Translate

miercuri, 24 februarie 2016

Random - sugestii de cadouri

Da, am vazut ca prin blogosfera se poarta chestia asta cu "random", adica faci un articol la izbeala cu maruntisurile aflate/culese in ultimul timp pentru ca din fiecare in parte n-ai putea stoarce un post intreg. Asa ca...random si eu.
Ieri eram printr-un orasel din judet, Valenii de Munte se numeste el, o asezare cocheta situata pe drumul spre statiunea Cheia si spre Brasov pentru cei care prefera aceasta varianta in locul celei de pe Valea Prahovei. Am profitat de vremea splendida, mai calda decat in Ploiesti, si am bantuit centrul, luand magazinele la rand. La un moment dat ochesc o firma pe care scria "bijuterie" si cum nu-mi ajung bijuteriile de-acasa, din Ploiesti, nu puteam sa ratez ocazia. Ocazia de a cheltui putin cum s-a dovedit ulterior. Dragile mele (aici ma adresez femeilor, ca barbatii nu inteleg chestiile astea de shopping), am intrat intr-o dugheana cat bucataria mea de mare, cu doua vitrine si rafturi ticsite de suporturi pentru bijuterii. Argint in cea mai mare parte, dar si ceva aur. Cu ochiul meu de vultur am observat imediat ca bijuteriile pareau mai vechi, patinate, iar modelele erau mai deosebite.
Imi cobor privirea pe vitrina si vad in mijloc doua cutii/tavi maricele cu (efectiv) doua mormane de bijuterii aruncate claie peste gramada. In primul moment am zis ca sunt resturi pentru cine vrea sa cumpere argint. Domnisoara mi-a scos tavile sub nas si astfel am aflat ca dadusem peste raiul iubitorilor de argintarie. Magazinul este de fapt un second-hand (exact cum ati citit) de bijuterii. Cumpara de la oameni argintul, dar nu il trimit la retopit ci, daca este in buna stare, il repun in vanzare, 6 lei/gramul indiferent de model.


Frumusetea nu este pretul ci faptul ca ai sansa sa vezi modele deosebite, in fond unele bijuterii sunt mai vechi sau aduse din strainatate, ce a avut lumea prin casa.
Am scobit in tavile alea o jumatate de ora si am plecat cu ce se vede mai jos, doua pandantive si un inel. Pandantivul oval este aurit pe margine, iar cel mare (este chiar mare!) reprezinta o femeie goala (pusca) cu aripi de libelula.

Pentru cei care sunt din Prahova sau tranziteaza acest orasel in drum spre munte, magazinasul este chiar la strada principala, la parterul blocului, cam pe langa un magazin de patiserie.

Urmatoarele bijuterii achizitionate au fost handmade, dintr-acelea din margelute marunte folosite si la broderii. Daca nu ati stiut, se poarta in continuare boho-chicul, asa ca vor fi grozave la vara, in combinatie cu argintaria. Doamna care le face da dovada de o rabdare extraordinara (este mai in varsta!), in poza se vad o bratara lata si doua coliere innodate care pot fi reglate in functie de dorinta. Asadar, daca aveti persoane apropiate care poarta asa ceva, va fi mult mai placut sa le daruiti o bijuterie din margele decat un martisor oarecare cum ar fi o tinichea chinezeasca.

Daca vreti un cadou de suflet, personalizat, vizitati site-ul celor de la cudiligenta.ro, o initiativa de a reinvia scrisorile romantice si cartile-cadou de poezii. Despre cum pot fi personalizate aceste cadouri aflati pe site. Este o idee inedita destinata celor care vor sa arate ca le pasa.
Daca sunteti mai glumeti cu partenerul, uitati-va pe uaiuai.ro, site-ul cu tricouri "moldovinesti", eu am ras cu hohote citind mesajele in limba dulce pe care o stim cu totii. Sunt asa de moldovenesti incat le intelegi numai daca pronunti cu voce tare. Tot site-ul este scris in dialect, asa ca va veti distra pe cinste.
"Toati modelili di tricouri, hanoraci ș șepci au garanția ochilor beliț - n-ai cum sî treși neobservat purtând UăiUăi".



3 comentarii:

  1. Deci mersi pt uaiuai! :) in vacanta dam atacul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos este pandantivul ala mare...foarte tare magazinul...ce as mai fi scormonit si eu...celalalt pandantiv imi aminteste de unul pe care il avea mama si ma jucam eu cu el cand eram mica.
    Mesajele de pe tricouri sunt super haioase :))

    RăspundețiȘtergere
  3. am fost de multe ori in Valenii de munte, cand statea matusa mea in Ploiesti :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.