Translate

duminică, 21 aprilie 2019

Ingrijirea si igiena bucala cu produse Apidava

Nu stiu cum sunteti voi, dar pe mine ma intereseaza acest subiect in cel mai inalt grad. Ca fericita "posesoare" de parodontoza si dinti ultra-sensibili, pot sa spun ca am permanent in casa diverse chestii destinate igienei bucale, de la periutele de dinti interdentare pana la apa de gura speciala.
Pe orice suferind din cauza dintilor ati intreba, veti vedea ca, la un moment dat, a fost sfatuit de stomatolog sa utilizeze astfel de produse, ba chiar sa nu se lipseasca niciodata de ele. Si chiar daca aveti (inca!) dinti sanatosi, tot vi s-a indicat sa introduceti in rutina zilnica macar o apa de gura.

De ce o apa de gura?

Hm, macar ca sa nu aveti acea respiratie urat mirositoare si e de-ajuns.
Indiferent ce explicatii stiintifice si savante gasiti pe internet, raspunsul se refera intotdeauna la necesitatea de a starpi bacteriile rele ce se dezvolta in aparatul dentar si in gat, responsabile de multe afectiuni si, cel mai important, de degradarea dintilor. Logic, de vreme ce nu putem renunta la mancare! Si chiar daca, prin absurd, nu ne-am hrani, tot am avea de-a face cu aceste pacatoase de microorganisme. Demonstratia e simpla. Renuntati la masa de seara si veti vedea ca, dimineata, la sculare, veti simti gura tot atat de incarcata.
O apa de gura sanatoasa

Nu este un paradox, taman ce povesteam despre beneficiile utilizarii zilnice. Sincer vorbind, apele de gura din comert sunt cam agresive si contin tot felul de chimicale, alcoolul fiind primul si cel mai mare dusman, studiile aratand o asociere chiar cu aparitia cancerului oral. Daca mai esti si fan al igienei bucale si o folosesti de nu stiu cate ori pe zi, si mai esti si fumator, esti expus unor riscuri mari.
Alcoolul rade tot, inclusiv bacteriile bune si usuca gura excesiv.
Apele de gura cu alcool nu pot fi utilizate de copii, nici macar de cei mai maricei, deoarece le poate da intoxicatii.
Si atunci care este solutia? O apa de gura fara alcool, evident!
Si daca sunteti cu adevarat atenti la lista de ingrediente cand cumparati ceva si va intereseaza produsele naturale, cautati o apa de gura "fara alcool, fara parabeni, fara phenoxiethanil, fara fluor, fara parfum". Stiu, sunt multe conditii, dar va dau eu un pont: apa de gura cu propolis, Aloe Vera si extract de ceai verde de la Apidava.
 
 
Eu sunt la a doua sticla din ambele produse...
Tot ce pot sa va spun este ca efectul utilizarii este imediat si atat de evident, iti simti gura cu adevarat curata, iar mirosul neplacut este anihilat chiar la o clatire mai scurta de 15-30 secunde, cum scrie pe instructiuni. Ba, nici macar nu e nevoie sa folositi un capac de 15 ml!
Apa de gura are este in ambalaj de 250 ml si are un capac gradat pentru dozare, asadar este extrem de economicoasa.
 

Un tratament local pentru infectiile cavitatii bucale

Chiar daca ati experimentat in mod pasager o infectie la nivelul gurii sau sunteti "abonati" la stomatite si gingivite, la abcese, parodontoza sau orice altceva, Apidava pune la dispozitie sprayul de gura cu propolis si menta. Ca e tot din seria "fara chimicale agresive" puteti sa cititi pe eticheta, in pozele de mai sus.
Foarte important este faptul ca acest produs actioneaza si faringian, fiind extrem de util pentru cei care fac infectii in gat sau cei la care astfel de afectiuni devin cronice. Eu ma lupt cu sinuzitele, asa ca sunt in club!
Sprayul are un parfum mai mentolat, foarte placut, este in ambalaj de 20 ml si se recomanda o utilizare de 2-3 pufuri de 6-10 ori pe zi.

Inclusiv pentru copii

Pai, este evident ca produsele nu au cum sa-i afecteze, chiar daca le "scapa" pe gat, stiti ca cei mici nu prea au rabdare cu clatirea gurii. Plus ca efectul racoritor sau usoara usturime s-ar putea sa ii distreze destul de tare. Pisca pe limba si ai senzatia ca extractele din plantele iti explodeaza in gura. Exista in compozitia apei de gura si ulei de eucalipt, daca va intrebati de unde vine aroma acesteia.

Una peste alta, va marturisesc ca, la un moment dat, vazand eu cat de blanda este apa de gura, am folosit-o si altfel. In tratarea porcusorului meu de Guineea, care avea ceva paraziti specifici, se scarpina de mama focului si ii cam cadea blanita deoarece facuse un soi de matreata, exact ca la oameni. Dupa deparazitare si tratament cu antibiotic, Fifilina mea ramasese cu o portiune cheala pe spinare si cu o rana mica, dar care nu se inchidea. Asa ca am facut urmatoarele: in fiecare seara am tamponat-o cu apa de gura cu propolis, am insistat, spaland locul pret de cateva minute. Dupa ce se usca o ungeam cu o alifie cu oxid de zinc. Tin sa va spun ca rana s-a inchis si blana i-a crescut la loc. Ceea ce era de demonstrat pentru efectul de dezinfectare al produsului facut de Apidava.
Vi-l recomand cu mare, mare incredere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.