Translate

marți, 6 martie 2012

Din seria ce mai circula pe mail-purificarea apei

De data asta mi-a venit un mail cu autor, asa ca il trec exact cum circula ca sa nu incalc cine stie ce drepturi...


Mod de preparare (purificare) a apei pentru consum
Purificarea apei prin congelare parţială
de
Anda Postolache


Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil  şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.

Se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheaţă.
Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată!
Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea care conţine deuteriu, deoarece are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii, ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei tumorale!

Dacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură. Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicaţia.

Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa, stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.

UN EXPERIMENT INTERESANT, comentez eu, ar trebui ca specialistii sa certifice eficienta acestei metode...dar nu e deloc eficient pentru comercianti, ce-ar insemna ca toata lumea sa-si purifice apa de la robinet si sa renunte la apa minerala, la sucuri etc. Ar fi mult mai sanatos dar ce s-or face saracii afaceristi cu apa captata si imbuteliata direct din izvoarele patriei? Neah, n-o sa se intample in veci chestia asta!

PARANTEZA (asta e tot a mea ca simt nevoia sa divaghez si eu ca tot romanul, mai ales ca nu prea are legatura cu subiectul...dar e tot despre apa!): De multe ori ma duc la magazin si o rog pe vanzatoare sa-mi dea o sticla de apa carbogazoasa. Invariabil femeia se uita nedumerita la mine si zice: „adica sa fie minerala...”. „Da” raspund eu „nu vreau plata”. In atatia ani m-am invatat ca oamenii zic „apa minerala” atunci cand e vorba de apa acidulata, cu efervescenta. Am renuntat sa mai corectez pe cineva si tac din gura. Ba chiar am gasit si pe net aceeasi confuzie in unele articole.
Apa imbuteliata este reprezentata de apa minerala (provenita din captarea izvoarelor) si apa de masa (obtinuta din foraje). Apa minerala poate fi plata sau carbogazoasa ( natural carbogazoasa sau carbogazificata ). Se numeste minerala deoarece aceasta apa vine de la adancimi mari si strabate mai multe strate geologice, imbogatindu-se astfel cu diverse elemente (Cl, Na, Ca, Mg si altele). Apa de masa este apa de chiuveta supratratata si imbuteliata. Calitatile curative ale apei minerale sunt multe si incontestabile, dar am vazut atat de multe persoane cu pietre la rinichi incat, sincer vorbind, vrei sa te vindeci de ceva si dai peste alta belea...asa ca ar trebui consumata cu moderatiune, cea mai sigura e tot apa de masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.