Translate

miercuri, 3 septembrie 2014

Unde dai si ce mai crapa!

Zilele trecute luasem cu mine la serviciu un pachet de servetele umede din acelea demachiante. Le avusesem prin vacanta, inutil deoarece nu demachiasem nimic, in cel mai bun caz nisipul din ochi. Si cum nu voiam sa se usuce in pachet si sa le arunc, m-am gandit sa mai sterg biroul de petele de cafea. Zis si facut. Intr-o dimineata m-am pus pe treaba. Si vazand eu ce eficiente sunt servetelele pe mobila, mi-a venit ideea sa incerc si pe monitor si pe tastatura calculatorului. Vaaaiiii, a fost cea mai stralucita inspiratie pe care am avut-o in ultimul timp. Va jur ca am albit calculiciul, asa cum nu cred ca mai fusese de ani de zile. Arata ca nou! Am scos jegul de pe tastatura, jeg care nu iesise cu nici un fel de solutie si nici cu spirt, si am curatat luna spatiul dintre taste, acela care este foarte greu de curatat.
Ei, in acest moment am inceput sa ma intreb ce naiba are solutia de pe servetele in compozitie, ca doar e demachianta, adicatelea trebuie sa fie blanduta cu tenul nostru. Pe pachet scrie chiar ca servetelele sunt pentru pielea sensibila si nu contin ingrediente anapoda. Cineva m-a lamurit ca glicerina si compusii cu glicol au efectul asta fulminant. Partea interesanta este ca, dupa uscare, tastatura sau biroul n-au ramas lipicioase. Concluzia? Servetelele demachiante sunt perfecte pentru curatarea suprafetelor.

 In alta ordine de idei, astazi am aflat ca Wikipedia Romania a deschis de pe 01.09 inscrierea pentru competitia de fotografie si articole dedicata monumentelor istorice, amanunte AICI .
Concursul Wiki Loves Monuments este la a patra editie, se desfasoara la nivel international si urmareste nobilul scop de a completa baza de date a enciclopediei online cu fotografii si articole despre monumentele istorice. Jurizarea se face la nivelul fiecarei tari, se dau premii pe plan national, iar finalistii merg in etapa internationala.
Anul trecut au fost 5000 de foto in concursul national, nu trebuie insa sa va descurajati, puteti inscrie mai multe poze fiecare, poze care va apartin bineinteles, nu copiate de pe net.
In acest an premiile la sectiunea de fotografie sunt generoase:
1000 lei – locul 1
750 lei – locul 2
500 lei – locurile 3 – 5
200 lei – locurile 6 – 10

La concursul de articole exista doua sectiuni, fiecare premiata cu 250 lei. Trebuie sa cititi cu rabdare indicatiile de pe site, inscrierea are cateva conditii, nu sunt greu de indeplinit, eu zic ca merita efortul daca aveti o fotografie cu adevarat reusita.
ATENTIE! Nu orice fotografie, cu ruine sa zicem, poate participa la concurs. Este necesar ca lucrarea sa surprinda un monument istoric DECLARAT OFICIAL, motiv pentru care trebuie sa accesati intai lista pusa la dispozitie de site, sa vedeti care sunt monumentele inscrise acolo, sa copiati codul monumentului deoarece acesta va este cerut in formularul de inscriere. Pare complicat, dar merge repede.
Oricum, puteti vizualiza galeriile castigatorilor din anii trecuti pentru a compara calitatea lucrarilor. Aveti timp cu inscrierea pana pe 30.09. Eu mi-am facut cont (este obligatoriu) si am incarcat deja o poza. Daca va intereseaza acest gen de competitii, aceasta este ocazia sa actionati. Succes!

6 comentarii:

  1. Stiam de servetele,pentru ca le folosesc numai in scopuri dinastea,ca nu ma mai machez demult.Acum am descoperit si altele de mobila si alte chestii. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cred ca se stia chestia, dar eu ca de obicei aflu dupa o juma' de an stirea...

      Ștergere
  2. Ce fain ! Si eu imi sterg tastatura la laptop tot cu servetele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Vezi sa nu-i spui consoartei ca eu te-am invatat sa-i consumi servetelele demachiante, in caz ca foloseste...

      Ștergere
  4. Asa mi-am curatat si eu biroul. ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.