Translate

joi, 23 mai 2019

Foloseste bicicleta magnetica la adevaratul potential! Iata un program prin care poti slabi foarte rapid!


Activitatile sportive desfasurate frecvent in aer liber, acasa ori la sala de fitness, aduc beneficii deosebite atat trupului, cat si mintii, iar printre obiectivele pe care le poti “bifa” cu ajutorul acestora se numara si “arderea” catorva kilograme in exces, tonifierea musculaturii sau dezvoltarea acesteia. In cazul in care ai un scop precis pentru care te antrenezi zilnic, atunci va fi nevoie sa completezi antrenamentele pe care le desfasori pe bicicleta magnetica cu o dieta echilibrata si cu un stil de viata sanatos, care sa-ti permita sa te odihnesti cat trebuie.

Deoarece slabitul este cel mai puternic motiv pentru care alegem sa exersam pe aparate fitness precum banda de alergare, banca de abdomene sau bicicleta magnetica, strategia noastra va trebui sa vizeze crearea unui deficit de calorii (arderea zilnica a unui numar mai mare de calorii decat cel pe care il introducem in corp). Acest lucru ne va determina sa consumam anumite alimente, in general in portii mai mici.

Pentru eliminarea rapida a tesutului adipos, dezvoltarea musculaturii, scaderea in greutate sau oricare alt obiectiv fitness, sunt necesare mai multe actiuni. Astfel, va trebui sa iti reevaluezi obiceiurile alimentare si stilul de viata, pentru a putea vedea o schimbare importanta in aspectul corpului.

Factorii genetici, calitatea somnului, nivelul de stres cu care te confrunti zilnic, starea generala de sanatate si eventualele tratamente medicamentoase administrate sunt numai cateva aspecte care pot influenta parcursul catre obiectivele sportive pe care ti le propui. De asemenea, programul de antrenamente pe bicicleta magnetica va trebui sa fie variat si solicitant, incluzand atat exercitii cardiovasculare, cat si antrenamente de forta, pentru a atinge rezultatele pe care le doresti.

In general, arderea caloriilor este direct proportionala cu efortul depus, scop pentru care in randurile urmatoare vei descoperi un exercitiu inovativ pe bicicleta magnetica, conceput de un vestit antrenor de fitness din Statele Unite. Programul este bazat pe monitorizarea ritmului cardiac, pentru a te asigura ca depui efortul corespunzator obiectivului pe care l-ai ales.

Andrew Kalley, fondatorul Kalley Fitness, personal trainer si antrenor de triatlon din New York, este de parere ca nu trebuie sa “iti dai duhul” in sala zilnic pentru a-ti perfectiona corpul. “Da, HIIT este un exemplu de antrenament eficace, insa nu trebuie realizat exclusiv”, spune el. Daca urmaresti arderea grasimilor prin exercitii pe bicicleta magnetica, el recomanda combinarea intervalelor de intensitate cu exercitii moderate. “Este o ardere mai lenta si dureaza pana sa conditionam corpul sa arda acele grasimi”, explica Andrew Kalley. Bineinteles, exercitiile trebuie realizate cu regularitate, astfel incat Kalley recomanda un minimum de 3 antrenamente cardio pe bicicleta magnetica in fiecare saptamana.

Pentru acest tip de program de exercitii, vei avea nevoie de un dispozitiv de masurare a ritmului cardiac. Conform recomandarilor lui Kalley, programul de 3 zile de antrenament pe bicicleta magnetica, accesibil incepatorilor, consta in doua zile de antrenament sustinut (mentinerea ritmului cardiac la 60-70% din maximum timp de 45-90 de minute) plus exercitiul descris mai jos (nu uita sa respecti perioadele de incalzire si, respectiv, revenire dupa efort).

Fiindca aceste antrenamente sunt potrivite atat incepatorilor, cat si persoanelor obisnuite cu efortul intens, gradul de rezistenta la pedalare la care trebuie sa setezi bicicleta magnetica depinde numai de forma ta fizica actuala, fapt valabil si pentru viteza de pedalare necesara elevarii ritmului cardiac. Cu toate acestea, antrenorul care a conceput aceasta rutina recomanda alegerea unei rezistente mari si a unei viteze de pedalare moderate ori folosirea unei rezistente moderate spre mare si a unui ritm de pedalare rapid. Iata si exercitiul despre care ai citit mai sus:

- 1 minut: pedaleaza la 76-85% din RCM (ritmul cardiac maxim);
- 2 minute: recuperare pedaland la 60% din RCM;
- Repeta de 6 ori.

Inca se dezbat metodele cele mai precise de a masura varful ritmului cardiac la femei, insa multe studii sunt de acord cu urmatoarea metoda: poti sa scazi varsta pe care o ai din 220. Folosind acest rezultat ca referinta, vei putea calcula valorile aproximative pe care vrei sa le mentii (60%, 76-85%) in timpul pedalarii la bicicleta magnetica.

Daca ai hotarat ca este momentul sa iti schimbi viata prin sport, alege modelul de bicicleta magnetica potrivit nevoilor si stilului tau, din gama variata de aparate fitness si echipament sportiv oferita de Sport-Mag.ro! Intra acum si bucura-te de livrare rapida la sute de produse!

2 comentarii:

  1. adaduc beneficii, mai greu sa te apuci :)
    eu merg pe jos mult, macar atata lucru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam informatiile acestea despre ritmul cardiac, acel calcul si exercitiile facute la o anumita intensitate. Cand ma urcam pe bicicleta soacra-mii eram atenta cel mai mult la miscarea picioarelor si la cat timp aparea durerea ca sa pot depasi acel prag urmatoarea data. Acasa nu prea avem spatiu de o bicicleta, mi-as dori. Am urmarit una pliabila dar nici aleia nu i-am gasit un loc...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.