Translate

sâmbătă, 25 mai 2019

Iata cele mai importante 3 aspecte in alegerea unei lustre pentru living!


Fie din surse naturale sau artificiale, iluminatul joaca un rol deosebit de important in fiecare locuinta. Pe langa siguranta si functionalitate, iluminatul contribuie decisiv si la infrumusetarea fiecarei incaperi, prin asigurarea atmosferei potrivite activitatilor pe care le intreprinzi, insa efectul ideal in ceea ce priveste designul interior poate fi obtinut numai daca alegi si amplasezi corect corpurile de iluminat.

Cu toate ca micile detalii pot fi la fel de importante precum iluminatul general, atunci cand avem in vedere factorul estetic, candelabrele si lustrele din camera de zi sunt, in cele mai multe locuinte, piesele care contribuie cel mai mult la intregirea "peisajului" si definitivarea stilului de amenajare. Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza vei putea descoperi cateva detalii care se vor dovedi esentiale in alegerea celei mai potrivite lustre pentru camera de zi a casei sau apartamentului tau.

Dimensiunile

Exact cum iti alegi pantofii potriviti in functie de masura, asa trebuie sa alegi, din multitudinea de lustre, un model care este dimensionat perfect pentru incaperea in care urmeaza sa il montezi. Astfel, trebuie sa tii cont atat de suprafata camerei tale de zi, cat si de inaltimea tavanului, pentru a determina care este dimensiunea potrivita a lustrei. Dat fiind faptul ca aceste corpuri sunt concepute pentru a asigura iluminatul general, trebuie sa iei in calcul amplasarea lustrei cat mai aproape de centrul camerei, iar dimensiunile si caracteristicile modelului ales ar trebui sa fie suficiente pentru a oferi lumina pe intreaga suprafata a podelei.

Inaltimea tavanului este la fel de importanta, astfel incat va trebui sa faci alegerea in functie de spatiul care va ramane liber intre capatul de jos al lustrei si podea. Corpul de iluminat nu trebuie niciodata sa te incomodeze in deplasarea prin camera sau sau sa te puna in pericolul de a-l lovi cu capul. Pentru a nu crea un aspect "inghesuit" in livingul tau, regula generala referitoare la dimensiunea lustrei este urmatoarea: orice punct extrem al lustrei nu trebuie sa se apropie la mai mult de 80 de centimetri de alta suprafata, fie aceasta perete sau piesa de mobilier.

Culoarea si intensitatea luminii

Atmosfera si activitatile desfasurate in camera de zi pot fi influentate foarte mult si de culoarea luminii pe care o alegi. Daca lumina rece este indicata pentru incaperi precum baie, bucatarie sau dressing, cele doua variante ramase pot fi folosite cu succes in living: lumina calda si cea naturala. Diferenta dintre cele doua consta in atmosfera pe care o asigura, lumina calda fiind responsabila pentru frumusetea serilor de relaxare petrecute in familie.

Stilul

Designul de produs este alt aspect deosebit de important pentru corpul principal de iluminat din camera de zi a locuintei tale. Pentru a fi sigur ca vei gasi potrivirea perfecta, respecta regulile de design pe care le-ai avut in vedere atunci cand ai decorat camera. Astfel, daca ai ales un stil modern, retro, minimalist, industrial sau organic, asigura-te ca designul lustrei nu face nota discordanta.

Fie ca te orientezi numai in functie de aspect, fie ca vrei sa obtii functionalitatea maxima, un detaliu deosebit de important pe care va trebui sa il verifici la achizitionarea oricarei lustre este garantia. Un produs de calitate si un magazin de incredere iti vor oferi intotdeauna o garantie de cel putin 24 de luni, astfel incat sa poti evita surprizele neplacute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.