Translate

sâmbătă, 20 februarie 2016

Ponturi de profesionist intr-ale tenului

Fiind eu in deriva pe site-urile si blogurile de prin alte parti ca da, am sanse sa gasesc mult mai multe informatii decat pe la noi, am descoperit o doamna, Aida Bicaj din New York (stiu, numele ei nu suna deloc americaneste, mai degraba pe romaneste), care face tratamente cosmetice din cate inteleg. Nu, n-am de gand sa bat drumul la New York si nici n-am bani de tratamente nici daca ar fi cabinet la parterul blocului meu, dar specialistul in cauza da niste ponturi pentru o piele sanatoasa.
Iata!

1. Nu toate serumurile sunt la fel, asadar nu trebuie aplicate la fel.
Recunosc, la mine toate sunt la fel, adica destul de interesante si de bune pentru mine, dar se pare ca ma insel. Exista serumuri pe baza de apa si serumuri pe baza de uleiuri. Cele pe baza de apa se aplica inainte de crema de fata si sunt foarte importante deoarece hranesc straturile profunde ale pielii, ele avand molecule foarte mici ce penetreaza cu usurinta. Ei, serumurile pe baza de uleiuri au molecule mari si se aplica dupa hidratarea cu o crema, avand rolul tocmai de a mentine aceasta hidratare pe toata durata zilei.
2.Nu folositi crema de ochi noaptea!!!
Am pus trei semne de exclamare deoarece asta este o lovitura sub centura. Habar n-aveam! Mie mi se parea logic sa aplic o crema de ochi noaptea tocmai pentru a avea timp sa actioneze. Se pare insa, si are oarecare noima, ca noaptea retentia de apa este mai intensa, asa ca dand cu o crema hidratanta sub ochi, ai sanse sa te trezesti cu niscai pungi dimineata. Trebuie sa aplici foarte putina crema dimineata si sa ai grija sa o masezi bine in jurul ochilor. Ma lasi?!
3. Mai putine lactate!
Asta e de rau deoarece eu sunt fan lactate. Dar se pare ca sebumul in exces, cosurile inchistate, petele sau roseata isi au originea si in consumul excesiv de lactate. Ok, le reducem si pe-astea, desi am descoperit de curand o branza de capra mmmm, minunata, o mananci ca porcul vorba aia...Desi pute corespunzator, dar sa nu deviem de la subiect.
4. Nu exista "nu am timp".
Se refera la faptul ca multe femei sar peste rutina de curatare a tenului. Intr-adevar, gesturile de baza nu-ti iau mai mult de 5 minute, daca ai timp sa te speli pe dinti nu ai scuze ca nu-ti gasesti 5 minute pentru fata.

Aida Bicaj recomanda produsele Biologique Recherche pentru tratamente de exceptie. Stati linistiti ca nu cred ca au "penetrat" piata noastra de profil, SUA e prea departe din multe puncte de vedere. Dar asta nu m-a impiedicat sa frunzaresc site-ul si sa visez la o lotiune P50 cu extract de usturoi, acid salicilic, plancton si alte chestii, un produs complex care exfoliaza, hidrateaza si echilibreaza pH-ul in acelasi timp.
Sa fie la ei acolo!

4 comentarii:

  1. Cu crema de ochi chiar ca lovitura sub centura!
    Eu stiam ca in lunile reci nu se folosesc cremele pe baza de apa pt ca dupa aplicare,daca iesi afaa,ingheata apa si fac mai mult rau. Se folosesc in schimb vara. Cele pe baza de ulei sunt de baza acum cand frigul e la putere.
    Acum naa...stiu ei expertii ce stiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, uite ca nici de asta nu tineam cont, va trebui sa-mi revizuiesc alegerile.

      Ștergere
  2. Mi-a placut tare mult articolul.Interesante ponturi.Nu prea ma dau seara cu creme destinate conturului ochiului dar e bine de stiut ca ar trebui sa schimb momentul zilei pentru acest obicei.
    Rutina de curatare a tenului la mine e sfanta mai ales ca ma machiez aproape zilnic dar si pentru impuritatile care se depun.Uneori ma sperii ce mizerie vad ca ia pe discheta.Nu suport sa ma culc cu tus,rimel,farduri pe la ochi pt ca a doua zi ma trezesc cu ochii rosii si ma mai si ustura.Cei drept acest lucru se intampla o data,maxim de doua ori pe an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea ma maciez, mai mult ruj si ceva baton corector sau un BB Cream dar tot nu sar sub nici o forma peste curatare, pana a doua zi ma umplu de bube!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.