Translate

sâmbătă, 24 martie 2012

Solutii de criza


Reader’s Digest este o alta afacere care mi-a mancat banii, dar fara sa imi para rau vreodata deoarece au fost cel mai bine investiti bani…in carti. Mie imi place sa cred ca cel care detine informatia detine si puterea, parca si serviciile secrete au lozinca asta, dar eu ma refer la o putere intelectuala. Cu cat stim mai multe despre lumea in care traim, cu atat suntem mai nefericiti deci, de ce dau eu banii pe carti de fapt ?...Glumesc, niciodata sa nu va para rau ca v-ati cumparat o carte !
Cartile de la Reader’s Digest sunt perfecte, calitate si cantitate combinate cu poze reusite, redactare expresiva, hartie groasa, lucioasa si pompoasa, informatie din belsug si numai din surse credibile, pret numai de la 100 de lei in sus ca trebuie sa-si scoata si editura cumva parleala. Pe vremea cand n-aveam inca salariul taiat cu 40% (ca aia 25% care s-au vehiculat in mass-media nu reflecta nici pe departe realitatea) imi permiteam si eu cate o carte de la Reader’s Digest. O data la un an. O plateam in 3 rate si macar aveam satisfactia ca si copilul meu va avea o lectura deosebita. In paranteza fie spus el a fost cel mai asiduu utilizator al unei splendide carti cu retete din toata lumea, de-abia o tinea in brate ca tragea vreun kil la cantar (cartea, nu copilul !), eu strigam sa nu indoaie foile ca a costat o carca de parale, el saliva pe niste poze cu diverse feluri de ciorba, ca de citit nu stia inca. Pana mi s-a facut mila de copil si am dosit cartea sa nu-i mai excite glandele salivare si sa viseze mancare noaptea.
Cam pe vremea aceea sotul meu a comandat o carte care se numeste « Utilizari neobisnuite pentru lucruri obisnuite » si care reuneste aproape 2000 metode de a economisi timp si bani folosind 186 de obiecte uzuale din gospodarie. Deoarece eu personal stiu o singura metoda de face curat si aceea consta mai mult in a arunca decat in a freca, m-am speriat putin de cate lucruri fantasmagorice erau prezentate in carte, asa ca, pentru inceput, am intrat intr-o stare de negatie cum zice americanul dependent, si am refuzat sa o citesc. Totusi, din cand in cand, ma delectez deschizand-o aleatoriu si citind diversele capitolase. Astazi am nimerit la sectiunea « Bauturi racoritoare acidulate » asa ca ia ascultati aici ce puteti face cu un simplu suc...asta daca reusiti sa va abtineti si nu-l turnati in voi.
Curatarea vasului de toaleta : luati o sticla de suc acidulat, turnati-l in toaleta, lasati-l sa actioneze o ora, frecati cu peria si apoi trageti apa. Simplu, nu ? N-am facut asa un calcul, sa vad daca ies mai ieftin cu sucul decat cu gelul de baie. Pe de alta parte chestia asta spune multe despre adevaratele efecte ale sucului acidulat asupra tubului nostru digestiv. Nu degeaba se zice ca celebra Cola este cel mai bun curatitor al colonului. Ati vazut faza aia cu motorul de la televizor ? Au facut unii o experienta si au reusit sa curete niste monede si apoi un motor de masina, turnand Cola peste ele si lasand-o sa actioneze o noapte intreaga. Eu am scos fata la argintaria innegrita cu metoda asta, nu de tot, dar i-a redat din luciu. O sticla de 2 L de Cola poate desfunda si o chiuveta, cica efectul e garantat !
Slabirea suruburilor intepenite si curatarea bornelor de la bateria masinii : idem si la fel. Ce va spuneam ? Asa actioneaza acidul carbonic din suc. Turnati suc acidulat pe ele si dupa cateva minute frecati cu o carpa.
Prelungirea vietii florilor din vaza : turnati  ¼ ceasca de suc in apa din vaza, zaharul le va prelungi viata. Daca vaza e transparenta, puneti suc incolor, de genul apei tonice (nu ma intrebati de ce, nu scrie in carte).
Scoaterea gumei de mestecat din par : de obicei copiii ajung cu guma lipita de par sau in sprancene daca fac baloane mari care se sparg in fata. Cica sa tii suvita intr-un castronel cu putina Cola, cateva minute. Eu as fi apelat direct la foarfeca dar daca exista o solutie, de ce sa sacrificam bunatate de par ?
Fragezirea carnii atoase : la asta va trebuie bere, tii carnea in bere vreo ora inainte de a o pregati. Sau poti sa o pui la marinat peste noapte. Sau poti sa torni berea direct peste carne cand o fierbi.
Lustruirea bijuteriilor din aur (dar fara pietre) : se freaca cu o carpa moale inmuiata in bere (dar nu bere neagra, atentie ! – crede si nu cerceta ca nu stiu de ce), apoi se usuca.
Capcane pentru melcii si limacsii din gradina : taiati o jumatate de doza metalica pe lungime, umpleti-o cu bere calda si trezita si ingropati-o partial in pamant. A doua zi veti gasi o gramada de lighioane bete moarte, lesinate in bere, cica sunt innebunite dupa bautura ! Ca si unii oameni de altfel...
Scoaterea petelor de ceai si cafea de pe covor : turnati bere peste pata, frecati sa intre in covor si pata ar trebui sa iasa. Daca n-a iesit din prima, luati si voi o dusca, apoi reluati operatiunea cu frecatul...daca e o pata rezistenta, la final veti mult mai bine dispusi datorita faptului ca jumatate din bere ati dat-o pe soseaua gatului, vorba regretatului Gica Petrescu...
Curatarea mobilei din lemn : daca aveti ceva bere veche si trezita, folositi-o cu incredere la stersul mobilei, apoi uscati suprafetele cu o carpa moale.
Ei, acestea fiind zise, sper ca v-a fost de folos selectia mea de sfaturi. Voi reveni si cu altele ca e o carte maaare, are 350 de pagini. Daca incercati metodele de mai sus spuneti-mi si mie...chiar sunt curioasa cat sunt de eficiente.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.