Nu mai este nici o surpriza ca efectele realizate cu un program de calculator pot fi extrem de spectaculoase. O fotografie digitala se obtine prin fotografierea clasica a unei imagini reale si apoi prelucrarea ei, prin diverse procedee, pe calculator.
Daca doriti sa aflati mai multe si cat de complex este procesul de digitalizare al unei fotografii, intrati pe Wikipedia si cititi!
Am facut aceasta introducere pentru ca artistul prezentat astazi, Isabelle Menin, este un fost pictor convertit in adept al digitalizarii. Pana aici nimic deosebit numai ca, dupa cum vedeti mai jos, creatiile sale sunt departe de a fi obisnuite, iar digitalizarea este ridicata la rang de arta.
Isabelle Menin a cochetat cu pictura timp de zece ani, lucrand si in design grafic si ilustratie, a avut mai multe expozitii in Belgia, dupa care a hotarat ca fotografia digitala i se potriveste mai bine. Iar subiectele operelor sale sunt preponderent florale. Vartejul de culori si forme delicate te izbeste de la prima vedere. Exista atatea linii surprinzatoare si nuante atat de vii incat imaginile pot parea dureros de frumoase. Ca in vis, pur si simplu! Sau poate asa cum ne-am dori sa fie toate visele noastre.
Artista recunoaste ca iubeste posibilitatile nelimitate de creatie pe care le ofera tehnicile de digitalizare, acestea permitandu-i sa-si exploreze toate limitele imaginatiei. Rezultatele seamana cu un soi de peisaje dezordonate, asa cum le numeste creatoarea insasi. Strania complexitate a naturii si fortele incontrolabile care o domina sunt sursa de inspiratie a Isabellei Menin. Mie mi-au insuflat emotii atat de puternice, incat am hotarat ca nimic nu poate fi mai potrivit pentru fundalul blogului in aceste minunate zile de primavara.
Foarte frumoase imaginile! Deosebita descoperirea Isabellei Menin.
RăspundețiȘtergereAcest gen de arta are infinite posibilitati ce merita explorate.
Multumesc pentru culori!
Un final de saptamana placut!