Translate

joi, 29 martie 2018

Se poarta in 2018...

Vorbeam ieri despre "glass skin", un trend putin mai excentric, de sorginte coreeana. Din fericire, observ eu ca in acest an, la capitolul par-unghii-machiaj lucrurile se mai cumintesc, adica sunt propuse culori si coafuri mai romantice, mai cumintele, mai accesibile publicului.

Sa incepem cu parul...
Un rosu vibrant, voluminos... M-am intrebat ce inseamna asta, deoarece sunt multe nuante de rosu. Se pare ca specialistii in colorarea parului se refera la un rosu deschis, cald, cu nuante de auriu, amintind cumva si de parfumul capsunilor. Noi i-am zice pe scurt "morcoviu" daca nu ar interveni si ceva cupru in formula. Nuanta nu e rea, dar trebuie sa ai pielea chiar alba si sa-ti colorezi si sprancenele in ton, ca sa nu arati ciudat cu parul vopsit in acest fel.

Blondul foarte deschis, platinat, mai popular, nordic, mai simandicos.
Cine nu si-ar dori o pleata blonda! Din pacate, ca si la rosu, nu poti sa prestezi daca nu ai pielea spalacita. Bine, asta nu le impiedica pe multe sa vireze spre culorile astea solare, dar trebuie sa te uiti bine in oglinda inainte de a lua asemenea hotarare.
Brunet in tonuri stralucitoare...
Un brunet cu mai multe nuante, foarte apropiat de culoarea naturala a parului de copil, neaparat stralucitor cannd te loveste soarele in cap. Ei, daca ceri asa ceva la coafor, o sa se uite colorista ca pasarea numita curca in gramada de lemne. De fapt, e o tehnica noua de vopsire, numita "babylights", si necesita mare indemanare din partea specialistului deoarece se lucreaza cu nuante foarte, foarte fine, cu treceri delicate de la una la alta, exact cum vezi la copii. Nu e nici "ombre", nici "highlights". Vestea buna e ca se adapteaza la ce culoare vrei tu, ca sa ti se potriveasca cu tenul, dar se poarta brunetul.
Greu de descris combinatia. Cam ca in poza de mai jos.
Volum exagerat...
Ok, volum vrea toata lumea la par, pe asta se bazeaza reclamele la sampone, dar acum vorbim de ceva iesit din comun. Parul cat mai sus, mai inalt, mai cum vreti sa-i ziceti! Si asta se refera si la cozile de cal, bucle sau stilul afro, nimic nu poate fi lasat la o parte cand e vorba de marit chica personala. Ei, aici sunt favorizate cretolinele naturale. Am vazut ca multe isi lasa parul lung ca sa se mai indrepte suvitele. Acum e vremea lor, puteti sa le taiati cat de scurt.
Trecem la machiaj-auriu si argintiu...
Chiar speram sa nu mai revina acest trend, e cam prea metalic si stralucitor pentru gustul meu, are ceva fals in mesaj. Ideea este, de data asta, sa adaugi elemente de impact cu aceste culori, nu sa folosesti glitter-ul. Cu alte cuvinte, sa atragi atentia desenand ceva mai altfel in jurul ochilor, cum ar fi o lacrima. Ma rog, pare sa fie mai pentru ocazii speciale, cluburi, festivaluri, concerte sau ceva de genul...
Mascara colorata si creion de ochi asortat ...
Aici e simplu. Ai creion albastru, alegi mascara albastra. Cica sunt accentuate expresivitatea si adancimea privirii. Bine, majoritatea procedeaza asa alegand creion negru-mascara neagra, dar acum vorbim de culori mai indraznete, albastrul e la mare cautare.
Si ajungem la unghii...
Unghiile sunt cumintele si cam ciudate. Ceva gri deschis, un alb cremos, ceva mov, mai degraba spre lavanda...In orice caz nuante primavaratice, iar cele neutre par sa cucereasca din ce in ce mai mult gustul publicului. Si unghiile sa fie normale, adica taiate la lungime medie, rezonabila si retezate, cu colturi rotunjite, nu ascutite!
Ei, daca v-ati lamurit, va puteti ajusta usor look-ul de primavara. Nu sunt trenduri imposibile si nici obligatorii. La urma urmei fiecare poarta ce-i face placere, iar pe la noi lumea nu este inca atat de obsedata de a fi la moda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.