Translate

luni, 9 aprilie 2012

Un ajutor de nadejde


Saptãmâna trecutã am avut o viaţã chinuitã…serviciul m-a purtat pe coclauri, în aer liber. O plãcere, nimic de zis, numai cã m-am cãţãrat pe nişte dealuri stâncoase extrem de înşelãtoare, pe o cãldurã de aveam impresia cã am greşit ţara şi pe un soare alb şi strãlucitor, aproape ireal. Nu mai spun cã un vânticel insinuant a suflat în rafale şi din toate direcţiile, ostoind vipia de pe creste. Rezultatul? Când am ajuns dupã-amiazã acasã şi m-am uitat în oglindã am avut senzaţia cã petrecusem o zi de plajã pe malul mãrii şi adormisem la soare.
Aveam faţa roşie şi mã ustura uşor, tenul meu mixt se transformase într-o “baltã” de grãsime ca reacţie la arsura solarã, iar praful luat în frezã îmi provocase o reacţie alergicã şi îmi aparuserã bubuliţe pe maxilare. Ce sã mai, era un dezastru în plin progres, nu mã gândeam decât cã voi fi rozalie la faţã taman când cei de la meteo anunţau cã se schimbã vremea şi vine lapoviţa. Penibil. Nu suport sã mã bronzez, pielea mea o ia razna şi zile întregi am probleme cu sebumul în exces.
Am evaluat cam ce ar trebui sã fac sã-mi dreg obrazul şi, în prima fazã, mi-am şters faţa cu apã micelarã care a luat stratul de praf şi a potolit arsura. M-am clãtit şi am aplicat o mascã cu zinc, sã absoarbã grãsimea şi sã calmeze iritaţia. Dupã ce m-am liniştit un pic şi m-am vãzut cu faţa curatã am vrut sã mã ung cu ceva, dar mai uşurel ca sã nu declanşez iar secreţia de grãsime, moment în care mi-am dat seama cã am pe undeva prin casã nişte mostre de produse Vichy pentru ten mixt. Bine, nu era cazul sã aplic chiar atunci produse noi al cãror efect nu-l ştiam, dar pe mine curiozitatea m-a înghiontit întotdeauna sã fac lucruri necugetate. Mostrele le aveam de prin reviste. Dintre ele folosisem doar Vichy Normaderm Scrub Gel Exfoliant de curãţare şi imi plãcuse senzaţia de “curat şi hidratat” pe care mi-o lãsase dupã spãlare. Celelalte pliculeţe erau cu Normaderm Cremã Hidratantã Triactivã şi Normaderm Cremã Hidratantã pentru Transformarea Totalã a Tenului cu Probleme. Am dat o cãutare rapidã pe net (care e sfânt când vrei sã afli ceva de urgenţã!) şi am vãzut cã gama Normaderm  este special creatã pentru calmarea tenului cu probleme si cuprinde si creme antiacneice puternic hidratante.
Iatã ce am ales sã aplic pe tenul meu “fiert” la propriu şi care mã şi ustura pe deasupra…de la Vichy citire si poza pentru exemplificare:

CREMA HIDRATANTA PENTRU TRANSFORMAREA TOTALA A TENULUI CU PROBLEME

ACTIUNE
Corecteazã cele 6 semne principale ale tenului cu probleme:
  • Imperfecţiuni
  • Pori dilataţi
  • Luciu
  • Roşeaţã
  • Pete post-acnee
  • Relief neuniform

INGREDIENTE - Asociere puternicã între:
INGREDIENTE DERMATOLOGICE SI EXFOLIANTE
LHA (lipohidroxi acid): Microexfoliant, eliminã celulele moarte de la suprafaţa pielii.
Acid glicolic: Efect de regenerare profundã a pielii
Acid salicilic: Efect antiseptic şi exfoliant.
şi
INGREDIENTE HRANITOARE SI CALMANTE
Glicerinã şi uleiuri emoliente: Efect hidratant, ofera pielii o senzaţie de confort

REZULTATE
Pielea este integral transformată începând cu a 7-a zi*
Tenul este curãţat. Zi dupa zi, tenul este  vizibil transformat.
A se aplica zilnic. Excelent ca bazã de machiaj.
Fãrã parabeni. Noncomedogenic. Hipoalergenic. Formulã potrivitã chiar şi pentru pielea sensibilã.

V-aţi prins ce bine au picat mostrele mele? La mare fix! Mã şi vedeam cu nasul jupuindu-se inestetic şi luptându-mã cu fondul de ten. Mostrele mi-au ajuns vreo 3 zile de aplicat dimineaţa şi seara. Am simţit pe propria piele efectul emolient şi regenerant al produselor. Tenul meu a virat frumos în culoarea iniţialã, fãrã pete de bronz, fãrã sã se jupoaie şi fãrã ieşiri acneice. Din pãcate, ca orice mostre, şi ale mele s-au terminat rapid. Si-au fãcut treaba dar aş mai avea câte ceva de rezolvat: porii dilataţi de pe nas şi bãrbie, semne de la acnee şi alte pete de diverse origini. Plus sensibilitatea alergicã ce nu dispare niciodatã.
In concluzie, tare aş vrea sã prelungesc “relaţia” mea cu produsele Vichy, nu sã rãmân “sedusã şi abandonatã” dupã câteva zile în care doar am intuit frumuseţea vieţii în doi…

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.