Translate

joi, 4 octombrie 2018

Alege triplu stratificat daca vrei parchet pe viata


Am scris de-a lungul timpului cateva articole despre cum sa schimbi infatisarea unei camere atunci cand toate par vechi, demodate si iremediabil pierdute in ceea ce priveste esteticul si functionalul pe care ti-l doresti in viata ta. Nu zice nimeni ca o camera trebuie obligatoriu sa arate conform ultimelor trenduri in materie de amenajari, dar trebuie sa recunoasteti ca o vopsea scorojita, un tavan innegrit sau un parchet umflat va pot da dureri de cap sau va pot strica dispozitia in fiecare zi petrecuta intr-o asemenea ambianta.

V-am impartasit idei despre cum sa infrumusetezi un interior cu ajutorul mobilei, al corpurilor de iluminat, al pernelor sau al culorilor, dar realitatea este ca vine un moment in care astfel de artificii nu mai merg, iar schimbarile trebuie facute in elementele de baza ale interiorului locuintei noastre. De aceea, in acest articol, va voi arata ca un parchet ingrijit poate suplini cu brio multe alte aspecte de design, daca este ales cu atentie.

Atunci cand va ganditi cum vreti sa arate pardoseala din casa voastra, aveti la dispozitie optiuni foarte variate. Din pacate, multi aleg in functie de bugetul disponibil la un moment dat, produse aflate la oferta, uneori de o calitate mai slaba. E pacat sa irosesti bani si munca pe ceva cu durata prea scurta de viata. Eu, personal, as prefera sa economisesc, sa astept, sa am rabdare si sa dau lovitura cu un parchet triplu stratificat, ceva la care visez de mult timp. Nu de alta, dar parchetul din apartamentul meu de sorginte comunista, oricat ar fi fost el de rezistent si de bine montat, si-a atins limita, 40 de ani sunt suficienti, nu?

Parchetul triplu stratificat face parte din categoria mai ampla a structurilor multi stratificate si, daca vreti sa stiti, bate ca stabilitate si podeaua din lemn masiv, care se poate dilata sau strange la temperaturi variate, ceea ce nu este tocmai usor de trecut cu vederea.  Un triplu stratificat prezinta la suprafata un strat de lemn dur, de exemplu stejar, iar dedesubt straturi tot din lemn, dar sub forma de fibre presate sau alte produse asemanatoare.
Acesta ar fi principalul avantaj al parchetului triplu stratificat, dar daca v-as spune ca il gasiti si in cele mai variate culori si texturi, tratat cu ulei, lac lucios, satinat sau mat, afumat, periat?…Numai bun sa va puneti in practica cele mai indraznete visuri. “Visurile” le gasiti pe parchetpeviata.ro, un magazin online in care intri, virtual vorbind, si incepi sa vezi cu ochii mintii cum ar arata un anumit spatiu din casa ta. Este foarte adevarat ca un model de parchet te poate inspira in decorarea unei camere, va invit sa faceti aceasta experienta, este teribil de amuzanta.

Oricum, poate nu stiati ca, la fel ca in moda, exista trenduri care apar in fiecare an si pentru amenajarile interioare. Asadar, in cazul in care aveti nevoie de cateva idei si intentionati o schimbare mai radicala in aspectul locuintei voastre, iata ce se poarta in 2018-2019 la…parchet.

1.Intoarcerea la modelul de montaj “herringbone”, mai cunoscut la noi ca “os de peste” sau “bradut”
Este de fapt o intoarcere la traditie, la designul ce caracteriza casele vechi, dar nota de modern este data de culorile mai deosebite, uneori placile avand nuante diferite. Cum ar fi acest parchet triplu stratificat de stejar in nuante de bej, maro, grej, gri.
Parchet triplustratificat stejar Chevron grey
2. Trendul "modern clasic" - suna paradoxal, dar se iau texturi clasice si li se adauga culori inovative. Este trendul in care autenticul si patina, exprimata prin micile imperfectiuni ale materialului, au intaietate. Sa ne gandim la dusumeaua bunicii, la scandurile ciobite si patate de vreme si vom obtine imaginea de ansamblu. Daca adaugam insa o culoare profunda, bogata, vom fi categoric la moda. Cel mai bun exemplu este acest parchet de stejar Maggiore Kahrs.
Dusumea/parchet de stejar Maggiore Kahrs
 3. Daca sunteti fani ai culorilor Pantone, cred ca stiti ce a definit anul 2018, ultravioletul! Probabil ca un parchet atat de electrizant nu veti gasi, dar iata unul numai bun sa dea o nota in trend camerei voastre.
Stejar Fashion Blue Moon
4. Umbre...platinate.
Da, suna romantic si chiar asa arata. Mai este cunoscut si ca stilul nordic, fiind caracteristic tarilor scandinave. Se refera la incaperile in care predomina culorile foarte deschise, eventual alb. Parchetul in culori deschise face furori, desi pare greu de intretinut. Dar, cu toate produsele de curatare performante existente acum pe piata, nu se mai poate afirma ca un parchet luminos este o belea pentru o gospodina. Cine ar putea rezista unei asemenea privelisti?
Parchet alb superlucios/Fag Opaque
5. Parchetul afumat.
In acest caz, nu parchetul gata montat, ci placile din lemn sunt supuse unui proces de tratare cu o substanta chimica ce determina schimbarea culorii, care capata astfel o patina si devin mai inchise, mai bogate. Aspectul final este luxuriant, exotic, amintind de lemnul pretios al padurilor tropicale.
Un exemplu...

Karelia Stejar Afumat / ALMOND NATURE OIL 3S

Acestea ar fi tendintele pentru urmatoarea perioada, dar, cum spuneam, conteaza mai mult ceea ce va doriti voi de la un anumit spatiu. Pe site-ul parchetpeviata.ro gasiti o echipa inimoasa ce se lauda cu 10 ani de experienta si specialisti pasionati de lemn si designul de interior. Asadar, in cazul in care aveti intrebari si nelamuriri, puteti sa ii consultati cu incredere, iar daca va hotarati sa lucrati cu ei, veti beneficia si de o oferta personalizata.
Puteti vizita showroom-ul firmei in Bucuresti, Sector 2, str.Logofat Luca Stroici nr.40.

2 comentarii:

  1. cred ca as alege acum pe cel afumat, imi plac nuantele mai inchise la culoare! al meu este mai deschis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu l-am repus pe cel vechi dupa ce am terminat izolarea cu vata bazaltica. Vechi, vorba vine pt ca e cladire noua relativ, bloc nou. Sunt multumita pentru ca am izolat bine sub el, ce mai, era pus parchetul direct pe ciment cumva, Horror. Nu-mi vine sa cred ca am facut-o si pe asta. Tot am vrut sa scriu, poate-i ajuta si pe altii care au vecini petrecareti - despre izolatia camera in camera- si cam cat costa dar efectiv nu ma organizez cu timpul. Si cand ma apuca un subiect, apoi, ala e :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.