Translate

luni, 26 noiembrie 2018

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de seminte de cannabis?


Care este statutul legal al semintelor de cannabis in Romania?

In Romania se pot comercializa seminte de cannabis doar sub forma de suvenir pentru pasionatii de botanica, pentru colectionari sau pentru prezervarea genetica. Semintele sunt ambalate corespunzator de catre producator, acest lucru garantand autenticitatea produselor. Fumatul si cultivatul cannabisului sunt activitati interzise de lege pe teritoriul tarii noastre si se pedepsesc conform Legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri!
Semintele de cannabis comercializate online sunt 100% legale, deoarece nu contin THC (tetrahidrocanabinol-principala substanta psihoactiva) si nu sunt destinate cultivarii sau consumului.

Orice colectionar pasionat de seminte de cannabis se poate gasi in dificultatea de a alege o specie cu adevarat deosebita. Acest lucru se datoreaza in parte si faptului ca toate semintele seamana intre ele, ceea ce le face greu de deosebit. Cu toate acestea, ele pot avea sexe diferite, numarandu-se printre putinele plantele care prezinta dimorfism sexual.

Din acest motiv, o mare parte din colectionari sau botanisti aleg sa achizitioneze seminte de cannabis standard, care au de regula un procentaj egal in privinta sexelor, fiind 50% feminine, 50% masculine. Chiar si asa, oferta de seminte de cannabis de pe piata s-a diversificat in ultimele decenii, ajungand sa existe atat seminte standard, cat si autoflowering sau feminizate.

In primul rand, inainte de cunoasterea celor mai uzuale tipuri de seminte de cannabis, va trebui sa luam in calcul urmatorul aspect: datorita dimorfismului sexual, aceste seminte pot fi de ambele sexe, insa acest fapt poate fi influentat si de factorii de mediu. Astfel, in conditii de stres, de schimbari de temperatura sau de luminozitate, pot aparea caracteristici intersexuale, unele plante de canepa devenind chiar hermafrodite.

Odata cu evolutia tehnologiei, au inceput sa apara pentru prima oara semintele feminizate. Astfel, prima generatie de seminte de cannabis feminizate proveneau de la doua plante, una de sex feminin si una care prezenta caracteristici hermafrodite. In prima instanta, metoda nu si-a atins scopul, deoarece o mare parte din seminte erau hermafrodite in loc sa fie femele, insa, odata cu trecerea timpului, procedurile de laborator au devenit din ce in ce mai sofisticate, ajungandu-se la rezultatul dorit. Semintele de cannabis feminizate din prezent nu sunt alterate prin manipulare genetica, ci prin procese naturale, cum ar fi polenizarea.

In continuare, iata care sunt diferentele dintre cele mai cunoscute trei tipuri de seminte cannabis:

Seminte de cannabis standard - Provenind din parinti de sex diferit, acestea pot produce plante masculine si feminine in proportie egala. Este printre cele mai comune tipuri, fiind alegerea multor botanisti si colectionari.

Seminte de cannabis feminizate - Spre deosebire de semintele standard, aceste seminte au fost alterate pana s-a ajuns la eliminarea cromozomilor masculini. Aceasta practica asigura colectionarilor seminte de cannabis femela.

Seminte de cannabis autoflowering - Acestea provin din incrucisarea cu specia Cannabis Ruderalis, o planta mica, dar foarte bogata, ce provine din Siberia. Avand o rezistenta crescuta la conditiile meteo si la alti factori de stres, aceasta este una dintre primele specii care isi face aparitia intr-o zona degradata din punct de vedere al mediului, calitate de la care isi trage si numele.

Daca vrei sa achizitionezi seminte de cannabis de cea mai buna calitate, de la producatori cu renume in domeniu, viziteaza Legalizeit si plaseaza o comanda! Poti incerca mai multe branduri, ce ofera seminte dintr-o selectie genetica superioara, precum Dinafem, Greenhouse sau Dutch Passion, castigatoare a numeroase premii internationale din industria de profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.