Translate

luni, 29 septembrie 2014

Despre o provocare si iPhone6

Mda...
In timp ce privesc nedumerita firul de apa ce tasneste (?) PRIN robinetul de la chiuveta, ma gandesc ca numai mie mi se poate intampla sa se gaureasca teava. E drept ca robinetul are "matusalemica" varsta de vreo 3 ani, dar cel de la baie are opt si nu prezinta asemenea simptome. Ma gandesc sa il peticesc cu niste adeziv teapan, de-ala de mobila. Hm, ma pricep la tehnica, nu gluma! Daca se defecteaza ceva aparatura, singura mea solutie este sa-i dau vreo doi pumni. Daca nu porneste instant, e buna de reciclat. Femeile nu tin la device-urile casnice, mai degraba adora sa-si cumpere direct unele noi. Dar nu toate femeile sunt asa, unora chiar le place sa fie la curent cu noutatile de pe piata. Am o colega de serviciu care obisnuieste sa ma informeze despre tot ce apare proaspat prin magazine, in ciuda faptului ca i-am repetat de cateva ori ca urasc touch-screen-ul si, ca urmare, orice functioneaza in acest fel, reprezinta dusmanul meu personal din start. Ei, cu tableta m-am obisnuit pana la urma, dar am refuzat categoric sa-mi updatez telefonul mobil, pe principiul ca butoanele sunt de mare nadejde.

Colega in cauza ma asasineaza de un timp cu iPhone-ul 6. Nu sunt atat de incuiata incat sa nu aud ultimele stiri, ai mei se uita cu multa pasiune la emisiunile IT, mi-este imposibil sa nu prind franturi de comentarii de ici, de colo. Indeajuns incat sa-mi dau seama ca iPhone 6 s-a lansat cu surle si trambite si tot asa a ajuns si la noi in tara. Prin intermediul celor de la QuickMobile , trendsetteri ce furnizeaza primii pe piata noastra produsele Apple, ca sa va dati seama cine sunt...
Dupa cum ofteaza colega in fata pozelor cu iPhone 6 imi dau seama ca treaba este serioasa pentru impatimitii acestei tehnologii. Mai, da sa vezi iPhone 6 Plus! E mai lung si mai bengos. Dar nu incape in toate buzunarele de blugi si nu poate fi manevrat cu o singura mana atunci cand te tii de bara in autobuz.
Pana la urma este sau nu important faptul ca suntem printre tarile unde a ajuns iPhone 6 in asa scurt timp de la lansare? Eu zic ca este, intr-un fel se recunoaste la nivel international ca avem un cuvant de spus in comertul cu asemenea produse.
Mai mare, mai subtire, mai rapid, mai economicos, mai eficient, mai sigur, mai sexy (?). Pe scurt, mai avansat!

Apple a lansat iPhone 6 si iPhone 6 Plus pe 19 septembrie, in 10 tari la care s-au adaugat inca 20 din data de 26 septembrie. Vorbim despre tari ca USA, UK, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Italia, Taiwan, adica cele din topul economic mondial. Da, dar ganditi-va ca in aceasta lista nu este…CHINA! Desi ofera o piata uriasa, China nu a intrat in primul val. Ba chiar s-a conturat o piata neagra a iPhone 6, mai ales ca Apple nu a anuntat inca o data de lansare in China.
Se pare ca piata romaneasca este cunoscuta ca fiind avida de noutati in trend si, chiar daca pretul modelelor iPhone 6 nu este nici pe departe modest, asta nu a insemnat ca smartphone-urile au ramas necumparate. Ba, dimpotriva! Cam peste tot au fost epuizate stocurile ceea ce ne-a aliniat fenomenului mondial. In paranteza fie spus, pe site-ul QuickMobile gasiti 17 modele de iPhone 6.
Indiferent de motivele pentru care s-au inghesuit romanii la iPhone 6, din teribilism sau doar pentru a schimba sistemul de operare, cert este ca suntem, cum s-ar zice, in “colimatorul” producatorilor de tehnologie de varf. Si asta e de bine, zic eu…
Daca nu aveti rabdare sa strangeti bani ca sa va cumparati singuri device-ul, puteti deveni mandrul posesor al unui exemplar daca participati la concursul organizat de Cristi pe blog. Succes!


2 comentarii:

  1. Ha, ha! Mare nebunie şi cu aceste telefoane. Am admirat mereu stilul elegant al iPhone-urilor, funcţiile complexe, performanţele tehnice, dar.... nu mă pot împăca cu cel mai mare defect al lor: sunt enervant de scumpe şi... chiar n-aş da banii ăştia pe un telefon, oricâte ar face el în plus faţă de altele.
    Îmi place mult cum descrii talentul tău gospodăresc, la reparat cele casnice. Păi nu? Întotdeana se găsesc şi soluţii rapide şi cu mai puţin deranj.
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine tehnica asta de varf ma cam inhiba, am crescut totusi in alta generatie, mai domoala. Cat despre reparatiile prin casa, pur si simplu nu am timp sa-mi bat capul asa ca apelez la chestii radicale.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.