Translate

miercuri, 31 octombrie 2018

Cum ne deplasam in mediul urban? Iata 7 motive pentru achizitionarea unei trotinete!


Aglomeratia aparuta in ultimele decenii, in marile orase, a dus in intreaga lume la cautarea unor mijloace de deplasare alternative, care se pot strecura cu usurinta prin traficul infernal, pot fi parcate in spatii mici, au greutate redusa, sunt pliabile sau pot fi pur si simplu carate in brate. Dintre acestea, cel mai des intalnite sunt bicicletele, skateboard-urile, alaturi de trotinete si dispozitive electrice de tip "Segway". Ca urmare, nevoia de adaptare a determinat folosirea acestor mijloace de deplasare atat pentru acoperirea distantei zilnice, de acasa la serviciu, cat si pentru plimbari alaturi de prieteni, seara sau in weekend.

Astfel, in ultima perioada a fost inregistrata o crestere a numarului de trotinete vandute pentru adulti, care si-au dovedit eficienta atat prin manevrabilitate, cat si ca metoda de constientizare a unui stil de viata sanatos si dinamic. Trotinetele sunt perfecte pentru mediul urban, atat pe distante medii cat si pe distante scurte. Exista de asemenea si multe modele de trotinete electrice cu o autonomie ridicata, de cativa zeci de kilometri. Care sunt insa avantajele folosirii unei trotinete in deplasarile tale zilnice?
1. Sunt perfecte pentru oricine

Indiferent de varsta, sex sau dimensiunile corpului, exista modele de trotinete pentru orice persoana! In plus, este foarte usor de invatat sa te deplasezi cu ajutorul unei trotinete, astfel incat oricine se poate bucura de acest mijloc de transport avantajos.

2. Sunt foarte manevrabile

Trotinetele au evoluat mult de la primele modele dedicate copiilor. In prezent, acestea beneficiaza de o serie de imbunatatiri aduse pentru a face fata cu succes activitatii din mediul urban. Ultima generatie de trotinete propune modele rapide, sigure si confortabile, care sa te poarte cat mai usor spre destinatia aleasa de tine. Putem adauga aici si faptul ca sunt foarte usor de transportat, majoritatea modelelor de trotinete se fac pachet cu usurinta, ceea ce le face usor de suit in mijloace de transport in comun.

3. Nu necesita un efort substantial pentru deplasare

Mult mai comode decat skateboard-urile sau alte mijloace de transport personal, trotinetele nu sunt doar usor de folosit, ci si economicoase in ceea ce priveste energia necesara pentru a rula. Efortul fizic depus pentru a te deplasa cu trotineta este unul foarte mic. Mai mult, daca optezi pentru trotinete in vederea parcurgerii distantelor mai lungi, vei ajunge rapid la serviciu fara a fi deloc obosit.
 
4. Pretul lor este relativ scazut

Fata de scutere sau alte mijloace de transport, costurile unei trotinete sunt foarte mici. Daca luam in calcul si faptul ca nu consuma combustibili, iar modelele electrice se pot incarca rapid si ieftin de la orice priza, putem observa ca beneficiaza de un raport calitate-pret foarte avantajos.

5. Sunt deosebit de benefice pentru sanatatea ta

Chiar daca cei mai multi cred ca folosim doar picioarele pentru a ne misca pe trotineta, in realitate, deplasarea cu ajutorul acesteia antreneaza foarte multe grupe de muschi, printre care si cei ai mainilor, abdomenului, dar si ai spatelui. In plus, sunt benefice si pentru psihic, deoarece miscarea in aer liber te va stimula mult mai mult decat asteptatul la cozi infernale in trafic, in timp ce esti la volanul unei masini. Asadar, mersul cu trotineta combate sedentarismul, supradenumit si boala secolului XXI!

6. Sunt un mijloc de transport sigur si eficient

Deoarece nu ating viteze foarte mari (cu exceptia trotinetelor electrice, unde recomandam folosirea unei casti de protectie si a unui claxon), cele mai multe modele de trotinete pot fi manevrate cu usurinta, iar, in caz este necesar, te poti da jos de pe ele rapid si fara a risca sa te accidentezi. In plus, unele modele beneficiaza de frana direct pe ghidon.

7. Vei proteja mediul inconjurator

Trotinetele sunt foarte prietenoase cu mediul, deoarece nu emit gaze toxice, iar pentru fabricarea lor se folosesc de regula materiale ce nu lasa o amprenta mare de carbon. Astfel, aerul orasului va deveni mai curat si mai usor de respirat, pentru ca toti participantii la trafic sa poata respira in voie!

Un comentariu:

  1. :)) nu cred ca se potrivesc cu gropile din trotuare
    Nu cred ca cei ce le-ar folosi ar fi atat de responsabili cu bătrânii sau copiii care merg pe trotuare..
    E drept ca le-am văzut folosite in Germania, da era zona delimitata pt ei pe trotuare...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.