Translate

joi, 4 septembrie 2014

Fotografia ca o poezie

Deoarece imi plac foarte, foarte mult caii, inca de cand eram copil, ba chiar dezvoltasem o oarecare fixatie pe vremea aceea, era imposibil sa nu-mi sara in ochi pe fb fotografiile unui artist deosebit, Tamara Gooch. De fapt am dat like pe fb unui numar de conturi legate de cresterea cailor, ca sa ma pot delecta in fiecare zi cu noi imagini ale splendidelor animale.
Tamara Gooch este cu totul si cu totul speciala. Surprinde caii in posturi minunate, in lucrari uneori alb-negru, uneori amuzante, dar intotdeauna poetice. Unele imagini sunt doar parti ale corpului acestor animale, amanunte pe care nu ai cum sa le vezi intr-o fotografie obisnuita, de ansamblu. Site-ul artistei il gasiti AICI , veti vedea ca subiecte in fotografiile sale sunt si cowboys, si peisaje din Vestul american, si indieni, si cai salbatici. Ma gandesc cateodata cat efort implica surprinderea unui cadru atat de frumos. Cred ca nici nu ne dam seama. Oamenii acestia nu numai ca stapanesc o arta, dar depun un efort fizic constant. Sunt profesionisti, deci pleaca in cautarea subiectelor, nu pozeaza la nimereala, in timpul unei excursii de duminica. Se deplaseaza pe distante lungi, pierd zile intregi in cautarea subiectelor. Totul ca sa obtina un strop de poezie!


4 comentarii:

  1. Sunt superbi, cred ca sunt toti de rasa, parca sunt desprinsi dintr-o poveste cu zane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din ce am citit eu pe site sunt cai de rasa crescuti prin diverse ferme, iar unii sunt cai salbatici pozati in preeria americana.

      Ștergere
  2. Crede-ma ca am un unchi care creste cai de rasa, pe langa ca se mandreste cu ei si sunt frumosi de numa, asa ca si astia, creatii ale lui Doamne Doamne, foarte tari, frumoase si destepte, mai face si bani cu ele, ca le duce la monta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare frumosi mai sunt caii! Pe langa caini si ei sunt preferatii mei.:)
    Imaginile surprinse sunt deosebite!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.