Translate

vineri, 19 februarie 2016

Ineptiile zilei - wattpad?

Wattpad.com este locul unde poti sa scrii daca te chinuie talentul. Nu neaparat si daca esti talentat.
Intri pe site, iti faci cont si poti citi "productiile" altora sau poti posta tu romane-fluviu. Bineinteles ca alegi limba. Daca vrei romanasi, alegi limba corespunzatoare, desi uneori scriitorii in cauza nu poti fi numiti romani. De ce? Va spun imediat...
Am ajuns pe Wattpad de pe un blog care recomanda niste persoane "nepublicate" inca, dar care se manifestau pe cale virtuala. N-am citit recomandarile, m-am dus direct la sectiunea SF. Da, poti sa optezi pentru genul pe care vrei sa il lecturezi. Am vrut sa vad si eu ce idei misuna prin creierele autorilor in devenire.

Dupa prima pagina radeam asa de tare incat am facut spasme pe laringe. Mi-am zis ca l-am nimerit eu pe cel mai prostut din categorie si am trecut la urmatorul candidat. A fost mai bun decat orice sitcom american. Ma dadusem cu capul de birou si ramasesem cu gura pana la urechi ca nu-si mai revenise musculatura. Na, ghinion, din treizeci gasesc eu unul decent. Pe naiba! Am continuat sa citesc si sa rad cu atata pofta incat vreo jumatate de ora am uitat ca exista restul lumii cu toate dramele de rigoare.
Fratilor, a fost cea mai lunga si satisfacatoare repriza de ras sanatos, intentionez sa revin pe site cu proxima ocazie ca sa-mi clatesc un pic energiile negative de peste zi.
Dupa ce mi-am revenit din criza de veselie, am pornit sa cuget. Va rog sa ma credeti ca nu naivitatea subiectelor ma facuse sa rad, ba dimpotriva, unele nu erau rele deloc. Dar "autorii" fac atatea greseli gramaticale si frazeaza atat de prost, experimenteaza figuri de stil atat de stangace incat este imposibil sa ramai serios. Dragii de ei! Am vaga impresie ca unii sunt extrem de tineri, prea des folosesc ca fundal de actiune scoala. Asa ca mi-am zis: la urma urmei, decat sa bata berbunca pe strada, mai bine stau si exerseaza literatura si focurile creatiei. Nenorocirea este ca greselile sunt elementare si e de rau daca au ajuns la majorat fara sa si le corecteze, degeaba se viseaza scriitori.
Dar continui sa cred ca prin gramada de amatori trebuie sa dau si peste diamantul neslefuit.

2 comentarii:

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.