Translate

duminică, 26 mai 2013

Din perlele copilului

Ne-am dus pana in centru sa vedem ce a mai ramas de vazut din Zilele Orasului Ploiesti. E o vreme capricioasa, am dezbracat si imbracat toalele de vreo trei ori. De la targul de haleala din Parcul Foamei am luat doar o sticluta mica, mica, mica de sirop de macese, pe care am dat 10 lei. O sticluta mai mica nici nu s-ar fi gasit, poate una de oja. Cred ca siropul era in varianta travel-size ca sa coste rezonabil. In plus fiu-meu a degustat niste serbet, ca doamna vanzatoare era amabila. In loc sa cumpar niste branza cum era cazul, am luat o sabie ninja de la ardeleanul cu chestii de lemn si presuri. Oricum, sabia a costat infinit mai putin decat branza, o s-o mancam la cina! La cererea telespectatorilor am esuat lamentabil in McDonald's unde am ingurgitat fast-food de vita si pui. Fiu-meu crede ca puiul are chimicale in el deoarece este condimentat si mi l-a cedat cu multa amabilitate. Am incercat sa-i explic ca nici vita nu e mai breaza, dar n-ai cu cine te-ntelege! Am plecat ghiftuiti. Cu gatul partial intepenit din cauza inghetatei. Micul tocator de bani a incercat sa ma tarasca la expozitia de carti din centru unde cica vazuse o carte cu dinozauri. Lume multa si o doamna oracaia la microfon, facand gargara cu creierii nostri. Pardon. Dupa un moment m-am prins ca e o scriitoare/traducatoare care isi lansa ceva. Nu inteleg de ce avea nevoie de statia de amplificare ca tot poporul spectator era la un metru distanta...N-am avut puterea sa ma concentrez, sa prind firul cuvantarii, ca era prea mult zgomot, iar odrasla incerca sa ma fraiereasca sa dau 15 lei pe o carte de colorat. Ca un parinte denaturat ce sunt, am refuzat sa-i iau cartea, mai ales ca are un vraf de atlase cu dinozauri acasa. Asadar ne-am evaporat din sanul amatorilor de lectura fara sa fi cumparat ceva. Cartile erau scumpe, m-as fi asteptat sa faca si comerciantii un rabat cum se intampla pe la expozitii. La trecerea de pietoni prindem culoarea rosie odata cu o pala de vant salbatica ce-mi zboara fusta de jos in sus. De-abia am timp sa prind faldurile. Vantul sufla cu incapatanare iar eu am si hainele si plasa in brate, nu stiu cum sa ma tin de fusta! Fiu-meu se agata si el dintr-o parte. Nu inteleg ce vrea sa faca. Simt cum fusta aluneca usor, dar sigur pe solduri.
" Stai linistita ca iti tin eu fusta" striga el de se aude de partea ailalta a trecerii.
" Ce faci?!" racnesc si eu, simtind ca sunt pe punctul sa raman fara fusta.
" Barbatii trebuie sa fie gentelmeni cu fata"
Noroc ca s-a oprit vantul altfel cine stie unde am fi ajuns cu amabilitatea asta.
 
Daca aveti o fata cuminte si cocheta, moxie e alegerea perfecta pentru un mic cadou, dar va recomand si seria my little pony , nici o mica printesa nu rezista la asa ceva.

8 comentarii:

  1. Nu ştiam că ardelenii s-au reprofilat pe săbii ninja :))
    Te-ai transformat într-o diva a la Marilyn Monroe cu fusta luată de vânt. Puştiulică ar fi trebuit mai bine să te fotografieze, nu să tragă de poale :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ardelenii vin si cu jucarii, avea domnul in cauza si mobilier de jucarie tare frumos, mai ales pentru fetite.

      Ștergere
  2. :))))))) adorabil! ai alaturi un "barbat" cu comportări alese, ireproșabile, cu caracter distins. Este un adevarat genleman!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!!!! :))))) am patit ceva asemanator cu ani in urma! aveam o fusta de matase, pe care o asortasem cu o ie, era vara, soare, frumos! am iesit sa ne plimbam prin oras, cu orele, pana a venit inserarea peste noi! si vantul....care sufla din toate partile! cumparasem un tort pe care-l duceam eu, victorioasa! si ma trezesc ca se face racoare pe ici-colo! :))))))strig " ajutor-ajutor" catre Ubi care evident a salvat situatia: a stat lipit de mine, in spatele meu si am mers asa acasa.....ca pinguinii :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a amuzat teribil expresia..micul tocator de bani. Am si eu unul acasa si te inteleg perfect. Al meu e la faza biuri..adica masini, de fapt tot ce are roti, insa cine stie curand trecem la nija, pusti, etc, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa-l tii departe de reclamele de la tv cu jucarii, altfel nu te vad bine.

      Ștergere
  5. Ce drăguț! Ați avut o zi plină de evenimente!
    Puștiul tău este super: săbii ninja, dinozauri, are grijă ce mănâncă șimai este și un gentleman perfect. Ce îți poți dori mai mult?! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))) pustiul tau e teribil.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.