a pielii, dar acum se pune accentul pe sanatatea acesteia. Exista si dedesubturi in desfasurarea rutinei. Se recomanda aplicarea a 3-7 straturi de toner hidratant, apoi masarea unei creme care sa contina un ingredient minune. De exemplu, este la moda o planta numita "cica", in care sa tavalesc tigrii in salbaticie ca sa-si vindece ranile. Si daca esti suficient de sonata, iti achizitionezi si un aparat special de masurat nivelul de hidratare al pielii. Trebuie sa mustesti ca sa fii considerata in trend.

Beauty bloggeritele din Coreea pun accent pe faptul ca fiecare produs se aplica in mai multe straturi, altele recomanda folosirea serumurilor sau a esentelor care sa dea stralucirea dorita. Ideea este ca, daca vizionezi unul dintre tutorialele de pe Youtube, te ia capul! Sunt 5-11 etape "oficiale" de parcurs. Probabil ar trebui sa-ti aloci vreo doua ore intregului ritual, incluzand machiajul de rigoare pentru a putea sa parasesti linistita locuinta. Linistita ca ii vei orbi pe ceilalti cu lumina pe care o degaji.

Revenind la tenul meu mixt si cam uleios vara, stau si ma intreb cum as putea tranti eu pe piele atatea produse hidratante? Ca rareori astea se impaca cu grasimea de pe fata. Iarna, treaca-mearga, se mai usuca pielea, dar vara... Nu mai zic de pori. Si totusi exista indrumari pentru obtinerea "glass skin" si in cazul prezentei afectiunilor acneice!
Daca esti putin habotnica in moda si vrei sa fii ca domnisoarele din Coreea, trebuie sa fii constienta ca ele au alte gene si arata ca niste papusi, nu este cazul sa aspiri la realizarile lor.
Nebunia asta mi-aduce aminte ca acum vreo doua secole era la moda aspectul alb si fantomatic al bolnavilor de tuberculoza. Cu cat te batea vantul mai tare, aveai cearcane mai mari si tuseai delicat in batista, cu atat erai considerata mai sexy.
Nu mi-au placut niciodata trendurile "Barbie". Cu toata reclama de ten sanatos, "glass skin" presupune o ingrijire exagerata care, dupa parerea mea, pe termen lung, nu are beneficii cu adevarat, ducand doar la o sensibilizare a tenului. Dar probabil ca vei arata tanara mai mult timp si, pentru unele persoane, asta este tot ce conteaza.

2 comentarii:

  1. O prostie, nu ma impresioneaza trendul, mai ales pt ca nu e sanatos.
    Cine isi cheltuie timpul si banii pt un astfel de machiaj....imi pare cam superficial.
    Dar nu m-as mira sa prinda pe la unele....:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie numai ideea de a pune atatea produse in atatea straturi si imi da fiori, cred ca m-ar manca fata!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.