Translate

joi, 4 februarie 2016

Transdermal Magnesium Therapy - cea mai simpla solutie

Prescurtata TMT, terapia cu clorura de magneziu este cea mai simpla cale de a aduce un aport de magneziu pielii si de a o trata de diferite afectiuni.
Pur si simplu cumparati clorura de magneziu si amestecati aceste cristale fifty-fifty cu apa fierbinte. O agitati ca sa se dizolve si o puneti intr-un pulverizator din acela pentru stropit rufele, apoi o stropiti pe piele. Prin amestecare obtineti o solutie numita generic "ulei de magneziu".
Am gasit aceasta metoda ca indicata in tratarea dermatitei, eu cautam tratamente naturiste pentru aceasta afectiune. De fapt, voi scrie un post si despre metodele descoperite de mine, altele decat clasicele creme recomandate de medicii specialisti.

Gasiti clorura de magneziu (numita si sare nigari) pe site-ul biovita.ro, punga de 475 de grame este 15 lei. Tot de pe site aflati si ca este un produs alimentar, fiind folosit la coagularea branzei tofu de exemplu sau poate fi adaugat in cada, la baie.
In cazul pulverizarii pe piele, 8 pufuri de solutie furnizeaza cam 100 mg de magneziu. Daca simtiti intepaturi pe piele, diluati cu mai multa apa. In orice caz, este indicat sa se stea macar 20 de minute inainte de a clati pielea, astfel incat majoritatea ionilor de magneziu sa poata fi absorbiti.
Se pare ca TMT este extrem de eficient pentru combaterea crampelor musculare, cu conditia sa-l pulverizezi macar 2-3 luni, baile cu clorura de magneziu ajuta mult in cazul durerilor de spate, de asemenea poate indeparta depunerile excesului de calciu de pe oase (incheieturi), ajuta in cazul gatului intepenit, al palpitatiilor, reduce substantial problema transpiratiei excesive. Este si mai eficient daca este folosit impreuna cu sulfatul de magneziu (sarea Epsom).
In concluzie, magneziul este un macronutrient care regleaza multe dintre functiile organismului nostru, dar conteaza cat de bine se absoarbe in organism. Ni se spune sa luam suplimente cu magneziu, dar cred ca TMT este mai ieftin si da rezultate mai spectaculoase, intr-un timp mai scurt. Merita incercat.

5 comentarii:

  1. Foarte interesant. Auzisem de ulei, dar nu stiam de cristale.
    E chiar utila informatia. Multumesc mult!
    Zile frumoase si inspirate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pare derutant deoarece ulei se numeste chiar solutia de clorura dizolvata in apa.

      Ștergere
  2. Se găsesc chestii interesante la biovita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atenție însă, magneziul provoacă la unele persoane fotodermatita - un fel de alergie la lumina solară... Trebuie să fii atentă la primele zile aplicare sau ingerare. Dacă apar pete-umflături roșii și mâncărimi, fuga la medic!

    Să fii sănătoasă și frumoasă! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ca orice substanta poate da reactii alergice... De exemplu eu folosesc acum sare de Praid pe care o pun in baie, Daca insa dau direct pe piele inteapa infiorator, nu pot sa o suport mult timp.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.