Translate

vineri, 19 octombrie 2018

Buchetele de trandafiri rosii – romantism la superlativ


Ce poate transmite mai mult romantism decat un buchet de trandafiri rosii? Oricine stie (sau ar trebui sa stie) ca atunci cand oferi persoanei dragi un astfel de cadou iti exprimi dragostea fata de ea. Indiferent ca vorbim de o aniversare, o nunta, Valentine’s Day sau o seara obisnuita in care vrei sa-ti surprinzi partenera de viata, implicatiile unui asemenea cadou sunt evidente. Iar majoritatea femeilor sunt mai mult decat incantate sa il primeasca. 

Un buchet superb, o sticla de vin rosu care sa anunte o seara pasionala si o cutie de bomboane delicioase cu care sa va rasfatati la finalul acesteia. Ce poti sa iti doresti mai mult? Stiai ca 3 din 5 femei sunt mai incantate de un astfel de gest decat de un cadou mai scump, precum o geanta de lux sau o pereche de pantofi? Si asta pentru ca semnificatia mult apreciatelor buchete de trandafiri rosii este extrem de profunda.  


Simbolistica buchetelor de trandafiri rosii

In cultura occidentala, dragostea si frumusetea sunt simbolizate de trandafirii rosii. Acestia apar in poezii, literatura, filmele contemporane si in operele de arta clasice. Robert Burns, renumitul poet scotian, si-a comparat dragostea cu un trandafir rosu in poemul care a facut inconjurul lumii „Red, Red Rose”. Alice, in aventurile ei din Tara Minunilor, remarca trei personaje-carti de joc vopsind trandafirii albi in trandafiri rosii. Iar acestea sunt doar doua dintre cele mai cunoscute exemple intalnite in arta.
In functie de nuanta lor, trandafirii rosii poarta semnificatii simbolice diferite. De exemplu, rosul pur transmite romantism, in timp ce burgundy-ul transmite ideea de dragoste mai greu de implinit.

Istoria buchetelor de trandafiri rosii

Trandafirul rosu a capatat aceasta semnificatie profunda in mitologiile greaca si romana, fiind asociat Afroditei, respectiv lui Venus, zeitele dragostei. Mai tarziu, in prima perioada a crestinismului, a devenit un simbol al Fecioarei Maria. Pana in momentul in care Shakespeare a inceput sa se afirme in literatura universala, trandafirul rosu devenise deja un motiv poetic pe care el, si mai tarziu Gertrude Stein, l-au mentionat adesea in operele lor. Cu toata istoria sa indelungata, trandafirul rosu inca mai este cunoscut ca cel mai reprezentativ simbol al afectiunii pasionale. De aceea, se considera ca oamenii care daruiesc buchete de trandafiri rosii exprima cele mai adanci sentimente si emotii fata de o persoana speciala. Sunt intotdeauna un cadou ideal pentru o ocazie deosebita sau, pur si simplu, un gest cu care sa-ti surprinzi partenera de viata in cele mai neasteptate momente. 

Vrei sa-i faci iubitei sau sotiei tale o surpriza romantica, oferindu-i un cadou floral? Alege serviciile florariilor online! Unul dintre cele mai apreciate branduri este Florandes.ro, datorita preturilor accesibile, a florilor mereu proaspete si a serviciilor de livrare ireprosabile. Aici vei gasi buchete de trandafiri rosii create cu flori din cel mai frumos si rezistent soi – trandafirii de Ecuador. Acestia sunt recunoscuti in lumea intreaga pentru prospetimea si frumusetea lor aparte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.