Translate

sâmbătă, 26 martie 2016

Sapunuri noi, surprize placute si un atelier de creatie

Nu mai vorbisem de mult de sapunuri, dar iata ca am descoperit cateva noutati  si chiar merita povestit despre ele.
I-as putea zice surpriza anului in materie de sapuneala pentru ca ma indoiesc sa descopar prea curand ceva mai bun, este vorba despre produsele All Nature Herbs&Oils.

Exista o intreaga gama de ingrijire corporala, eu am gasit-o intr-unul din supermarketurile ploiestene, m-au atras mai ales ambalajele romantice, colorate. Am stat un pic la indoiala, uitandu-ma la geluri de dus si sampoane, dar atractia fata de sapun a fost mai puternica, erau multe combinatii, am ales doua: miere&flori de tei si iasomie&ceai alb. Au 100 gr., au costat vreo 7 lei fiecare si sunt produse de o firma bulgareasca, Ficosota Ltd. Smecher bulgarii! De ce? Pentru ca sunt maestrii ai parfumurilor.
Cand am desfacut sapunul cu flori de tei si l-am pus in savoniera am avut senzatia ca ma plimb pe sub coroanele inflorite ale arborilor in cauza. Nu cred ca am mai intalnit la vreun produs de ingrijire un astfel de parfum accentuat de tei. Nu este un parfum usor de fixat in produse. Mi-a mirosit baia zile intregi, uneori nici nu-mi aminteam de unde provin adierile florale. Sapunul continua sa miroasa puternic si dupa ce il folosesti, desi se mai estompeaza pe parcurs, dar parfumul persista si pe maini mai mult timp. Aceste sapunuri contin glicerina, si nu au silicon, parabeni, parafine, PEG si EO. Astept cu interes sa vad cum miroase cel cu iasomie.

Pentru corp am descoperit sapunurile exfoliante de la Refan, ia ghiciti, tot bugaresti! Se pare ca vecinii nostri stiu ceva mai multe despre rasfatul de seara. Sapunurile sunt exfoliante deoarece sunt lipite, sudate de un burete gros, aspru ca un glaspapir, dar tare placut la utilizare. Aproape am consumat unul cu parfum de fructe exotice si mai am cu trandafir marocan. Dupa cum se vede in poza, grosimea propriu-zisa a sapunului este de vreo doi centimetri, restul fiind buretele. Face spuma abundenta, este cu glicerina si costa 10 lei in magazinul Refan din care eu am una bucata chiar langa bloc. Daca esti reprezentat le iei cu 7 lei. Au 27 de arome in oferta, le vedeti pe site-ul lor.


Ultima surpriza mi-a parvenit astazi. Ai mei, plimbareti de fel, au batut drumul in Shopping Center si s-au intors cu un sapun impaslit. De fapt, in mall-ul ploiestean se deruleaza diverse activitati pentru copii, asa ca pustiul a participat la un atelier de invelit sapun in lana, ca sa descriu mai exact operatiunea.
Se foloseste lana impaslita de diverse culori pentru decorarea unui sapun, ideal este sa fie unul cat mai natural. Se pune sapunul in gramajoara de fire, se strang acestea in jur, se baga ghemotocul intr-un ciorap si se leaga strans, se scufunda in apa si se modeleaza lana in jurul sapunului, va dati seama ca face spuma si asta tine firele laolalta. La ce foloseste? Ei bine, pentru exfoliere usoara dar, daca va amintiti, lana contine lanolina, asa ca are loc si o ungere a pielii. La final, peste mirosul sapunului se adauga si mirosul mai putin placut de lana uda, dar este o gaselnita interesanta. Sunt curioasa cat rezista invelisul de fire. Nu-mi dau seama daca nu cumva poate sa apara mucegai in pasla aceea. Pe masura ce te speli, spuma razbeste printre fire, cam asta ar fi principiul de "functionare".
Si acum, daca va atrag sapunurile colorate, trebuie sa va semnalez existenta unor magazine online dedicate exclusiv sapunului:
Savonnerie.ro ofera sapun natural de Marsilia realizat dupa o reteta traditionala frantuzeasca din Provence, din gama Le Chatelard 1802, cu diferite arome, culorile sunt ametitoaare.
sapun cu fructe de padure
Mannasapun.ro produce cosmetice naturale, iar sapunurile pot fi si pentru par sau demachiere.
sapun cu cocos, ciocolata si menta

Evianatural.ro ofera sapunuri grecesti Knossos cu ulei de masline si alte ingrediente.

sapun din ulei de masline cu portocale




2 comentarii:

  1. Săpunul împaslit e mortal :))
    Și eu am primit două săpunuri bio, hand made, să văd cum vor înlocui gelul de duș.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea sa usuce putin pielea. In ciuda naturaletii, acest gen de sapunuri nu sunt neaparat foarte bune pentru spalari frecvente.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.