Translate

vineri, 21 octombrie 2016

Foileton saptamanal

Mai bine zis un fel de rezumat in imagini...
Ca in fiecare saptamana de vreo cateva luni incoace, o parte din timp este dedicata porcusorilor de Guineea. Am avut doi, au ajuns cinci printr-o multiplicare naturala inevitabila si acum am trei deoarece doua dintre "rezultatele" multiplicarii au luat calea magazinului de animalute. Nu m-am indurat insa de cel mai mic dintre pui, o fetita timida si cam oropsita pe care am pastrat-o sa se mai intremeze. Fifilina, zisa si Harry Potter din cauza semnului alb de pe frunte, a stat cu greu la pozat. Freza batuta de vant este spontana, adica asa este ea zburlita tot timpul.



Ieri seara ma anunta fiu-meu ca "a zis doamna de romana" ca trebuie sa aduca obligatoriu astazi "Cartea cu Apolodor" de Gellu Naum. Putea sa fie si vitala cartea in cauza ca n-aveam de unde s-o scot. Astazi purced in cautarea operei. O gasesc la libraria Humanitas cu 30 de lei. Pentru stiinta voastra, este o carte de poezioare de copii despre un pinguin numit Apolodor. Acuma, sa spun drept, e cam de mintea unui copil de clasa I eventual, de ce le-o cere la clasa a V-a nu stiu. Ideea este ca am rasfoit-o sa vad si eu pe ce am dat banii. Am dat banii pe trei copaci taiati de'a'n boulea ca sa se tipareasca o carte format mare,de 80 de pagini, din care trei sferturi sunt niste desene prapadite cu pinguinul-sef. Nici macar nu s-au obosit sa faca desenele astfel incat sa acopere intreg albul filelor. Bravo Humanitas, esti cu adevarat o editura ecologista, te felicit!


Pe la inceputul saptamanii m-am incumetat sa desfac kitul cu tigara electronica Vipercig primit acum ceva timp si sa incerc sa o asamblez. Am urmarit si un filmulet pe youtube deoarece pare mai greu la prima vedere. Nu este, trebuie doar sa gasesti clipul potrivit tipului tau de tigara. Acum, ca am inteles eu, poate sa se apuce al meu, ca lui ii era lene sa citeasca instructiunile.

La reducerile afisate in farmaciile Sensiblu am ochit o cremuta pentru ten gras, Sebionex, facuta de Laboratoarele ACM. De la 50 de lei era redusa la 25 si cum eu am o problema cu tenul, m-am bucurat sa gasesc ceva mai acatarii la pret rezonabil. Crema este keratoreglatoare, cu un complex AHA, destinata tenului cu imperfectiuni si tendinte acneice. Prima impresie n-a fost prea buna. Daca ai vreo bubita pe fata ustura ca dracu'. Nici vorba sa te apropii de zona ochilor ca simti cum jeneaza putin. Dupa cateva zile insa incep sa se vada beneficiile. Matifiaza bine si nu mai apar inflamatiile, porii se dreneaza mai bine. N-am inteles insa indicatia de pe eticheta in romana : "A se utiliza peste varsta de 3 ani" . M-am gandit serios la treaba asta. Nici nu mai tin minte cand am avut 3 ani ultima oara, oi avea voie sa o folosesc?

De necazul cu Cartea pinguinului Apolodor, m-am apucat sa decorez o cutiuta de lemn. Cutiuta este cu modele albastre si aplicatii de lemn, ma si mir ca am reusit sa o termin in doua zile, de obicei o lalai din lipsa de chef.


Sper ca weekend-ul sa fie mai glorios, adica linistit. Ca la serviciu a fost o debandada totala, iar acasa m-am specializat in exercitii de matematica bune de sucit mintile si in intrebari la romana care par sa testeze logica parintilor, nu a elevului. Inca sper sa ma adaptez materiilor de clasa a V-a, dar deocamdata reusesc doar sa ma enervez.

4 comentarii:

  1. Am citit cu savoare evenimentele saptamanii ;mi-ati dat o idee sa rememmorez si eu ce evenimente se petrec in cazul meu si sa le notez cumva :D porcusorii imi plac dar sa ii vad la altcineva ,nu as avea timp sa ii ingrijesc ,carticica cu Apolodor era preferata mea in copilarie ;cutiuta a iesit deosebit de frumoasa .Un week end usor fara evenimente negative va doresc .

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina cutia! Deci ai impartit familia de porcusori...
    Primeste si profa parte din vanzarea cartii? Nu ajungea una pt un grup de 2-3 elevi? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi au scos cartea la imprimanta, iesi mai ieftina decat sa o cumperi. Am procedat asa cu un auxiliar la engleza care costa 42 de lei si continea mai mult poze decat text. Mare mafie cu editurile astea!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.