Translate

luni, 8 februarie 2016

Matreata-tratamente homemade

Ca tot intreba cineva pe fb de o metoda eficienta de combatut matreata (atentie, poate fi si de la scalp uscat si de la unul gras)...iata cateva sfaturi si in imagini:
Suc de lamaie masat pe scalp, eventual amestecat intai cu miere...
Aspirina- pisati bine doua pastile si amestecati-o cu samponul folosit la o spalare, lasati pe par  1-2 minute, clatiti si samponati-va normal.


Ulei din arbore de ceai (tee tree oil)- se face o mixtura din o lingurita de ulei vegetal obisnuit si 2-3 picaturi de tee tree oil care se unge pe cap sau se foloseste amestecat in proportie de 5% cu samponul.


Bicarbonat de sodiu alimentar - va udati parul, apoi masati o mana de bicarbonat pe scalp sau il adaugati la sampon.


Apa de gura, da, aceea pentru igiena dentara, conditia este sa contina alcool si daca se poate sa fie marca Listerine - se clateste scalpul cu o solutie formata din o parte apa de gura la noua parti apa, apoi se aplica un balsam de par obisnuit.


Banane si otet- se striveste o banana cu furculita si se adauga doua cesti de otet, se pune mixtura pe par, se lasa 15-20 de minute, se clateste.


Usturoi - se striveste ca un mujdei si se maseaza pe scalp. Pentru a evita mirosul, se recomanda amestecarea cu miere si folosirea inainte de a spala parul.



3 comentarii:

  1. Bicarbonat, ulei din arbore de ceai sau pur si simplu masca cu ulei de cocos pentru multe ore mie mi-au fost de ajutor, in schimb usturoi, zeama de lamaie nu as incerca, ma tem sa nu-mi irite scalpul.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Tratamentul ăla cu usturoi îmi pare benefic aplicat doamnelor! Mai alungă şi.. gândurile negre! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. A... unele îmi par ok.
    Sincer, altele îmi par agresive pentru pielea scalpului care deja suferă de o dermatită seboreică, pentru că de fapt asta e.
    Nu e ușor s-o combați pentru că ideea e să o tratezi, pe termen lung...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.