Translate

sâmbătă, 14 mai 2016

O casa boho

O casa boho arata ca si o tinuta boho si se simte la fel de libera in spirit. Regula de baza ar fi ca nu exista reguli in alegerea obiectelor, ma refer la asortarea lor deoarece design-urile au, evident, o anumita tendinta.
Asadar, daca vreti sa fiti non-conformisti si in modul de trai, alegeti culori vii, modele de inspiratie traditionala, textile bogate, texturi cu personalitate, materiale naturale, obiecte de provenienta geografica diversa. Agatati ciucuri zglobii peste tot, lasati franjurile sa curga din covoare si cuverturi, aruncati perne vesele pe canapele, achizitionati mobila cu forme deosebite si semnificatie, nu neaparat in seturi.
O casa boho arata ca proprietarul este cumva in afara trendurilor care subjuga gandirea majoritatii. Este un fel de declaratie de independenta fata de cutumele societatii si inrolarea pe culoarele inguste ale blazarii. Dar este si o demonstratie de gust in cazul in care proprietarul reuseste sa evite cu brio kitsch-ul. Aceasta este capcana! Daca intelegi cu adevarat spiritul boho, vei face din caminul tau o bijuterie. In caz contrar nu vei obtine decat o amestecatura jalnica de obiecte de prost-gust.
O casa boho evolueaza. Spatiile sunt in continua schimbare deoarece elementele de decor si cele functionale se misca, fac loc altora, capata noi valente. Cuvertura poate deveni covor si invers, dulapul de bucatarie poate ajunge etajera pentru carti, masuta de cafea poate deveni un suport de ghiveci cu stil, pernele pot servi ca fotolii pentru musafiri, iar lucrurile pot sta depozitate in cutii mari, pe jos, in timp ce servanta adaposteste colectia de DVD-uri. Daca se poate trai in acest fel? Cui nu-i place un strop de libertate?
In ciuda celor scrise mai sus, boho nu inseamna interioare obositoare, cu porcoaie de lucruri aruncate peste tot. Inseamna doar o exprimare mai artistica a modului in care intelegi sa traiesti. Spirit liber nu inseamna nici dezordonat sau murdar, inseamna doar ca ochii tai vad partea mai vesela si mai colorata a lumii. Cred ca orice persoana care alege sa-si decoreze astfel casa, manifesta o dragoste de arta mai altfel decat restul oamenilor. Este ca si cum ai alege sa traiesti intr-un tablou, intr-un spatiu atemporal.

 

2 comentarii:

  1. Am devenit fan!:) Este un decor vesel si viu! Cred ca si pe la mine daca stau bine sa ma gandesc... ar putea fi o varianta! :)
    Un weekend vesel sa ai! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.