Translate

miercuri, 10 octombrie 2018

Cea mai buna crema antirid

Este un fel de Sf.Graal al cercetarilor anti-ageing si un fel de apa vie dupa care alergam cu totii, in speranta ca vom pacali cumva natura. Spre crema antirid ne indreptam imediat dupa ce am constatat, siderati, ca ne-a aparut primul rid in coltul ochiului, prima cuta in jurul gurii, ca tenul incepe sa se lase, sa capete umbre nesanatoase, sa se flescaiasca pe falci, ca fruntea nu mai este la fel de neteda ca altadata, iar pleoapele fac mai multe pliuri decat stiam.

Da, este o imagine pe care in special femeile o percep ca pe o adevarata lovitura. Barbatii sunt mai putin atenti la astfel de semne, dar si lor le dau de gandit la un moment dat. Si atunci incepe...cautarea. Cu fiecare an in care observam ca fata ne imbatraneste, creste si disperarea noastra, dar si disponibilitatea de a cheltui bani mai multi pe produsele anti-ageing. Si sunt atat de multe!

Ceea ce nu intelegem insa este faptul ca mentinerea unui aspect placut al pielii (atentie, nu am zis "tanar") este posibila numai actionand pe mai multe planuri: cosmetice de calitate, organism sanatos, obiceiuri corecte, spirit optimist.

Ah, nu vreau sa va dezamagesc, dar mostenirea genetica are un rol covarsitor in toata treaba asta. Dap, "verificati-va" mamele daca vreti sa stiti cum veti imbatrani voi. Genetica si un mic ajutor din partea produselor de calitate si s-ar putea sa fie suficient, in ciuda altor hibe ale corpului vostru. Stiu, sunt atatea articole pe internet care explica in detaliu ce trebuie sa faci sau sa schimbi in viata ta ca sa fii tanar cat mai mult timp. Realitatea este ca unele/unii nu misca un deget, nu fac sport, beau si fumeaza, nu dau doi bani pe cosmeticele de firma si totusi se tin mai bine decat te-ai astepta.

Totusi, sa nu ne lasam pe tanjala in ideea ca mama arata binisor la cei 60 sau 70 de ani pe care ii are. Pentru noi va fi oricum cea mai frumoasa mama din lume. De ce sa ne agitam atunci? Poate unii vor sa isi refaca viata, poate altii lucreaza intr-un mediu care necesita un aspect super-ingrijit, poate au un ego iesit din comun si vor sa fie admirati pentru infatisarea lor, poate pe unii ii sperie batranetea cu toate transformarile ei... Indiferent de motivatie, alergam dupa ceea ce credem noi ca ne va oferi un minut de tinerete in plus. Iar cremele de fata antirid fac parte din arsenalul oricarei femei.

Care este cea mai buna crema antirid? Am cautat de curiozitate pe internet, mai ales pe site-urile straine. Fiecare autor de articol expune alte si alte produse si branduri, care mai de care mai fistichii in compozitie, multe necunoscute pe la noi. Este o piata cu o concurenta acerba, iar oamenii de afaceri incearca sa stoarca bani din greu de la consumatori, exploatand angoasele acestora. Cercetari, studii, ingrediente exotice, traditionale, din plante si animale sau de sinteza, nimic nu a fost ocolit in goana dupa crema-minune.


Cred ca ati observat ca un ingredient comun in cremele antirid este colagenul. Este un compus foarte important al pielii, formeaza o retea de fibre care mentine structura elastica, hidratata, din tenul tanar. Cu timpul, aceasta retea slabeste, productia de colagen scade, iar tonusul fetei se deterioreaza. In plus, toate expresiile faciale streseaza reteaua de colagen, ducand la aparitia ridurilor. Din pacate, cremele cu colagen actioneaza doar la suprafata pielii si, ca si hidratantele, doar incetinesc rata de pierdere a apei, neputand sa stearga efectiv ridurile. In privinta asta, specialistii sunt de acord: nu cremele, ci injectiile cu colagen pot reface cu adevarat reteaua naturala a pielii. Pur si simplu moleculele de colagen sunt prea mari pentru a fi absorbite prin piele, dintr-o crema. Dar stati, nu disperati, ca s-au perfectionat in timp si cremele astea antirid, adica pot stimula productia de colagen din profunzime. Alta viata, nu? Oricum ar functiona, eu va sfatuiesc inca o data sa va orientati spre gamele de dermatocosmetice, comercializate in farmacii, daca vreti ceva de calitate. Puteti alege din gamele brandurilor mari, ca Vichy sau Eucerin, sau puteti merge pe produse de nisa ale unor specialisti independenti ca Mario Badescu.

Articol scris pentru campania umanitara

Donează MINIMUM 100 de euro pentru Radu Țuglea și îți promovăm afacerea pe blogurile noastre!

Daca doriti sa va implicati, accesati linkul campaniei.

Un comentariu:

  1. chiar asa si este, mostenirea genetica are un rol covarsitor dar si ingrijirea interioara si exterioara!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.