Translate

marți, 23 octombrie 2018

Claire Fletcher - dedesubt si deasupra apei

Claire Fletcher este o artista iremediabil indragostita de lumea apelor si legendele legate de aceasta.
Este ilustrator din anul 1990, o specializare pe care a facut-o dupa ce a studiat design grafic la Universitatea Kingston din Londra.
Claire a fost premiata pentru prima sa carte, "The Sea Shell Song", o carte pentru copii.
In prezent locuieste in Hastings, unde conduce un magazin impreuna cu alti patru artisti, aici expunand si vanzand creatiile sale.

Ilustratiile sale au aerul vintage al cartilor postale de altadata si pastreaza un aer naiv, pur si fericit, demonstrand ca un adevarat suflet de copil nu poate fi inabusit niciodata. Imaginile cu sirene, fauna marina si copii sunt atat de dulci si diafane! Aproape intotdeauna, ilustratiile sunt impartite in doua: lumea de la malul marii, populata de oameni obisnuiti in peisaje terestre si lumea subacvatica, cu abundenta sa de fiinte mitologice sau reala. Acest stil de a desena are un puternic caracter educativ, privitorul putand descoperi ce fiinte traiesc pe fundul apei.

Senzatia pe care o ai privind aceste ilustratii marine este ca o strangere de inima. De multe ori, oamenii stau aplecati asupra luciului de apa, incercand sa vada sub oglinda acesteia. Noi vedem foarte clar ce surprize asteapta in adanc, dar ei nu, asa ca tot ai senzatia ca ceva neasteptat va erupe din apa, tragand personajele in strafunduri. Alteori chiar sirenele jucause par sa glumeasca pe seama oamenilor ce incearca sa le surprinda.

Claire Fletcher are o tusa inconfundabila, recunosti ilustratiile sale dintre multe altele si acest lucru este foarte important pentru devenirea sa ca artist.
 
 
 
 
 

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.